Tribuna/Футбол/Блоги/spotbox/Збірна України по футзалу вирушає до Колумбії

Збірна України по футзалу вирушає до Колумбії

«Синьо-жовті» і в другому матчі плей-офф за вихід на Чемпіонат Світу 2016 року, каменя на камені не залишили від збірної Словаччини.

Блог — spotbox
Автор — vados1595
12 апреля 2016, 21:29
Збірна України по футзалу вирушає до Колумбії

Після виїздної перемоги нашої збірної в матчі проти словаків з рахунком 0-6,поєдинок-відповідь в Одесі міг перетворитися в просту формальність. Але вболівальники в південній Пальмірі,точно не були засмучені як грою так і підсумковим результатом, 5-1 на табло,українці купують білети до Колумбії.

Господарі новенького майданчика в місцевому Палаці спорту не стали тягнути час і виманювати суперника, а відразу провели планомірні атаки і за одну стартову хвилину завдали кілька небезпечних ударів. Гості в боргу не залишилися, так що нашому голкіперу також довелося вступити в гру. Після активного початку темп став падати, а воротарі в гру тепер вступали рідко.

Підопічні Олександра Косенко проти словацького пресингу використовували складні комбінації передач, і раз за разом виходили на ударні позиції.  Рахунок вдалося відкрити на 8-й хвилині, коли суперники затіяли перепасовку поблизу своїх воріт, а Борсук результативно зіграв в чистому підкаті. 

Україна і далі грала гостріше Словаччини. Гра виходила спокійною, все-таки результат першого матчу розставив усе на свої місця. Слід було очікувати ризикованої гри з боку гостьової команди, а вона грала так, наскільки дозволяв суперник, і ніяких дій, щоб виправити своє положення, не робила. За п'ять хвилин до перерви після кутового Журба дальнім ударом не без рикошету забив другий м'яч. Могли забити і більше - голкіпер був проти. На передостанній хвилині тайму Журба  реалізував дабл-пенальті - 3: 0. 

Після перерви словаки почали грати більш ризиковано і стали випускати п'ятого польового гравця. Довелося господарям активізуватися, щоб грати не тільки в обороні. На 27-й хвилині рахунок став 4: 0. Литвиненко викинув м'яч на правий фланг, за яким рвонув вперед Шотурма і зряче відправив м'яч у дальній кут. Темп виріс, емоцій додалося, боротьба на зустрічних курсах тепер виходила навіть десь веселою. Словаки таки розмочили рахунок, коли Доша після флангового пасу випередив захисника і вдало підставив ногу вже в межах воротарської зони.Це, звичайно, повинно було додати словакам додаткових сил, адже вони, хотіли якщо і програти, то більш-менш гідно. Правда, при цьому гості наражали свої порожні ворота на небезпеку, адже у «синьо-жовтих» уже були можливості вразити порожню «рамку» словацьких воріт. Але гості були наполегливими. Тому, Ципуну, який після 31-ї хвилини захищав ворота нашої збірної, іноді доводилося вступати в гру.Щоб стримати запал словаків, українці на 34-й хвилині провели зразкову контратаку, яку точним ударом завершив Шотурма.

В підсумку двохматчевого протистояння 11: 1 на користь наших хлопців,за якими ми вже будемо спостерігати в Колумбії восени цього року.Для збірної України цей Мундіаль стане уже четвертим поспіль та п'ятим загалом, в якому ми візьмемо участь.Нагадаю, на світовому форумі в 1996 році, що проходив в Іспанії, українці зайняли 4 місце - цей результат є найкращим в історії нашої збірної на цих змаганнях. Сподіватимося,що через 20 років - цей результат стане хоть трішки краще!!!