Tribuna/Футбол/Блоги/stadiON/Один стадіон на двох півкулях Землі

Один стадіон на двох півкулях Землі

Арена з однією трибуною може вмістити лише 10 000 вболівальників, але має таку особливість, яку за жодні гроші не купиш. Середня лінія поля збігається з екватором, тому щоразу одна команда починає матч на Північній півкулі, а інша – на Південній. Потім вони традиційно міняються воротами.

Блог — stadiON
Автор — Nastya Nazarenko
27 августа 2019, 14:59
1
Один стадіон на двох півкулях Землі

У 1990-му році на півночі Бразилії у невеликому місті Макапа світ побачив один із найбільш оригінальних стадіонів. Арена з однією трибуною може вмістити лише 10 000 вболівальників, але має таку особливість, яку за жодні гроші не купиш. Середня лінія поля збігається з екватором, тому щоразу одна команда починає матч на Північній півкулі, а інша – на Південній. Потім вони традиційно міняються воротами.

Коли «Зеран» тільки побудували, його назвали на честь відомого гонщика Формули-1 Айртона Сенни, але 1994-го року стадіон отримав назву «Естадіо Мілтон Корреа» на честь президента футбольної федерації штату Амапа, який того ж року загинув.

Тож «Зеран» – не офіційна назва стадіону. Дослівно з португальської слово перекладається як «великий нуль». Все цілком логічно, адже координати арени – нуль градусів широти. Непдалік від стадіона є ще один символ того, що тут проходить екватор – пам'ятник Marco Zero. Це 30-поверхова будівля, яка вказує на точне місцезнаходження нульової широти.

І хоч середня лінія цього унікального поля ділить Землю на дві частини, футбольні клуби поділити арену не змогли, тому грають там ледве не всі охочі. «Зерао» вважається домашнім сталіоном для 7 клубів (Амала, Макапа, Трен, Сантос, Ораторіо, Сан Паулу, Іпіранга), і всі вони беруть участь у дивізіонах штату Амапа.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов