Tribuna/Футбол/Блоги/Думки футбольного самашедшого/Час Х. 20 гравців, для яких прийшов час заявити про себе на найвищому рівні

Час Х. 20 гравців, для яких прийшов час заявити про себе на найвищому рівні

Літнє трансферне вікно вже встигло подарувати вболівальникам низку історичних переходів молодих виконавців, котрі вже у новому сезоні повинні підтверджувати видані аванси. Коноплянка, Асенсіо, Монтойя та інші у новому матеріалі Самашедшого блогу.

Автор — DimaLviv
18 июля 2015, 22:49
3

Цьогорічне літнє трансферне вікно вже встигло подарувати низку багатообіцяючих переходів молодих гравців на новий рівень. Для іменитих клубів це шанс отримати молодого висококласного виконавця, який вже встиг проявити себе у чемпіонаті рівнем нижче, а для самих гравців така зміна середовища є серйозним викликом і перевіркою на професійність – чи зможуть вони проявити себе на найвижчому рівні настільки успішно, як і у клубі-попереднику?

Історія знає багато випадків коли гравці різних національностей, будучи представниками різноманітних ліг та клубів, ідучи по східцях футбольної кар'єри вверх не змогли проявити себе у топ-клубах. Свої невдачі вони списували на різноманітні  об’єктивні та суб’єктивні фактори: чужа країна, невдалий тренер, незнання мови тощо.

Сьогодні ми розглянемо 20 молодих виконавців, трансфери до топ-клубів яких вже офіційно оформлені. Керівництво, тренери та вболівальники цих команд  перебувають в очікуванні, що ж покаже розпіарений молодий новачок в їхньому колективі і чи заграє молода зірка на найвищому рівні. 

20. Уліссес Гарсія (захисник, 19 років)

Звідки прийшов: "Грассхоппер" (Швейцарія)

Куди перейшов: "Вердер" (Німеччина)

Віктор Скрипник відомий своїм талантом віднаходити талановиту молодь у підвалинах європейського футболу. Так сталося і з швейцарським захисником кабо-вердійського походження Уліссесом Гарсією, котрий привернув увагу тренерського штабу німецької команди.

Високий, швидкий лівий захисник, вихованець "Грассхоппера" провів надзвичайно продуктивний сезон за молодіжку швейцарського клубу, чим заслужив дебют і в основній команді. Відбулося це 18 травня 2014 року, а вже у серпні цього ж року гравець відіграв в рамках ЛЄ у грі проти "Брюгге". У "Вердері" він отримав 20 номер та значну підтримку головного наставника команди, котрий бажає реалізувати весь потенціал молодого латераля.

19. Ян Климент (півзахисник, 21 рік)

Звідки прийшов: "Височина" (Чехія)

Куди перейшов: "Штутгарт" (Німеччина)

Високий півзахисник, якого наставник молодіжної збірної Чехії перекваліфікував у нападника, зумів привернути до себе увагу топ-клубів на молодіжному Євро-2015, яке скаути провідних команд називають "Ярмаркою талантів". Ян став кращим бомбардиром своєї команди, а бенефісом його виступів стала гра проти збірної Сербії, у  якій Клементу вдалося відзначитися хет-триком.

Молодий півзахисник є вихованцем чеського клубу "Височина", за який відіграв 31 гру та відзначився трьома голами. З "Штутгартом" гравець підписав контракт до 2019 року. Керівництво клубу знає, що чеські виконавці, як правило, добре адаптуються до німецького футболу, тож сподіваються, що так станеться і з амбітним Яном Клементом. 

Саме так чеський нападник знищував збірну Сербії: 

18. Патріціо Габаррон (Патрік) (захисник, 22 роки)

Звідки прийшов: "Барселона В" (Іспанія)

Куди перейшов: "Лаціо" (Італія)

Футбольна школа каталонського гранду давно славиться своїми виконавцями, тож представники молодіжних команд "Барселони" постійно є під наглядом "всевидячого" скаутського ока топ-клубів.

Патріка можна назвати одним з найдосвідченіших гравців каталонської молодіжки, адже захисник відіграв біля 87 ігор і відзначився 4 голами. У свій час він мав змогу зарекомендувати себе і в основній команді, але тоді у "післягвардіолівський" період наставники не надто звертали увагу на "Барсу В". Зараз для гравця наступає ключовий момент, адже він отримав шанс реалізувати свій багатий потенціал на рівні європейської топ-ліги. А чи реалізує його молодий гравець... Як знати? Подивимось. 

17. Марко Асенсіо (півзахисник, 19 років)

Звідки прийшов: "Мальорка" (Іспанія)

Куди перейшов: "Реал"  (Іспанія)

Заздалегідь видані йому аванси Асенсіо реалізовує прямо зараз, вистпуаючи на Євро 2015 (U-19). Буквально два дні тому весь світ облетіло призвіще цього виконавця, адже завдяки саме його голам збірна Іспанії обійшла фаворита турніру – збірну Франції.

Марко є вихованцем "Мальорки", він провів за основну команду 55 матчів, та ще 14 ігор за "молодіжку". В цілому відзначився 10-ма голами. Асенсіо є типовим "медіапунтою", тобто плеймейкером, який як вміло веде гру, так і успішно завершує атаки. Саме цим талановитий гравець привернув увагу мадридського гранду, який останнім часом взяв вектор на ринок молодих гравців. Не думаю, що у новому сезоні ми побачимо Марко поряд з Роналду та Бензема, але вже через рік гравець має великі шанси потрапити до основної обійми Королівського клубу.

Після голів Марко у недавній грі проти збірної Франції U19 іспанця почали порівнювати з Мессі. Дивимось чому:

 

16. Юліан Вайгль (півзахисник, 19 років)

Звідки прийшов: "Мюнхен 1860" (Німеччина)

Куди перейшов: "Боруссія" Дортмунд (Німеччина)

Вайгль є вихованцем клубу "Мюнхен 1860", за який гравець провів 61 матч. Також він регулярно викликається до збірних Німеччини різного віку. Вайгль виступає на позиції опорного півзахисника, має хороші антропометричні дані і добре грає у повітрі.

"Боруссія" Дортмунд славиться своєю довірою до молодих виконавців, тому прихід Юліана саме у цей колектив не викликає подиву. У всякому разі гравець отримає школу вищого рівня якості та матиме великі шанси показати себе у матчах Бундесліги, а це приверне увагу ще більшої кількості різних скаутів. 

15. Дієго Льоренте (захисник, 21 рік)

Звідки прийшов: "Реал" (Іспанія)

Куди перейшов: "Райо Вальєкано" (Іспанія) (оренда)

Один з двох гравців у нашому рейтингу, який оформив не повноцінний перехід, я відправився в оренду. Але, натомість, його ситуація якнайкраще підходить до тематики, яку висвітлює автор, адже для Дієго справді настав час Х, коли він повинен довести керівництву "Реала", головному тренеру та, насамперед, самому собі що він може грати на найвищому рівні.

Лідер оборони Кастільї, який провів за неї більше 60-ти матчів вже мав можливість показати себе в основній команді Вершкових. Льоренте провів дві гри за основну команду, але, на жаль, більше шансів проявити себе у гравця не було. Тому доволі резонним виглядає його рішення відправитися в оренду до команди, де роботи в нього буде немало. Таким чином, Дієго отримає як ігрову практику на найвищому рівні, так і розуміння рівня його ігрової майстерності, яке допоможе футболісту йти по кар'єрній стежині далі. 

14. Карім Рекік (захисник, 20 років)

Звідки прийшов: "Манчестер Сіті" (Англія)

Куди перейшов: "Олімпік" Марсель (Франція)

Вихованець нідерландського "Фейєноорда" ще у 2011 році переїхав до Англії. Після невдалих спроб закріпитися в основній команді, гравець "гастролював" по орендах до різних клубів Англії та Нідерландів, серед яких були "Портсмут", "Блекберн" та "ПСВ". Найвдалішим вояжем став переїзд до "ПСВ", де він провів 54 гри, та відзначився двома голами.

Впевненою грою на батьківщині Карім привернув увагу топ-клубів, котрі вирішили, що настав час дати шанс цьому футболісту проявити себе рівнем вище. Таким чином, у червні гравець підписав контракт з французьким грандом з Марселя. У минулому сезоні "Олімпік" лише в останніх турах втратив шанси на чемпіонство, тож для молодого виконавця цей перехід є серйозним кроком вперед та шансом заявити про себе у футбольній еліті. 

13. Йорді Класі (півзахисник, 24 роки)

Звідки прийшов: "Фейєноорд" (Нідерланди)

Куди перейшов: "Саутгемптон" (Англія)

Ще один молодий талант з Нідерландів. Йорді вихованець відомої футбольної школи "Фейєноорда", за яку провів 129 матчів та відзначився 8 голами. Багато хто вважає, що півзахисник "пересидів" у рідній команді і йому слід було раніше змінювати клуб та робити відповідні кроки уперед. Але Йорді не спішив зі змінами у футбольному векторі і наважився на перехід лише зараз.

Талановитий гравець завжди був бажаною персоною у різноманітних збірних Нідерландів, адже викликався до національної команди країни з 18 років. Зараз він регулярно з'являється у дорослій збірній, за яку провів вже 11 поєдинків. Важливим моментом у переході гравця став фактор тренера "Саутгемптона", який є співвітчизником Класі і зможе допомогти молодому таланту прогресувати в АПЛ. 

12. Сантьяго Міна (нападник, 19 років)

Звідки прийшов: "Сельта" (Іспанія)

Куди перейшов: "Валенсія" (Іспанія)

Вихованець "Сельти" пройшов команди усіх вікових груп цього клубу і на даний момент доріс до першої. У минулому сезоні амбітний нападник зміг заявити про себе, відзначившись 7 голами у 20 матчах Примери. Загалом за першу команду "кельтів" гравець провів 50 матчів, чим заявив про свою готовність спробувати сили у команді рангом вище.

Командою, котра наважилася вкласти гроші у молодого нападника стала "Валенсія", котрій цього сезону потрібні трудові резерви, адже підопічним Нуну доведеться боротися на декількох фронтах. Таким чином, Міна матиме низку нагод проявити себе як у єврокубку, так і в матчах рідного чемпіонату. 

Одним з найбільш пам'ятних матчів Міни стало протистояння з "Райо Вальєкано", у якому Санті оформив свій перший покер: 

11. Мартін Монтойя (захисник, 24 роки)

Звідки прийшов: "Барселона" (Іспанія) 

Куди перейшов: "Інтер" (Італія) (оренда)

Питання про доцільність перебування Мартіна у "Барселоні" виникло не вперше. Подібні розмови були і минулого міжсезоння, і позаминулого. В решті решт сталася така ситуація, що футболісту 24 роки, але постійної ігрової практики й досі немає. Заради справедливості слід сказати, що витіснити Дані Алвеса з основи зможе далеко не кожен.

Після зірваного трансферу до "Ювентусу" близько року назад, полювання за Мартіном влаштував інший італійський гранд – "Інтер". Міланському колективу, як і "Валенсії" необхідно було розширювати командний резерв, тож Монтойя «впав в око» дуже вчасно. А молодому гравцю ця оренда допоможе зрозуміти як надалі тримати вектор розвитку своєї футбольної кар'єри, адже вже через рік Дані Алвес, скоріш за все, покине команду і Монтойя, за умови  вдалої гри за "Інтер", може стати першим кандидатом на заміну відомого  бразильського  латераля. 

10. Хуанмі (нападник, 22 роки)

Звідки прийшов: "Малага" (Іспанія)

Куди перейшов: "Саутгемптон" (Англія)

Незважаючи на юний вік, Хуанмі встиг провести за рідну команду 85 матчів. Ставши по-справжньому незамінним гравцем андалусійців, гравець у минулому сезоні відзначився 8 разів у 34 матчах. Показник, відверто, не супернападника, але практично всі голи юного таланта були надважливими для його команди.

