Tribuna/Лыжные виды/Блоги/Сніжний блог/Норвегія виграє чоловічу естафету у Хохфільцені

Норвегія виграє чоловічу естафету у Хохфільцені

«Сніжний блог» підводить підсумок чоловічої естафети на другому етапі Кубку світу.

8 декабря 2013, 00:21

Недовго погода радувала біатлоністів у Хохфільцені. Під час чоловічої естафети знову здійнявся вітерець і пішов сильний сніг. Проте сьогодні всі стартували разом і були в досить рівних умовах.

Після чудової перемоги наших дівчат ми дуже хотіли, щоб і чоловіча частина нашої команди потішила гарним результатом. Але якщо тверезо подивитися на ситуацію у чоловіків, то у кращому випадку ми могли розраховувати максимум на вісімку найкращих. Тим паче, що захворів Сергій Седнєв і змінював його Олександр Біланенко, який м’яко кажучи не в кращих кондиціях. На жаль нашим хлопцям не вдалося навіть потрапити до десятки, лише дванадцяте місце.

1-й етап

На першому етапі за Україну біг Сергій Семенов і вже після першої стрільби він відставав на 25 секунд від Словаччини, яка на той час лідирувала у гонці. Друге коло пройшло більш-менш непогано, і після чистої стрільби на стійці Семенов піднявся на 6 позицій на 10-ту сходинку. Проте на останньому колі Алексіс Бьоф привіз Сергію ще 15 секунд і Україна після першого етапу мала в дефіциті 35 секунд і було зрозуміло, що це відставання буде лише збільшуватися.

Дуже невдало пройшов перший етап для норвежців та шведів. Але на те є і об’єктивні причини, саме на першу частину естафети тренери вирішили поставити найслабших представників своїх збірних і головною задачею було багато не програти лідерам. Якщо норвежець Крістіансен програв 31 секунду, то відставання шведів у цілу хвилину здавалося дуже критичним. Проте в запасі у обох збірних залишалися дуже сильні біатлоністи, еліта чоловічого біатлону.

2-й етап

Швидкість майже сорокарічного норвежця просто вражає.

На другому етапі за нашу команду виступав ветеран збірної України Олександр Біланенко. І якщо на першому колі він виглядав досить не погано, то вже на другому почав прогнозовано потроху здавати, а на третьому зовсім встав програвши Бьорндалену аж 40 секунд за 2 кілометри.

Саме Бьорндален став королем другого етапу і повернув Норвегію у боротьбу за золото. Швидкість майже сорокарічного норвежця просто вражає. Його останнє коло - це найкращий посібник для молодих тільки починаючих спортсменів.

3-й етап

На третьому етапі справжній прорив здійснив Фредрік Ліндстрьом, який підняв Швецію на цілих 8 позицій.

А ось хто продовжує приємно дивувати, так це Дмитро Підручний. Сьомий результат на лижні і всього один додатковий патрон. Дмитро зберіг десяте місце, яке передав йому Біланенко. Підручний єдиний, хто може записати собі цю естафету в актив, дуже пристойно за всіма показниками. Помітно, що складні погодні умови ідеально підходять для нашого молодого тернопільського біатлоніста.

На третьому етапі справжній прорив здійснив Фредрік Ліндстрьом, який підняв Швецію на цілих 8 позицій. Сорок секунд відіграв Ліндстрьом і майже впритул наблизив Швецію до лідерів естафети.

Як і після другого етапу лідерство тримали Росія та Норвегія, щоправда Шипулін та Т. Бьо трошки загралися і підпустили своїх конкурентів, показавши не надто високу швидкість і не влучну стрільбу.

4-й етап

Четвертим на дистанцію в нашій команді пішов Андрій Дериземля. Швидко переклавшись в групу Мартена Фуркада, здавалося, що Андрій має хороші шанси, але невдала стрільба і три додаткові патрони все зіпсували, і Дериземля вже просто доїжджав цю невдалу гонку.

А ось серед лідерів розгорнулася справжня заруба. Свендсен та Малишко бігли в одні ноги і разом прийшли на перший рубіж, проте влучна стрільба Свендсена і три додаткові Малишко розділили солодку парочку. Помилкою росіянина скористалася група переслідувачів на чолі с Бергманом.

На другому рубежі Свендсен використав один додатковий патрон і спокійно побіг до чергової перемоги. Група Бергмана синхронно настріляла на другій стрільбі. Лукас Хоффер зовсім застрілився, аж 2 кола штрафу. На останнє коло Швеція, Росія та Австрія пішли майже разом. Повільного австрійця вони відчепили ще на першому підйомі, а доля другого та третього місця вирішувалася у фінішному створі. Бергман виявився спритнішим за Малишко і приніс шведам не очікувану медаль.   

Підсумок

Як і очікувалося Норвегія найшвидша і найкраща.

Україна 12-а, зовсім провальний результат, особливо жахливою була швидкість наших біатлоністів, проте якщо хлопці зберуться у бойовому складі і трошки додадуть, то ми цілком можемо розраховувати на місце в п’ятірці кращих.

Як і очікувалося Норвегія найшвидша і найкраща. З цією збірною дуже важко змагатися, коли вона в такій шаленій формі, яка на даному етапі ще не є оптимальною.

Також відзначимо серйозний прорив Швеції зусиллями Ліндстрьома та Бергмана. Ці двоє у дуже хорошій формі і готові на собі тягнути весь шведський біатлон.

Результати естафети у чоловіків:

1. Норвегія (0+10) 1:19:50.8

2. Швеція (0+5) +19.3

3. Росія (0+10) +21.1

4. Австрія (0+10) +45.3

5. Франція (2+9) +58.3

6. Німеччина (2+6) +59.5

7. Чехія (0+3) +1:00.4

8. Швейцарія (0+6) +1:21.4

...

12.Україна (0+7) +1.57.2

Повні результати чоловічої естафети можна переглянути тут:http://datacenter.biathlonresults.com/?view=live_standings

Повне відео жіночої естафети у Хохфільцені:

Загальний залік кубку націй:

1. Норвегія – 1818 очок

2. Франція – 1697

3. Росія – 1632

8. Україна – 1366 

Другие посты блога

Все посты