Tribuna/Футбол/Блоги/Мій протест/Майбутні герої українського класичного. Хто вони?

Майбутні герої українського класичного. Хто вони?

Поговоримо про майбутніх лідерів «Динамо» та «Шахтаря»

Блог — Мій протест
5 июля 2020, 12:39
4
Майбутні герої українського класичного. Хто вони?

УВАГА!! СУБ’ЄКТИВНА ДУМКА

1. Манор Соломон

Талант Соломона, судячи за повідомленнями з преси, був помічений скаутами провідних клубів ще кілька років тому. За Манором активно стежили в «Ліверпулі» та «Ювентусі».

На Манора спочатку були покладені серйозні очікування з боку тренерського штабу «гірників», адже Каштру бачить цього футболіста одним з основних гравців своєї команди вже дуже скоро.

Соломон – універсал, він здатний зіграти на правому, на лівому фланзі півзахисту та на позиції центрального атакуючого півзахисника.

До трансферу Соломона, на лівому фланзі атаки «гірників» не було гравця який би замінив Тайсона без особливих втрат в якості гри. Також зліва здатен зіграти нападник «Шахтаря» Фернандо, який в цьому сезоні награється на позиції Жуніора Мораеса і Сергій Болбат, але обидва в сезоні відверто не вразили.

Ізраїльтянин славиться відмінною технікою, але це далеко не єдиний плюс гравця. Сюди також варто віднести хорошу швидкість, гарне мислення при роботі з м'ячем, вміння бачити партнера в момент виконання передачі і відсутність страху в боротьбі за м'яч. В обороні, правда, Манор відпрацьовує не дуже охоче.

Над чим Соломону потрібно як слід попрацювати в «Шахтарі», так це над вмінням завдавати завершальні удари. В Ізраїлі Соломон намагався куди частіше викочувати м'яч під удар партнерам, ніж пробувати завершувати атаки самостійно.

2. Георгій Цитаїшвілі

Вихованець київської академії Георгій Цитаїшвілі, як і його кумира Ліонеля Мессі, виділяють відмінний дриблінг и висока швидкість, добре бачить гру і дуже добре як для флангового півзахисника відіграє в обороні. В 2019 році став чемпіоном світу серед молоді, забивши у фіналі Південній Кореї.

Георгій Цитаїшвілі чекав свій шанс закріпитися в основній команді Динамо ще з минулого літа і ось нарешті він отримав його. Після карантину провів вже 4 матча у стартовому складі. В 11-ти річному віці Гео міг потрапити в академію Барселони. Георгій своєю грою нагадує Андрія Ярмоленка і без проблем зможе замінити Віктора Циганкова вразі його трансферу.

3. Додо

Бразилець Домілсон Кордейро дос Сантос або просто Додо. Він прийшов щоб закрити одну з найбільш ослаблених позицій Шахтаря (після відходу Даріо Срни). Варто звернути увагу на його антропометричні дані: 166 см - зріст, 68 кг - вага. Додо в грі виглядає непоступливим і за рахунок м'язової маси здатним не тільки зберігати рівновагу в єдиноборствах, але і вигравати силову боротьбу.

Варто відзначити наполегливість новачка Шахтаря в атаках, що характерно для гравців на його позиції. У цьому він типовий бразилець - любить йти вперед і обігравати суперників. Інша справа, що в «Куритибі» у нього не було стабільної можливості атакувати - гра у команди в цілому не клеїлася, не вражаючі командні дії та багато браку у більшості гравців через це були проблеми з переходом на чужу половину поля.

Але в донецькій команді, завдяки надійній підтримці за спиною, він буде регулярно підключатися до атак. Для цього має прекрасну швидкість - вибуховий на старті і добре зберігає її на дистанції - як з м'ячем, так і без. Класно з м'ячем використовує простір, прокидуючи в вільні зони і прискорюючись.

4. Тете

Ще один бразилець в списку. Особливості Тете - швидкість і дриблінг. Технічно він дуже сильний, і при грі один в один зупинити його суперникам не завжди під силу.

Це гравець якому для демонстрації своїх сильних сторін необхідний простір. Лівша, але грає на правому фланзі атаки, де має можливість йти в середину для виходу на ударну позицію. Важливо, що він не радикально «одноногий» - праву також підключає і при дриблінгу і, якщо часу для обробки м’яча немає, то і для передачі з ударом.

Талант Тете очевидний, попереду він дійсно здатний робити різницю: і обігравати, і віддавати, і забивати. Любить відкриватися як в ширину, так і за спини захисникам, володіє непоганим ударом, при цьому може і виконати, і пробити на силу.

Тете - дійсно сильний дриблер, і в цьому аспекті дуже нагадує ще одного бразильця донецької команди і на даний момент гравця «Ювентуса» - Дугласа Косту. Коста в 2010 році переїжджав в Україну в статусі одного з найбільш технічних вінгерів Бразилії. І, як і Дугласу тоді, Тете безумовно знадобиться час, щоб адаптуватися до європейського футболу в цілому, і до українського зокрема.

Один з головних недоліків Тете – гра на оборону. Грає в основному на чистих м’ячах. У боротьбу вступає неохоче і непереконливо, щільної опіки намагається уникати, рідко йде до кінця. Сідати назад і відпрацьовувати в обороні - не про нього.

Тете це підміна Марлосу, якому в червні виповнилося 32 роки, тому в перспективі під нього потрібна буде заміна. Та й сам натуралізований бразилець вже не на тому рівні.

5. Денис Попов

На початку своєї кар'єри Попов отримував травми - в 2017-му році він порвав «хрести», в 2019-му, Попов під час переможного ЧС U-20, знову травмувався. Але не дивлячись на це він все таки зумів пробитися до основного складу київського «Динамо», хоч і через травму головного конкурента, вже навіть зміг забити два м’яча. Один із яких - «Шахтарю» в переможному матчі за кубок України. Ті хто бачив його гру за молодіжні команди з впевненістю могли сказати, що цей футболіст рано чи пізно заявить про себе в основній команді. Травма Бурди дала можливість Попову показати, що він хоче і може грати за першу команду. Попов і Бурда це була б руйнівна сила в центрі оборони «Динамо».

Бурда за останні пів року добився серйозного прогресу при роботі з м'ячем, але техніка і точність передач - «шкутильгають». Попов вже випередив Микиту в деяких критеріях, особливо в пресингу. Ще одною особливістю Дениса є його удар головою, трішки попрацювати над влучністю і буде «джокером» для «Динамо». Як і Бурда, Попов агресивно діє на «видьоргування», тільки Микита бачиться менш скоординованим і легким. Денис також сильний і добре грає у верхових єдиноборствах, холоднокровний в епізодах 1 в 1. У нього відмінні дані, щоб вирости в центрбека міцного європейського рівня.

А, прямо зараз Попову гарантовано місце в основі, і з кожним новим матчем він продовжує закріплювати за собою місце в составі. Напевно, якщо б не травми, Денис давно б уже грав в головній команді «Динамо»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Про старт УПЛ
12 августа 2019, 13:55
VAR - все-таки зло?
6 августа 2019, 18:01
2
Все посты