Після впевненої гри у Ла Лізі гравець дочекався виклику до національної збірної Іспанії, за яку вже встиг провести одну гру. Прогрес гравця очевидний, саме тому він сподобався «гуру» роботи з молоддю Рональду Куману. Не виникає сумнівів, що під керівництвом нідерландського професіонала іспанський нападник зможе по-новому розкритися і заявити про себе в одній з найкрутіших ліг світу. 

9. Педро Обіанг (півзахисник, 23 роки)

Звідки прийшов: "Сампдорія" (Італія) 

Куди перейшов: "Вест Хем" (Англія)

Педро є вихованцем академії "Атлетико", але вже у 2008 році переїхав до Італії. Саме в "Сампдорії" молодому таланту дали можливість розкритися і Обіанг у свої 23 роки провів у Серії А цілих 132 матчі, ставши ключовою фігурою у побудовах своєї команди. Гравець регулярно викликався до збірних Іспанії різних вікових груп, починаючи з U17.

Амбіції молодого гравця були помітні, Педро хотів грати в єврокубках, завойовувати титули. Саме тому після стількох років в Італії, футболіст вирішив переїхати до Англії, а саме до "Вест Хема", комади, котра представлятиме Туманний Альбіон у Лізі Європи. Якщо Обіанг продовжить демонструвати свій клас і у команді Біліча, то він має усі шанси отримати запрошення до британського топ-клубу. 

8. Анхель Корреа (нападник, 20 років)

Звідки прийшов: "Сан-Лоренсо" (Аргентина)

Куди перейшов:  "Атлетико" (Іспанія)

Аргентинські фанати вважають саме вихованця "Сан-Лоренсо" наступною суперзіркою, яка прославлятиме їхню країну. Молодого Анхеля вже порівнюють за стилем гри та результативністю з Куном Агуеро. За рідку команду гравець провів 65 матчів, у яких відзначився 12 разів. Більше ігрового часу він почав отримувати у минулому сезоні, коли провів за клуб з Буенос-Айреса 22 гри.

Своєю швидкістю, технікою та самовіддачею футболіст привернув увагу тренерів збірної Аргентини U20, за яку Анхель вже встиг відіграти 10 матчів, показуючи шалену результативність, адже відзначився 8 разів. Після такого миттєвого прогресу не дивно, що Дієго Сімеоне помітив такий яскраво виблискуючий футбольний діамант у себе на Батьківщині і запросив футболіста до своєї команди. Отож, у наступному сезоні Корреа точно матиме свій шанс, який він неодмінно використає, а "Атлетико" після продажу Манджукіча знову матиме крутого форварда. 

Анхелю вдалося продемонструвати свій феєричний дриблінг навіть у грі проти найзапелішого суперника - збірної Бразилії: 

7. Седрік Суареш (захисник, 23 роки)

Звідки прийшов: "Спортинг" (Португалія) 

Куди перейшов:  "Саутгемптон" (Англія)

Седрік впродовж свого недовгого футбольного шляху постійно вважався одним з найталановитіших футболістів свого покоління. Свідченням цього є постійні виклики гравця до національних збірних Португалії різних років, починаючи з U16. Талановитий правий латераль є вихованцем "Спортинга", який у різні періоди дарував світовому футболу неймовірних талантів.

Гравець провів за лісабонську команду близько 67 матчів, у яких відзначився двома голами. У минулому сезоні він регулярно грав в основі та зумів засвітитися у Лізі Чемпіонів, чим привернув увагу англійського "Саутгемптона", який традиційно робить ставку на молодих виконавців. В свою чергу для Седріка переїзд до Англії стане справжнім викликом, але саме в лізі такого рівня футболіст зможе виправдати усі видані йому на батьківщині аванси. 

6. Джейсон Мурільо (захисник, 23 роки)

Звідки прийшов: "Гранада" (Іспанія)

Куди перейшов: "Інтер" (Італія)

Вихованець колумбійського "Депортиво Калі" вже вдосталь поїздив по клубах Європи, проте йому ніяк не вдавалося потрапити до команди з префіксом "топ". Джейсон виступав в "Удінезе", "Гранаді", "Кадісі" та "Лас-Пальмасі". Справжнім розквітом футболіста став турнір Копа Амеріка-2015 в Чилі, де Джейсон виступав як основний центральний оборонець команди. Мурільо вдалося відзначитися одним голом та показати впевнену гру, чим він і привернув увагу скаутів кращих клубів Європи.

Найспритнішим у боротьбі за колумбійського бека став міланський "Інтер", котрий запропонував гравцю п'ятирічний контракт ще в лютому, який футболіст без роздумів прийняв. Представили гравця вже літом. Помітно, що Джейсон відповідально готується до сезону, адже розуміє, що настав його час –  час довести те, що саме він є гравцем найвищого рівня. 

5. Йон Гвідетті (нападник, 23 роки)

Звідки прийшов: "Манчестер Сіті" (Англія)

Куди перейшов: "Сельта" (Іспанія)

Йон є вихованцем шведського клубу з дуже складною назвою "Броммапойкарна". Проте вже у 2008 році, як і Карім Рекік, Гвідетті переїхав до "МанСіті". Загалом історія шведа дуже схожа на історію Рекіка. Постійні оренди, недовіра наставника, невідповідні умови. Йон за 7 років, що він належав "містянам", встиг пограти у таких клубах як "Бернлі", "Фейєноорд", "Сток Сіті", "Селтік" та все ж у тому "Броммапойкарна".

Звичайно, гравець встиг отримувати значну ігрову практику, особливо у голлнадському на шотландському клубах (по 23 і 24 матчі відповідно). Саме після сезону у "Селтику" та впевненому виступі на Євро-2015 зі збірною Швеції гравець отримав запрошення від "Сельти", на яке радо погодився. Гвідетті є одним з найталановитіших нападників Європи. Ще за часів виступів у Швеції на гравця претендували такі «зубри» світового футболу як "Інтер", "Сампдорія", "Лаціо" та "Рома". Зараз футболіст звільнився від "ярма" манчестерського клубу і повинен виправдати усі очікування та покладені на нього надії, адже тепер усе залежить тільки від нього. 

4. Закарія Баккалі (півзахисник, 19 років)

Звідки прийшов: "ПСВ" (Нідерланди)

Куди перейшов:  "Валенсія" (Іспанія)

Баккалі народився у Льєржі, де і розпочав своє футбольне життя. Згодом пробував свої сили у академії "Стандарта", а також "ПСВ". Саме за останній клуб гравець дебютував у дорослому футболі. За голландський гранд Закарія встиг провести 16 матчів, у яких відзначився 3 голами. Надталановитий бельгієць виступає у різноманітних збірних Бельгії  з 15 років.

Цікаво, що ще зовсім юним він вважався вундеркіндом, за нього боролися кращі академії Європи. У 2014 році гравець мав перейти до "Атлетико", але трансферне не відбувся. У липні 2015 року Баккалі підписав контракт з іншим іспанським клубом  – "Валенсією". Через значний піар Закарія перебуває під невеликим тиском, адже повинен доводити свою майстерність вже у наступному сезоні у зовсім непростій футбольній лізі, яка «похоронила» не один футбольний талант. 

Cвій дебют у великому футболі 17-річний юнак розпочав хет-триком у грі проти "НЕКа": 

3. Джорджиньо Вайналдум (півзахисник, 24 роки)

Звідки прийшов: "ПСВ" (Нідерланди) 

Куди перейшов: "Ньюкасл Юнайтед" (Англія)

Джо народився у Роттердамі, де і розпочав свій футбольний шлях, а саме у академії місцевої "Спарти". Згодом талановитого півзахисника помітила академія "Фейєноорда" і переманила футболіста до себе. За цей клуб Вайналдум дебютував у професійному футболі і провів за червоно-білих 111 матчів, у яких відзначився 23 рази. Значні успіхи молодого таланта привернули увагу "ПСВ", який підписав футболіста у 2011 році.

З того часу  за голландський гранд Джо відіграв 109 матчів, у яких відзначився 41 раз. Доволі непогана статистика як для юного півзахисника. Цього літа голландець кинув собі новий виклик. Переїзд до Англії стане для нього справжнім випробуванням. Проте не виникає жодних сумнівів, що настільки талановитий та успішний футболіст впорається з усіма труднощами і стане одним із зіркових відкриттів нового сезону англійскьої Прем'єр-Ліги. 

2. Євген Коноплянка (півзахисник, 25 років)

Звідки прийшов: "Дніпро" (Україна) 

Куди перейшов: "Севілья" (Іспанія)

Вихованець кіровоградського футболу винен сам, що є найстаршим у цьому рейтингу. Він вважається гравцем, що подає великі надії, але досі не спробував свої сили за кордоном. Нарешті, вся Україна дочекалася завітного трансферу, сага з переходом Євгена закінчилася успішно, адже "Конопа" потрапив до справжньої топ-команди.

Ім'я Євгена не сходило з уст тих чи інших скаутів та функціонерів уже довгий час. Усі пам'ятають зрив переходу до "Ліверпуля", зацікавленість іншими клубами АПЛ, потуги "Бешикташа" та інші перипетії навколо трансферу талановитого українця. Зараз складність початку кар'єри Жені в Іспанії є градус очікування вболівальників.

Офіційний твіттер "Севільї" подав інформацію про остаточний перехід Коноплянки до стану червоно-білих хеш-тегом #TheNewEraBegins, іспанські вболівальники несамовито раділи, що наш Жека дістався саме їм, Мончі охрестив трансфер надуспішним та доленосним. Всі ці аспекти будуть психологічно тиснути  на нашого вінгера, адже після таких потуг у придбанні гравця фани чекатимуть негайного результату, надзвичайної гри «вже і одразу». Нам з вами залишається лише побажати Жені терпіння, сил, наснаги, надмірного бажання та відчайдушного старання у новій команді. 

1. Мемфіс Депай (півзахисник, 21 рік)

Звідки прийшов: "ПСВ" (Нідерланди) 

Куди перейшов: "Манчестер Юнайтед" (Англія)

Мемфіс народився у Мордрехті, де і вступив до академії. Згодом переїхав до Роттердама у відому академію "Спарти". У 2006 році гравець перебрався до "ПСВ", де і підписав свій перший офіційний контракт. За ейндховенців Депай відіграв 90 матчів та забив 40 голів, показавши надзвичайну результативність, швидкість та техніку.

Молодий вінгер з 15 років викликався до збірних різних вікових груп. Останнім часом Депай став основним гравцем у національній збірній своєї країни, за яку вже відіграв 16 матчів та забив 3 голи. Під кінець сезону 2014/15 за Мемфісом почалося справжнє полювання, але переманити суперталант вдалося "Червоним Дияволам".

Гру Депая порівнювали з манерою Едена Азара. Бельгієць чудово зарекомендував себе в АПЛ. Таким чином, немає причин сумніватися у таланті Мемфіса, тим паче він виступатиме під керівництвом свого співвітчизника, котрий є відомим майстром розкриття молодих талантів. То ж вже у новому сезоні побачимо, яким є найталановитіший молодий гравець планети за версією "France football".

Просто насолоджуйтеся нарізкою моментів найталановитішого молодого гравця сьогодення: 

Для цієї 20-тки вже у серпні цього року настане час Х, їхній момент істини, момент, який гравці повинні використати на максимум. Саме зараз буде вирішуватися чи ввійдуть вони в історію світового футболу, чи та ж історія просто викине їх на узбіччя забуття. А нам з вами, фанатам гри №1, залишається лише спостерігати, насолоджуватися грою і вболівати за молодих юнаків, у яких на наших очах справджується їхня найзаповітніша мрія. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты