Tribuna/Футбол/Блоги/Сивий Футбол/Бий у свої ворота, щоб чужі сміялися

Бий у свої ворота, щоб чужі сміялися

Кожен рік FIFA вручає нагороду імені Ференца Пушкаша. Але я вважаю, що необхідно ввести окрему номінацію для автора найкрасивішого автогола року. На честь кого назвемо даний приз? Я вважаю, що бельгієць Стан Ван дер Буіз заслужив на це. У січні 1995 року захисник «Жерміналь» забив «всі» три голи Андерлехта, і матч закінчився перемогою Андерлехта з рахунком 3: 2. Тож до вашої уваги свіжа підбірка автоголів.

13 октября 2020, 16:47
20
Бий у свої ворота, щоб чужі сміялися

Кожен рік FIFA вручає нагороду імені Ференца Пушкаша. Але я вважаю, що необхідно ввести окрему номінацію для автора найкрасивішого автогола. На честь кого назвемо даний приз? Я вважаю, що бельгієць Стан Ван дер Буіз заслужив на це. У січні 1995 року захисник "Жерміналь" забив "всі" три голи "Андерлехта", і матч закінчився перемогою "пурпурово-білих" з рахунком 3:2. Тож до вашої уваги свіжа підбірка автоголів.

Жоффрей Кондогбія

У матчі між "Челсі" та "Інтером" на Міжнародному кубку чемпіонів африканець спробував повернути інтригу в поєдинку. При рахунку 2:0 на користь міланської команди, вихованець академії "Ланса" вирішив віддати передачу своєму голкіперу, але зовсім трішки не вийшло.

Емануеле Джаккеріні

4 листопада 2018 року "К’єво" приймав у рідних стінах "Сассуоло". Гра була рівною. До 90 хвилини “чорно-зелені” ввели у матчі з рахунком 1:0. Через 240 секунд господарі забили, але у власні ворота. Футболісти "неровердійців" навіть посміхнулись після того такого гольового моменту.

Каліду Кулібалі

Нехай мене пробачать фанати "Наполі", але цей шедевр заслуговує попасти в дану підбірку. Два фаворити на чемпіонство в Італії зустрілись у рамках 2 туру чемпіонату. "Ювентус" відразу почав показувати хто головний претендент на здобуття трофею. Станом на 62 хвилину "стара сеньйора" мала перевагу над неаполітанцями в три м’ячі. Тут і почалось шоу. Манолас, Лосано та Ді Лоренцо зробили рахунок 3:3! Я особисто вже гадав, що "Наполі" зловив кураж і зробить так, що додому заберуть 3 пункти. Але не так сталось, як гадалось. 91 хвилина, а що було далі пропоную вам переглянути.

Сердар Азмун

В останньому турі групового етапу Ліги Чемпіонів "Зеніт" приїхав в гості до "Бенфіки". Російський клуб до моменту гри з господарями поля посідав 2 місце, яке давало місце у плей-офф ЛЧ. У свою чергу португальці були аутсайдерами групи. У першому таймі "орлам" не щастило, м’яч ніяк не міг опинитись у воротах володарів Кубка УЄФА 2008. Але Франко Серві на 47 хвилині відкрив рахунок. Через 10 хвилин Піцці з пенальті подвоїв перевагу "червоних". Остаточну точку поставив один із гравців "Зеніту", ефективно замкнув подачу з кутового.

Ро-Шон Вільямс

У четвертому раунді Кубка Англії "Ліверпуль" приймав "Шрусбері Таун". Це був матч-перегравання так, як перший двобій завершився з рахунком 2:2. Володарі Ліги Чемпіонів 2019 здобули перемогу на цій стадії з мінімальною перевагою 1:0. Переможний гол забив вихованець "Манчестер Юнайтед". Видно, що захисник "Шрусбері Таун" обожнював голи Робіна Ван Персі.

Фернандо Марсал

У 24 турі Чемпіоната Франції відбувся центральний матч – "ПСЖ" приймав "Ліон". Команди влаштували бенефіс голів. Поєдинок завершився з рахунком 4:2 на користь господарів. Третій м’яч парижан – це неймовірна краса, яку повторити буде дуже тяжко. Пропоную вам переглянути цей шедевр.

Кирило Павлючак

"Смолевічі" здобули перемогу з рахунком 4:1 у матчі проти "Городея". На початку другого тайму господарі забили курйозний гол. Гадаю, кожен з вас має переглянути цей забитий м’яч.

 ( дивитись момент з 3:19 )

Дімiтріс Константінідіс

"Слован" став чемпіоном цього року у своєму чемпіонаті. Футболісти з Братислави за сезон забили 57 голів. Один із забитих м’ячів заслуговує вашої уваги. У матчі проти "Земпліна" грецький захисник ефектно замкнув подачу одного з гравців "Слована".

(дивитись гол з 1:01)

Норман  Тойєркауф

"Вердер" з "Хайденхаймом" розігрували путівку в Бундеслігу. Перша дуель завершилась сухою нічиєю. А ось другий матч видався на славу. Для Клаудіо Піссаро це був останній поєдинок у кар’єрі. Він завершив на мажорній ноті, форвард провів всі 90 хвилин на лаві запасних, а "Вердер" зберіг прописку в еліті. Захисник "Хайденхайма" забив красивий м’яч, але у свої ворота.

Петер Анкерсен

"Рієка" зустрічалась з "Копенгагеном" у плей-офф кваліфікації Ліги Європи. Хорвати пройшли віцечемпіона Данії. Матч завершився з рахунком 1:0. Я гадаю, хто уважно слідкує за даним турніром бачили цей гол. Тож пропоную ще раз вам насолодитись цим шедевром.

А який автогол вам сподобався найбільше? Пишіть в коментарях.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов