Tribuna/Фигурное катание/Блоги/Spo(a)rt/Як світ фігурного катання підтримує Україну

Як світ фігурного катання підтримує Україну

Зібрали випадки, про які ви, можливо, не чули.

Блог — Spo(a)rt
26 апреля 2022, 12:00
2
Як світ фігурного катання підтримує Україну

Світова фігурнокатальна спільнота не залишилася осторонь війни в Україні. І поки росіяни Вікторія Сініцина/Нікіта Кацалапов та Євгенія Тарсова/Володимир Морозов виступали на провоєнному мітингу у московських «Лужниках», інші спортсмени збирають кошти на підтримку українців, які постраждали від військової агресії РФ проти України.

Ми зібрали не найбільш резонансні випадки, а ті, про які ви, можливо, ще не чули.

Харків’янка Мікутіна разом з українськими юніорами зібрали 4 000 євро в Австрії

Австрійський клуб фігурного катання EisTeam Salzburg організували льодове шоу, весь прибуток від якого відправили для допомоги Україні.

В шоу взяли участь українські юніорські танцювальні дуети Марія Пінчук/Микита Погорелов та Ірина Підгайна/Артем Коваль, а також членкиня збірної Австрії, яка до 2016 року жила та тренувалася у Харкові – Ольга Мікутіна.

Всього фігуристам вдалося назбирати трохи понад 4 000 євро.

Савченко та Уівер ведуть інформаційну боротьбу у соціальних мережах

Олімпійська чемпіонка Олена Савченко стала амбасадором Athletes for Ukraine. Головна ціль проекту – допомога українським спортсменам. Частина прибутку від продажу сувенірної продукції організації йде на допомогу українцям, які постраждали від війни.

Також з початку повномасштабної війни фігуристка активно висвітлює події в Україні у своїх соціальних мережах.

Українка з 2004 року представляє Німеччину. У 2018 році у парі з Бруно Массо з п’ятої спроби спортсменка змогла вибороти олімпійське золото.

Срібна призерка чемпіонату світу у танцях на льоду канадійка Кейтлін Уівер 12 квітня, у свій день народження, запустила збір коштів для України. Кожен охочий міг перейти за посиланням у сторіс фігуристки та зробити пожертву для України. Уівер назвала цю акцію «BDAY FUNDRAISER FOR UKRAINE».

Канадка неодноразово виступала проти присутності російських спортсменів на міжнародній арені, а також активно підтримувала і підтримує Україну.

Сара Уртадо припинила тренування в Москві та зібрала кошти для World Central Kitchen, яка допомагає українцям

Іспанська фігуристка Сара Уртадо у 2016 році перебралася з Іспанії до Росії, щоб кататися у парі з екс-росіянином Кіріллом Халявіним під керівництвом московського спеціаліста Олександра Жуліна.

З початком повномасштабної війни Росії проти України іспанка залишила Москву та всіляко допомагає українцям. Завдяки сеансам катання, які організовувала Уртадо, вдалося зібрати 6 000 євро для організації World Central Kitchen.

Фігуристка пояснила, чому обрала саме цю благодійну організацію: «Я подумала, що якщо ми почнемо з чогось малого, із зовсім простих речей, таких як їжа. Ці люди (біженці) не просто залишають свої будинки, вони залишають там все своє життя. Тарілка смачної та теплої їжі – непоганий спосіб привітати їх на новому місці».

Зауважимо, що разом з Уртадо та російськими фігуристами у групі Жуліна також катався український дует – харків’яни Олександра Назарова та Максим Нікітін.

 

Другие посты блога

Все посты