Tribuna/Авто/мото/Блоги/Dolce Vita/Як онлайн-спорт рятував спортсменів від нудьги на карантинi

Як онлайн-спорт рятував спортсменів від нудьги на карантинi

Той момент, коли можна позмагатися з діючими спортсменами

Блог — Dolce Vita
15 мая 2020, 22:52
3
Як онлайн-спорт рятував спортсменів від нудьги на карантинi

Від редакції: це пост блогу Dolce Vita був зроблений для конкурсу «Кубок Карантину». Автор пише цікаві пости не тільки про «Формулу-1», але і про інші види спорту. Підтримайте його плюсами і коментарями. 

Настав той час, коли Україна поступово виходить із карантину. Так, нехай це більше пов’язано із погрозою вимирання малого бізнесу як такого, а не покращенням ситуації в країні, нехай спортивні події будуть проводитися при пустих трибунах (хоча б до цього УПЛ була готова), нехай ці кляті маски нам ще носити до осені та їздити у громадському транспорті тільки по спеціальним пропускам. Нехай.

Але останні два місяці ми запам’ятаємо. I завдяки спортсменам також. Про таких, які допомагають ділом, ми поговорили на попередньому етапі конкурсу «Кубок карантину». Зараз же хотілося б згадати про спортсменів, які навіть у домашніх умовах не змогли залишити спорт у стороні.

Багато хто взяв у руки маніпулятори від консолей і вийшов у світ онлайн змагань.

НБА попереду всієї планети

Вже давно відомий факт, що американці можуть робити гроші. НБА – явний тому доказ, і ніяка пандемія не змогла перешкодити їм в цьому. Адам Сільвер і компанія використовували найрізноманітніші способи, щоб не втратити свого глядача. На просторах iнстаграму велися стріми діючих спортсменів, від Стефа Каррі до Зака Лавіна. Чого тільки варта серія «Останній танок» про велич Майкла Джордана. Обов’язково для перегляду кожному, навіть для людей, які далекі від НБА.

Ще одним видом розваг стали трансляції гри діючих баскетболістів в HORSE. Для тих, хто не в курсі: одна селебріті забиває м’яч в кільце любим способом, інша – повинна повторити. Ціль: п’ять невдалих спроб суперника. Правда, якість трансляцій була на дуже поганому рівні, але за спробу дякую.

Проте більше іншого прикував увагу чемпіонат серед діючих баскетболістів по NBA 2K20. У ньому прийняли участь Пет Беверлі, Руї Хачімура, Андре Драммонд, Деандре Ейтон, Демаркус Казінс, Деррік Джонс, Кевін Дюрант, Донован Мітчел та Девін Букер. Як виявилося, деякі з них були не надто загартовані в кібер-версії своєї професії. Відвертими «глядачами» стали Кей Ді, Бугі, Драммонд та колишній гравець «Дніпра» Беверлі.

А от гравці «Санс» Ейтон та Букер, на відміну від реального життя, де «Фінікс» пасе задніх, проявили себе сповна. Центровий та захисник дійшли до фіналу, а в очній боротьбі титул чемпіона дістався Девіну Букеру. Для нього цей рік видався надзвичайно вдалим, Девін не тільки приміряв на себе звання чемпіону, а й дебютував на Олл Стар Вікенді.

У «Макларена» найпрогресивнiший пілот

Як добре, що правління у «Формулі-1» перейшло також до американців. Хто знає, як було б при Берні Екклстоуні, проте «Ліберті Медіа» також спробувало отримати максимум із ситуації. Більше того, навіть шли розмови, щоб включити результати онлайн Гран-прі в залік сезону-2020. Але розмови не конвертувалися в дії.

Тим не менш, в першому віртуальному Гран-при Бахрейну взяли участь два діючих пілоти Ландо Норріс та Ніколя Латіфі, Ніко Хюлькенберг та Стоффель Вандорн (пілоти нещодавно покинули серію), декілька пілотів «Формули-2», а також інші запрошені зірки – олімпійський чемпіон Крістофер Хой, гольфіст Аян Поултер, співак Ліам Пейн. Завершили склад учасників діючі професійні кіберспортсмени.

Онлайн трансляція велась в офіційних акаунтах «Ф-1» на ютубі, фейсбуці та твічі. Загальна аудиторія склала майже 400 тисяч вболівальників. Дуже пощастило українським вболівальникам Королеви автоспорту, так як Макс Подзігун коментував змагання за допомогою сервісу Дискорд.

Наступний Гран-прі В’єтнаму підтримало ще більше діючих спортсменів: Шарь Леклер з «Феррарі» та Антоніо Джовінацці з «Альфа Ромео», Алекс Албон з «Ред Булл» та Джордж Рассел з «Вільямс». Звісно, зіркою усіх етапів віртуальних Гран-при став Ландо Норріс. Пілот «Макларену» не зміг відзначитися вдалими результатами, але підстригся в прямому ефірі. Британець пообіцяв це зробити, якщо назбирає 10 тисяч доларів донатів на боротьбу з коронавірусом.

Що тут додати – постав лайк, підпишись та поділися з друзями.

Титул переможця АПЛ знову відправляється в Лестер

Воу-воу-воу, вболівальники «Ліверпуля», не поспішайте кидати в мене каміння. Як вболівальник «МЮ», я був би радий таким розкладам, проте мова знову йде про онлайн-турнір. Куди ж без FIFA 20, напевно самого популярного спортивного симулятора.

Багато колективів відрядили своїх представників на дане змагання: Філ Фоден із «Манчестер Сіті», Біллі Гілмор з «Челсі», Джон Іган з «Шефілд Юнайтед», Раян Сесеньон з «Тотнему», Калум Вілсон із «Бормуту» та Джеймс Меддісон із «Лестера».

Проводився чемпіонат ePremier League вже вдруге. Першим переможцем став Дієго Йота з «Вулвз», який в драматичному фіналі переграв Трента Александра-Арнольда.

В другому сезоні віртуальної АПЛ драматичної розв’язки не склалося, Меддісон не залишив шансів супернику 5:1. Призовий фонд турніру пішов на ініціативу #PlayersTogether, яка була створена гравцями Прем’єр-ліги в якості колективного збору коштів для Національної служби охорони здоров’я. Респект.

А як там українці?

На жаль, у нас не знайшлося бажаючих організувати турнір серед діючих спортсменів. Проте окремо багато хто випробував свої сили онлайн.

Півзахисник київського «Динамо» Олександр Андрієвський назвав гру в FIFA своїм основним заняттям на час самiзоляцiї: «На карантині граю в FIFA. Мені імпонує кіберспорт. А зараз якраз з’явився час для цього».

Український Серхіо Рамос, більш відомий як Денис Попов, також знайшов час для спортивного симулятора: «Перший тиждень карантину провів у Києві, в основному відпочивав, грав у FIFA. Коли карантин продовжили – поїхав у село до батьків допомагати по хазяйству».

Ще один динамiвець, Микола Шапаренко, знайшов себе у іншій грі. Як то кажуть, «школоті не зрозуміти».

Євген Коноплянка прийняв участь у показовому матчі проти румунського гравця «Аяксу» Развана Маріна. Поєдинок відбувався в режимі FUT, українець переміг у трьох матчах – 3:0, 3:6, 4:2.

Дуже цікавий матч повинен був відбутися 28 березня. Футболіст «Десни» Владислав Огиря повинен був помірятися силами з відомим блогером-репером Києвстонером. На жаль, матч так і не відбувся.

Ця підбірка не могла обійтися без Олександра Зінченка. Гравець «Манчестер Сіті» цього разу не став принижувати Рахіма Стерлінга, а взяв участь у онлайн турнірі під назвою «План Б». Але лише на футбольному симуляторі Саша не зупинився, прийнявши участь і у турнірі по CS:GO разом з Олександром Зубковим із «Ференцварошу».

Закінчити хотілося б однією із самих приємних новин для українців, які грають в FUT. EA Sports опублікувала список гравців, які увійшли в команду тижня в FIFA 20. Через пандемію короновірусу гравців для Team of the Week Moments набирають з попередніх версій FIFA Ultimate Team. І в запас потрапив український півзахисник «Динамо» Віктор Циганков, який отримав нову картку з рейтингом 82.

Не хворійте, друзі! 

Другие посты блога

Все посты