Tribuna/Футбол/Блоги/Спорт і Пікассо/По-українськи. Чому вчорашня поведінка жителів Луцька - звичайнісінький рагулізм

По-українськи. Чому вчорашня поведінка жителів Луцька - звичайнісінький рагулізм

І що ви скажете в своє виправдання?

8 декабря 2014, 16:03
4

У Львові є прекрасна радіостанція, автентична з колоритом - радіо "Львівська Хвиля". Щоранку до недавнього часу там виходила декількахвилинна рубрика "Рагу". Ведучі обговорювали риси українців-рагулів. Там і про сємкі було, і про сміття з вікна автомобіля, чи сміття після пікніку у лісі тощо. Ми хочемо жити як в Європі, а поводимося, немов дикуни.

Я не даремно вжив у заголовку слово "жителі" Луцька, а не вболівальники чи ультрас. Кварцяний Віталій Володимирович безумовно тренер легендарний, креативний, талановитий. Мабуть, у Луцьку дехто його взагалі вважає Богом. Але боги себе так не поводять. Так себе повели жителі гарного затишного обласного центру на Волині. Вина лежить порівну як тренерах, так і на фанатах однойменної команди.

Вчора ми стали свідками якоїсь дешевої вистави. На spotrs.ru ці події на головній сторінці. Черговий подарунок і картинка для зовнішнього агресора, мовляв, фашисти вже і до стадіонів добралися. Блін, ну скільки можна? Висновки із побаченого у мене можливо і суб'єктивні, але тверді і однозначні. Вчора ми могли спостерігати класичний рагулізм по-українськи. Не виходить нічого на футбольному полі - пригрози рефері, команда програє - візьми в руки фаєр і лапай суддю, шоб запхати його йому в дупу. Коли в тебе за спиною сотні однодумців в стані рагульського афекту - ти герой. Коли дійсно принести користь державі, щось зробивши, вклавши час і старання - де ти, герой? 

Кутакова чи інших рефері я ніколи не захищав, не захищаю і не збираюся захищати. В опитуванні Tribuna.com проголосував про, на жаль, низький рівень українського суддівства. Якщо до подій на Майдані, можливо (підкреслюю - можливо) і були якісь свідомо упереджені суддівські рішення, то в цьому сезоні наш чемпіонат хоч фінансово обіднів, але став якимось відвертішим і чеснішим по суті. Це стосується і суддівства. 

Тому вчора в Луцьку був банально низький рівень суддівства. Кутаков просто такий суддя. Він не Штарк, не Ірматов і не Уебб. Він Кутаков. Я помітив, що коли щось не по-кварцянівськи, то шукаються будь-які причини, тільки не в собі.

Головний тренер Волині казав, що має компромат чуть не на всіх футбольних функціонерів України. Якщо так - покажи, розкажи, публічно! Коли як не зараз? Саме зараз, коли фактично створюється нова держава на усіх її фронтах. І на футбольному теж. Тому вчорашні слова та дії "Волині", Кварцяного, ультрас місцевих - це класика українського жанру. Це рагулізм у його чистому вигляді.

І я так вважатиму, поки аргументовано діями мене не переконають у протилежному. Шкода, що рубрика "Рагу" на Львівській хвилі уже не виходить.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов