Tribuna/Футбол/Блоги/Polissya/«Миколаїв» 0-1 «Полісся»: реванш, що зруйнував мрії «корабелів» про УПЛ

«Миколаїв» 0-1 «Полісся»: реванш, що зруйнував мрії «корабелів» про УПЛ

Огляд матчу 29-ого туру Першої Ліги України між «Миколаєвом» та «Поліссям», який відбувся 5 червня

Блог — Polissya
Автор — taison_77
5 июня 2021, 20:02
2
«Миколаїв» 0-1 «Полісся»: реванш, що зруйнував мрії «корабелів» про УПЛ

Огляд матчу 29-ого туру Першої Ліги України між «Миколаєвом» та «Поліссям», який відбувся 5 червня

До матчу ✔ «Полісся» перед виїздом в Миколаїв вирішило провести фан-зустріч з вболівальниками, призначивши її на 11:00 ранку, в четвер (!) на базі клубу в селі Березина (12 кілометрів від Житомира). Зрозуміло, що в коментарях "рознесли" цю ідею, адже оголосили її якраз напередодні, ну і будній день явно не найкращий час для того, щоб проводити зібрання з фанатами. Керівництву вистачило шість годин на те, щоб зрозуміти свою помилку, тому зустріч все-таки перенесли. ✔ Команду з Житомира очікував доволі тяжкий виїзд, адже до Миколаєва приблизно 500 кілометрів шляху, да і місцева команда зараз переживає справжній «футбольний ренесанс», сперечаючись за місце в УПЛ з харківським «Металістом-1925» та волочиським «Агробізнесом». В порівняні з минулим сезоном, коли «Миколаїв» зайняв 11-те місце, це справжній прорив. ✔ «Полісся» також порадувало своїх фанатів результатом, зумівши перервати затяжну серію поразок перемогою над «Гірником» (3:2). Після поєдинку Щищенко зазначив, що було важливо «не зламатися психологічно, граючи в більшості». Цікава фраза, але от як раз червона картка у гостей, як на мене, і стала тим фактором, що допомогла «Поліссю» виграти цей матч. ✔ 29-й тур також не віщував нічого хорошого, особливо дивлячись на неймовірну форму суперника. «Миколаїв» за останні десять матчів здобув сім перемог, двічі зіграв в нічию та зазнав лише одної поразки від лідера чемпіонату – «Вересу». Крім того, «корабели» всього на один пункт відставали від «Металісту - 1925», який займав третю сходинку, що давала путівку в УПЛ. Отже, мотивація у господарів була шалена і гостей явно очікував надскладний поєдинок. ✔ Звісно, не все залежало від команди з Миколаєва, адже навіть дві перемоги поспіль не могли гарантувати їм вихід у вищу лігу. Так що, крім власних сил, треба було сподіватися на хоча б одну осічку «1925» в яких на фініші доволі нескладні суперники – «Кремінь» та «ВПК-Агро». ✔ В першому колі команда з Житомира програла "корабелам" з рахунком 1:3 (тоді ще «Полісся» грало в Києві ). Ну і для тренера "жовто-зелених" цей поєдинок мав бути принциповим, адже Шищенко у сезоні 18/19 як раз то і тренував МФК «Миколаїв». Матч

✔ «Миколаїв» не кинувся відразу на штурм, розуміючи важливість цього матчу. Але все ж, саме господарі більше контролювали м’яч, а гості вирішили зіграти другим номером, сподіваючись на швидкі контратаки. В перші двадцять хвилин майже не було небезпечних моментів, хоча лівий фланг у житомирян раз за разом провалювався. І вже шоста-сьома (!) атака через цей фланг на 25-й хвилині ледь не завершилась голом, адже Кравченко мав 100% шанс і тільки декілька міліметрів врятували гостей від пропущеного м’яча.

✔ На тридцятій хвилині вперше і «Поліссю» вдалося  попсувати нерви господарям. Грицук непогано пробив зі штрафного, а рикошет від стінки зробив цей удар ще підступнішим, але м’яч все ж пролетів трохи вище. Мав забивати і Андрущенко, якого вивели на прекрасну позицію, але з завершенням у Максима зовсім не склалося.

✔ Перший тайм так і завершився без голів, що навряд чи порадувало місцевих фанатів, які й так отримували неприємні новини з матчу в Кременчуці, де «Металіст-1925» вже в першому таймі оформив три голи в ворота місцевої команди. Невдоволеним був і тренер господарів, який вже по перерві змінив двох футболістів зі стартового складу. ✔ Навіть незважаючи на те, що «Миколаїв» мав йти вперед, краще виглядали гості, яким навіть вдалося забити, провівши чудову комбінацію на лівому фланзі. Особливо вдало проявив себе Островський, який зігравши на випередження, вбив м'яч у ворота "корабелів". Тепер задача для них ставала майже непосильною, беручи до уваги те, що гра у господарів не клеїлась від слова зовсім. ✔ Ні, моменти звісно були, а Кушніренко і Яворський навіть двічі небезпечно пробили із-за меж карного майданчику. Але все ж відчувалося, что тиск результату дає свої плоди, вносячи  в атаки «Миколаєва» нотки хаосу та нервів.  ✔ Кінцівка матчу запам'яталася не так навалою господарів, як витівками вболівальників, які на 90+2 хвилині влаштували забіг по футбольному полю. Це виглядало доволі егоїстично, беручи до уваги те, що їх улюбленці мали обов'язково йти вперед. Здавали нерви й у футболістів, які від безсилля розпочали сутичку, змушуючи арбітра матчу Дердо, роздати декілька зайвих карток жовтого кольору. Але навіть попри гарячі пристрасті, гості зуміли втримати свою перевагу, нівелювавши всі фінальні спроби «Миколаєва» вирвати хоча б нічию. Післямова

«Полісся» провело чудовий матч: надійно відігравши в обороні (до цього пропускали чотири матчі підряд) і вдало скориставшись своїм шансом в атаці. І це на фоні одного із лідерів чемпіонату, який всерйоз претендував на вихід в УПЛ. Так що футболістам і тренеру житомирян за цей поєдинок варто поаплодувати.  «Миколаїв» втратив всі шанси на прохід у вищу лігу (там уже «Металіст-1925»), а «Полісся» здобуло другу перемогу поспіль та в хорошому настрої буде готуватися до фінального матчу в Житомирі проти «Оболоні». Всіх фанатів «Полісся» з перемогою!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов