Tribuna/Экстремальные виды/Блоги/Спорт-режим/Скелелазіння: де шукати скелелазів у Львові і як стати одним із них?

Скелелазіння: де шукати скелелазів у Львові і як стати одним із них?

Поїздка на найбільший у Львові скеледром «Бухта». Як правильно лазити? Які є види скелелазіння?

Блог — Спорт-режим
Автор — Alla Vaskovska
24 августа 2020, 18:02
2
Скелелазіння: де шукати скелелазів у Львові і як стати одним із них?

"Є одна універсальна порада: якщо хочеш добре лазити, то мусиш лазити багато", - каже мені Володимир Кушнір, у якого за плечима 20 років на скелях і в горах. Він рутсеттер - придумує маршрути.

Але повернемоссь на 7 днів назад. Ми з Яремою вчерговий раз сиділи і думали, що б ще цікавого зняти. Коли на думку таки спало скелелазіння, постало ще одне питання: "А де знайти крутих скелелазів у Львові? І з чого почати".

Після декількох годин у Гуглі, я таки вийшла на гірський клуб "Екстрем". Звідси почалось знаймство із Сергієм Федірко. Тепер я знаю, якщо скелелазіння - то він жива енциклопедія і довідник контактів з цього виду спорту. Потім доля звела нас з інструкторкою Вікою Петрів, яка відразу взяла ситуацію у свої руки, і ми б разом навіть пішли на Чортові Скелі, але дощ не дозволив.

Так вийшла поїздка на найбільший у Львові скеледром "Бухта". Коли ми туди зайшли, і я підняла голову догори, то подумала, що певно погарячкувала, бо то шось надто високо, і почала згадувати, чи боюсь висоти взагалі. Серце забилось частіше.

Але почалось тренування, натягування туфель, проби, падіння, знайомства, і я просто стогнала, намагаючись лізти.

ПЕ.СЕ. авторка обкладинки скелелазка Марічка Липська

Другие посты блога

Все посты