Tribuna/Футбол/Блоги/Синьо-біла нора/Минай 21/22 - переродження чи виліт?

Минай 21/22 - переродження чи виліт?

Автор — Dima Kutsyk
20 июля 2021, 09:59
1
Минай 21/22 - переродження чи виліт?

ФК Минай в минулому сезоні - це команда яка могла показати всім, що таке гра в футбол. Команда не боялась відкриватись, грати на зустрічних курсах з лідерами, але це приводило до незадовільних результатів - Динамо (0 - 4, 0 - 3), Шахтар (1 - 5, 0 - 4). Ця гра давали видовище, але без результату.

Зазвичай такі команди як Минай, з таким підбором гравців, грають в більш закритий футбол. Приклад - Інгулець, який став взірцем гри новачка вищого дивізіону.

 

Головною проблемою «минайців» стала погана селекційна робота клубу взимку. Прийшов велика кількість гравців, з яких на цей момент залишилисяся лише Олександр Петрусенко, і вже весняний новачок, гравець збірної Малі - Сіака Багайоко. Також ударом для клубу стало звільнення головного тренера Василя Кобіна. Після звільнення Василя Васильовича і призначення Миколи Цимбала/Олександра Севідова, лиси здобули лише 4 залікові пункти, і вилетіла до Першої ліги України

В той момент коли команда боролась за місце в елітарному дивізіоні чемпіонату України, над клубом почали сходитись чорні хмари. Санкції РНБО проти президента та найбільшого інвестора клубу Валерія Пересоляка, запустило хвилю новин про те що Минай навіть не дограє сезон 2020/21. Після того як команд все ж продовжила виступи в УПЛ, почала з'являтись інформація про договірні матчі. Спочатку в ЗМІ з'явилась інформація що в першому матчі нового сезону, Минай простимулював суперників щоб на рідній арені здобути позитивний результат (Минай 1 - 0 Олександрія). А як вишенька на торті падіння в Першу лігу  - матч з Шахтарем. За інфомацією в ЗМІ, команда відмовилась виходити на гру проти діючих чемпіонів, через те, що на ринку букмекерів почались дуже дивні рухи. В підсумку, команда з тих хто був готовий битися на поле все ж таки вийшла, але розгромно поступилась (0 - 4).

Після закінчення сезону поганих новин не стало менше, спочатку надійшла інформація, що УАФ почало розглядати чотири матчі минайців минулого сезону (3 матчі команди U21 та один матч основи) на предмет договірних ігор, або матчів на контору. Зразу після цього поповзли чутки про те, що начебто Минай припинить своє існування. Але майже зразу почались розмови про те, що клуб стане фарм-клубом угорської Кішварди. Ця інформація здивувала всіх, тому що на той момент вже було відомо про плани МФА Мункач (який фінансується безпосередньо власником Кішварди) заявлятися в чемпіонат України серед команд Другої ліги України 21/22.

З плином часу туман над Минаєм почав розсіюватися, і стало ясно, що клуб продовжить своє існування, як професійна команда. В той же час керівництво клубу провело довгі перемовини з колишнімм головним тренером Василем Кобіним, і дійшло до позитивного для себе результату. Кобін повернувся в клуб, Цимбал залишився його помічником, також в штаб увійшли - Дмитро Кабачок, Владислав Микуляк та тренер воротарів Іван Остапов.

Ця нова-стара команда почала підготовку до сезону, в клубі залишилось лише 6 гравців основи, і юнаки які в минулому сезоні захищали кольори клубу в чемпіонаті дублерів. Першим, що зробив штаб Кобіна, став відбір найкращих гравців серед юнаків. Потім вже почалась серйозна робота на трансферному ринку. В команді вже після відбору залишилось біля десяти гравців, і цього замало щоб навіть заявлятися на новий сезон. Активна робота на ринку вільних агентів та робота з клубами з сильними академіями (з Шахтаря U21 на перегляді в клубі перебувало 5 гравців) дозволила назбирати вже потрібну кількість гравців, щоб хоча би отримати повноцінний склад команди. Вже по ходу тренувальних зборів з'явилась інформація про те що в розташування клубу прибув колишній гравець Дніпра, Шахтаря, Малаги та Колоса, а також екс-гравць національної збірної України - Євген Селезньов.

На крайню контрольну гру проти ФК Ужгород, Минай вийшов в наступному складі: Кучер, Багайоко, Веремієнко, Горін, невідомо, Книш, Петрусенко, Слюсар, Хахльов, Ахмедзаде, Білоног.

На заміну виходили: Сеницький, Семенко, Вишневський, Кобак, Коваленко, Гончар, Селезньов, Станкович, Кемкін, Маємбе, Чушенко, Кашперук.

Цей оновлений склад минайців став більш молодим, але без досвідчених гравців не обійшлось. Хоча пресслужба клубу поки не повідомила про жодне літнє підписання, в клубі натякають, що селекційна робота ще не завершена, і до першого матчу сезону можуть з'явитися нові імена (Минай 31го липня в Ужгороді прийматиме Олександрію).

Найбільш знаковими людьми минулого сезону для Миная стали Анатолій Нурієв, Тарас Саків, Андрій Попович та Василь Пиняшко. Троє з них лідери команди ще з Другої ліги (Нурієв, Попович, Пиняшко). Всі ці гравці покинули команду - Нурієв, Саків перейшли в Колос, Попович разом з Лопирьонком в стан дебютантів Другої ліги ЛНЗ-Черкаси. А ось ситуація навколо Василя Пиняшка не така однозначна. Гравець зараз перебуває в Ужгороді, і встиг зіграти за одноймений клуб Першої ліги, але в останніх контрольних іграх «містян» Василь участі не брав.

Після зняття донецького Олімпіка з УПЛ, Минай повернувся в еліту, але чи зможе молодий закарпатський колектив нарешті закріпитися в найвищому дивізіоні нашої країни ми побачимо вже зовсім скоро.

Лучшее в блогахБольше интересных постов