Tribuna/Футбол/Блоги/Динамівське серце/Справжній рівень кожного футболіста Динамо (Київ)

Справжній рівень кожного футболіста Динамо (Київ)

Після провального матчу з Олімпіком мене настигли негативні думки, що при Михайличенку Динамо не буде прогресувати та рівень гри команди не буде кращим, але перспективи можливі. Цього разу я хочу написати про кожного футболіста Київського клубу відверто, а точніше виставити їм оцінки за 7 ігор цього сезону, які вже зіграло Динамо (враховую Суперкубок і кваліфікацію ЛЧ), шкали оцінювання від 1 до 10 ( де 1 бал дуже погано по рівню гри, а 10 ідеально), такий провальний старт сезону, що просто таки хочеться об’єктивно оцінити футболістів команди за, яку серце болить…

29 августа 2019, 12:30
2
Справжній рівень кожного футболіста Динамо (Київ)

Після провального матчу з Олімпіком мене настигли негативні думки, що при Михайличенку Динамо не буде прогресувати та рівень гри команди не буде кращим, але перспективи можливі. Цього разу я хочу написати про кожного футболіста Київського клубу відверто, а точніше виставити їм оцінки за 7 ігор цього сезону, які вже зіграло Динамо (враховую Суперкубок і кваліфікацію ЛЧ), шкали оцінювання від 1 до 10 ( де 1 бал дуже погано по рівню гри, а 10 ідеально), такий провальний старт сезону, що просто таки хочеться об’єктивно оцінити футболістів команди за, яку серце болить… я не буду брати до уваги футболістів, які грають в оренді, бо свою кваліфікацію вони показують поки не в Динамо, і знову таки це чисто суб’єктивна думка, великого фаната Динамо (Київ) із моєю думкою можна як погоджуватися, так і ні! Буде цікаво я вам гарантую!

Воротарі

Денис Бойко – Кінг-Конг, як його називають фанати та партнери по команді, суперзірка сезону Дніпра в ЛЄ, коли команда з Дніпра дійшла до фіналу ЛЄ, зараз є воротарем Динамо (Київ), і це вже далеко не той Денис Бойко що був в Дніпрі, після жахливого для воротаря періоду у Бешикташі; в основному воротар показував надійну гру, але були помилки як у матчі чемпіонату з Шахтарем, да і у домашньому матчі з Брюгге, пропускати три гола для воротаря це забагато тому оцінка: 7,5.

Георгій Бущан – воротар який начебто прийшов на зміну Олександру Шовковському показував непогану гру при першому сезоні Хацкевича в команді, але сумна травма перед матчами а АЕК, зробили його другим воротарем, частіше всього Бойко не давав приводів для того, щоб вибити його з основного складу. Бущан, у цьому сезоні провів один матч і як його можна оцінити, по одному матчу??? Відповідь очевидна за той матч де не було особливих моментів зі сторони Львова оцінка: 8, а як буде по сезону побачимо.

Володимир Маханьков – молодий перспективний воротар поки в цьому сезоні грав тільки за дубль, тому і оцінку поки я йому виставити не можу.

Захисники (центральні, крайні)

Томаш Кендзьора – в основному до правого бека збірної Польщі запитань не виникало, так його постійні навіси та простріли поки не приносять команді результат в цьому сезоні, да і обороні особливо при грі один в один він не безгрішний, але на рівні інших футболістів команди його не можна дуже сильно критикувати, тому оцінка: 8.

Микита Бурда – от власне найкращий центральний захисник України в цьому сезоні поки розчаровує. Нічого говорити про команди рівнем нижче, давайте говорити про Шахтар та Брюгге, де Микита часто помилявся, та робив фатальні дитячі ляпи як у матчі з Брюгге, емоції у нього не в порядку, адже червона картка Бурди у домашньому матчі з Брюгге можна сказати змусила Динамо грати в авантюрний, небезпечний футбол який не приніс результату. У матчі Олімпіком він намагався забити бив з дальних дистанцій (це щось новеньке для нього), але як він не услідкував за Політилом, який не дозволив Динамо набрати у матчі 3 очки, от це запитання? Оцінка:6, поки Бурда розчаровує.

Тамаш Кадар – зараз мені сумно за те, що свого часу Хацкевич не відпустив Тамаша в Зеніт за 8 000 000 євро (якщо така пропозиція дійсно була) як у другій половині минулого сезону так і в цьому гра Тамаша суцільне розчарування. Так гравець володіє хорошим першим пасом, але він не швидкий і в захисті часто помиляється, робить обрізки, часто втрачає футболістів опонентів і не завжди сконцетрований на грі, іноді не може контролювати свої емоції через що, тільки шкодить команді, своїми непотрібними фолами та жовтими карточками, да і про конфлікт з Хацкевичем вже все відомо. Давно вже капітан зірної Угорщини не радує своєю якісною грою через що страждає вся команда, Тамаш не є стіною, яка має захищати Динамо, тому його оцінка: 5, він вже давно не надійний центральний захисник.

Віталій Миколенко – поки у цьому сезоні нестабільний; мабуть найперспективніший молодий футболіст України, майбутня зірка Українського футболу не може нормально ввійти в сезон. Критика на нього поки ніяким чином не впливає, є забігання, подачі, як і у Кендзьори, але у Миколенка помилок було більше, звісно там йому Кадар допомагав робити помилки. Тому поки оцінка:7,5.

Микита Кравченко – нажаль не грав за основу, але перспективи у нього дійсно хороші.

Денис Попов – на мою думку дивлячись на не завжди надійну гру в обороні Микити Бурди, чемпіону молодіжного чемпіонату світу можна було б дати шанс. Але Хацкевич його ігнорував чомусь? Можливо хоч Михайличенко дасть молодому хлопцю шанс… Поки оцінку ставити не можна. Бо Денис Попов і хвилини не зіграв за основну команду.

Артем Шабанов – футболіст відіграв всього один матч да і то на позиції лівого захисника, на мою думку Шабанов краще по рівню гри за Кадара, ну по тим матчам у яких він грав, лівоногий футболіст, також з хорошим першим пасом, є більш надійним варіантом в центрі захисту чим Кадар, але часто рішення Олександра Хацкевича складно зрозуміти. Здається Михайличенко поки розраховує на Шабанова; за матч проти Львова: 8, але дійсно один матч серйозно сприймати складно.

Йосіп Піваріч – у команді є віце-чемпіон світу і він не грає, для команди рівня Динамо це неприпустимо, так Миколенко не дає приводів для того, щоб його прибрати з основної команди, але чи не краше продати Піваріча, та хоть щось на ньому заробити? Чому він має гріти лаву запасних? Піваріч в цьому сезоні ще не грав, тому і оцінки йому немає.

Сідклей – в команді футболіст числиться як лівий захисник хоча він і грає частіше лівого хава, я виріив вписати його в захист. Що ж минулий сезон відіграв добре, через конфлікт з Хацкевичем (чи щось типу того був поза командою) Михайличенко його повернув і це добре. Не відіграв поки хоть якусь хвилину у матчі тому і оцінки немає.

Александер Пантіч – так він ще числиться в команді але перспективи у нього дуже туманні, тому ніяких оцінок по ньому немає, краще розірвати контракт. Або хоть кудись відправити футболіста в оренду.

Карлос Самбрано – ідентична ситуація як і в Пантіча, та взагалі немає розуміння для чого він приходив в команду? Пора вже із ним як розпрощатися.

Півзахист (опорні, центральні, атакувальні, та крайні хави, вінгери, крайні півзахисники)

Мохаммед Кадірі – високий опорний півзахисник з Гани, який був одним із найкращих у команді-сенсації РПЛ Арсенал (Тула) поповнив склад Київської команди цього літа, і що сказати за ті хвилини що він провів у матчі проти Львова, та повний матч проти Олімпіка; футболіст заслуговує на дуже хороші слова в свою сторону. У матчі проти Олімпіка він був найкращим: всі його підкати, удари, передачі були дуже хорошими, він справжній опорний півзахисник (такий собі руйнівник, бульдог який перерізає всі подачі суперника та руйнує атаки гравців іншої команди) а ще може і на позиції центрального захисника зіграти, в загалі Кадірі молодчина: оцінка 8,5.

Сергій Сидорчук – не той Сидорчук що був до своєї травми, через яку він пропустив майже ввесь сезон. Так на зборах Сергій Сидорчук проявив себе добре, да і у матчах проти того ж Львову зіграв добре, віддавав передачі хороші да і не давав суперникам робити небезпечні атаки все перерізав та руйнував, але нажаль Сидорчук не може грати на рівних проти Шахтаря та того ж Брюгге, дуже сумно що капітан Динамо не вважається вже в команді навіть основним в команді. Оцінка: 6, все ж Сидорчук не був поганим у перших матчах сезону, але і проявити себе з хорошої сторони у нього не вийшло.

Віталій Буяльський – на мою думку поки найкращий півзахисник команди. По перше Віталій забиває та віддає хороші передачі; по-друге він універсальний і може зіграти на будь-якій позиції в півзахисті на хорошому рівні; по-третє, Віталій у кожному матчі повністю віддається і грає тільки на перемогу, футболіст який у повній мірі відповідає тому футболу який любив ставити команді Хацкевич, боротьба, відбір м’яча, бачення поля це все є у Віталія Буяльського. Як вийде у Буяльського при Михайличенку поки важко сказати, але за перші 7 матчів Буяльський заслуговує на оцінку: 8.

Володимир Шепелєв – в першу чергу я до кінця не зрозумів на якій позиції грає Володимир Шепелєв – він опорний чи атакувальний півзахисник, але добре це простимо Хацкевичу (цікаво як буде використовувати Шепелєва Михайличенко)? Шепелєв дуже нестабільний футболіст, ну от прям дуже, і нажаль останнім часом у нього більше поганих матчів чим вдалих, як і в цьому сезоні. Талант у Шепелєва великий, але його б правильно розвивати та використовувати у подальшій перспективі. Насправді у Шепелєва при відсутності швидкості, фізики та хорошого удару, є бачення поля та хороший пас, але використання своїх козирів у цьому сезоні ми ще не побачили, оцінка: 6.

Денис Гармаш – для мене Гармаш це вже легенда Динамо, але не в дуже хорошому сенсі цього слова. Насправді це футболіст який може грати, коли захоче, але ж тут ключові слова «коли захоче» а грати добре треба постійно. Гравець настрою Гармаш у цьому сезоні якось зовсім себе не проявив, ну тільки матч за Суперкубок може занести собі в актив і для 29-річного футболіста це не дуже добре, про характер футболіста та дисципліну, поки говорити не варто, ну не було ніяких казусів та приводів для цього я уточнюю в цьому сезоні. А про гру варто сказати, що вічно талановитий та перспективний футболіст універсал із хорошим пасом, і у цьому сезоні він не те що погано грає, а дуже нестабільно та не завжди помітний на полі, тому моя оцінка: 6.

Олександр Андрієвський – футболіст якому давалися хороші шанси себе проявити, навіть у цьому сезоні він відіграв практично ввесь другий матч проти Брюгге і абсолютно нічого не вийшло, я вже давно розумію що Андрієвський це футболіст не для Динамо при грі у команді він якийсь інертний неначе біла ворона і показати всі свої переваги та козирі у нього в Динамо не виходить, свій хороший удар та пересування по полю він показати не може, тому досить Андрієвському мучитися в Динамо, і так поки в цьому сезоні в Динамо Андрієвський зіграв не багато, але достатньо для того, щоб отримати оцінку: 5,5.

Микола Шапаренко – мабуть найталановитіший футболіст який поки знаходиться в основній команді Динамо, через конфлікт з головним Хацкевичом грав за дубль, благо Олексій Михайличенко повернув Шапаренка в основу, не грав Шапаренко і якусь оцінку поставити йому поки не можливо, але у Шапаренка має бути все добре, якщо він буде дотримуватися дисципліни та працювати над своєю стабільністю.

Міккель Дуелунд – для мене поки Дуелунд загадка та вічно травмований футболіст. Ще у минулому сезоні забив гол за Десну, а потім постійні травми, повернувся Дуелунд в кінці сезону, приступив до тренувань, провів з командою збори, сказав що зараз він перебуває в найкращій формі за всю свою кар’єру і от знову травма, то поки нереально виставити якусь оцінку Дуелунду, бо він просто не грав.

Олександр Караваєв – як на мене до переходу в Динамо, найкращий футболіст в УПЛ за виключенням футболістів Динамо і Шахтаря, отже основний правий захисник збірної України перейшов із Зорі, щоб скласти конкуренцію в основному Циганкову на лівому фланзі, хоча власне на мою думку краще йому грати на правому фланзі оборони і складати конкуренцію Кендзьорі, щоб поляк не розслаблявся. Все таки у декількох матчах Караваєв відіграв поки Циганков заліковував травму та набирав форму і чесно скажу, коли він грав, то був ніяким; ефективність від нього нульова, через нього навіть у гостьовому матчі з Брюгге команда пенальті отримала яке виявилося фатальним, до Циганкова Караваєву ще далеко, і він таки буде гравцем ротації, я ж кажу хотілося би побачити Караваєва на правому фланзі захисту, та як у збірній побачити зв’язку Караваєв - Циганков, але не зрозуміло чи у Динамо взагалі такий варіант розглядають? Караваєву оцінка: 6,5 поки він розчаровує.

Віктор Циганков – лідер команди, віце-капітан, найдорожчий футболіст у клубі, вже зараз теперішнє та майбутнє збірної України. Після травми Циганков довго набирає форму, але вже у матчі з Брюгге (другий тайм) та Олімпіком він грав добре, та забив дуже хороший за виконанням та майстерністю гол у ворота Олімпіка, сказати що поки у цьому сезоні Циганков єдина світла пляма у грі Динамо не можна, йому потрібний час, але він і не був настільки жахливий як деякі футболісти в Динамо, тому заслуговує на оцінку: 7, я думаю з часом повернеться той Циганков на якого ми всі так чекаємо.

Георгій Цитаішвілі – поки цей молодий талант за основу Динамо не грав в цьому сезоні, та реально поставити йому якусь оцінку складно, але він футболіст який вже дуже голосно стукає у двері основної команди тому чекаємо скоро побачити Георгія у справі.

Беньямін Вербич – у Словенця дуже нестабільний сезон; хороші матчі чередуються з провальними, і здається це все пов’язано із проблемами психологічного стану Вербича він дуже агресивний та якийсь ну як Гармаш у своїх провальних матчах (неврівноважений) адже конфлікт з Хацкевичем та червона картка у матчі з Олімпіком то прямі докази, тому Вербичу треба просто заспокоїтися і все буде добре, він футболіст хороший, матч з Брюгге вдома це підтверджує да і в матчах з іншими суперниками він не був відверто поганим тому оцінка його: 7.

Карлос Де Пена – уругвайський вінгер який прийшов буквально нізвідки справив достатньо хороше враження в минулому сезоні будучи гравцем ротації, але в цьому Карлос робить купу помилок, так він забив гол у матчі зі Львовем, але хіба цього достатньо? Чесно кажучи саме через Де Пену Брюгге забив вирішальний третій м’яч через який вже остаточно Динамо вилетіло з ЛЧ, а це вже проблема велика тому поки оцінка: 6,5.

Форварди

Фран Соль – поки футболіст не зміг проявити своїх найкращих якостей, адже постійно травмується (це досить погано). В тих матчах, що виходив Соль він себе якось не проявив як хижак в штрафній як про нього говорили у Віллем 2, але навіть у тому ж матчі з Брюгге він можна впевнано сказати зробив третій гол Динамо в домашньому матчі з Брюгге. А точніше автогол забитий футболістом Брюгге. Що ж поки іспанському форварду треба набирати форму та досягти оптимальних кондицій, а по його грі у нинішньому сезоні оцінка: 5,5.

Жерсон Родрігес – футболіст якого дуже добре запам’ятали усі фанати збірної України, коли він так добре грав проти нашої збірної. Футболіст з Люксембургу взагалі не є форвардом (як він виконує цю роль в Динамо) він скоріше крайній хав, або займає позицію десятки під форвардом (як це було в нього у своїй збірній), але Динамо потрібен форвард тому він і грає в київському клубі на цій позиції, але поки він забив тільки один гол; Родрігес в Японії показував хороший футбол, але Японія і Україна то різні рівні. Взагалі поки в матчах зіграних Родрігесом він показав себе як технічний, яскравий футболіст з хорошим дриблінгом та хорошими фізичними даними, але ну не підходить йому позиція форварда. Оцінка для Жерсона Родрігеса: 6,5.

Артем Бєсєдін – живий приклад всієї гри побудованої за свої каденції у Динамо Олександром Хацкевичом. Якщо вам цікаво подивитися на ту гру, яку присвоїв Динамо (Київ) Хацкевич, вам достатньо подивитися га гру Артема Бєсєдіна, адже він живе уособлення всієї ігрової філософії Олександра Хацкевича. Бєсєдін: таранний, боєвий, силовий, пресингуючий форвард який дуже мало забиває, але постійно працює на команду. Якось критикувати Бєсєдіна складно, адже він на полі постійно вмирає за команду, але і хвалити його немає особливо за що, бо він не виконує головні обов’язки форварда – забивати голи. Поки оцінка для Бєсєдіна: 6, а як він бути грати при Михайличенку і чи взагалі гратиме, от на це буде цікаво подивитися.

Євгеній Ісаєнко – в цьому сезоні не грав, тому оцінити його поки неможливо, але знову ж хлопець добре показав себе на молодіжному рівні тому на майбутнє є хороші перспективи заграти в основі.

Підсумки

Що ж, якщо підводити підсумки, то найкращими гравцями у Динамо поки можна назвати: Мохаммеда Кадірі, Томаша Кендзьору, Віталія Миколенка та Дениса Бойко, а найгіршими: Тамаш Кадар, Олександр Андрівєський та Фран Соль, але повторюся зіграно тільки 7 матчів, це тільки початок сезону та моя суб’єктивна думка. У Динамо (Київ) новий тренер зі своїм баченням футболу, то ж будемо надіятися на краще і очікувати прогресу від футболістів Динамо, та можливо вже в Грудні, я зможу кожному футболісту виставити кращу оцінки!

Вперед Динамо до нових перемог – МИ ВІРИМО В ТЕБЕ!!!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Не гра, а муки
25 августа 2019, 13:05
1
Все посты