Tribuna/Футбол/Блоги/Динамівське серце/Не гра, а муки

Не гра, а муки

На вулиці 2019-ий рік, зараз всі команди планети починають грати у швидкий комбінаційний футбол з пресингом і контратаками, а деякі грають швидким контролем м’яча на чужій половині поля, тепер візьмемо Динамо (Київ) зразка цього ж самого 2019-го року… В який футбол грало Динамо Хацкевича?

25 августа 2019, 13:05
1
Не гра, а муки

На вулиці 2019-ий рік, зараз всі команди планети починають грати у швидкий комбінаційний футбол з пресингом і контратаками, а деякі грають швидким контролем м’яча на чужій половині поля, тепер візьмемо Динамо (Київ) зразка цього ж самого 2019-го року… В який футбол грало Динамо Хацкевича? Силовий, бойовий, емоційний футбол в якому зазвичай було купа боротьби та фолів, нічого красивого у виконанні футболістів Динамо ми не помічали, нажаль. Київське Динамо не грає у сучасний, красивий. динамічний футбол, і добре вони б грали якісно у своїй манері де більше регбі, а не футболу, та навіть у силовий футбол побудований на атлетизмі та фізиці футболісти Динамо грати не вміють чи просто не пристосовані до такої гри.

Начебто хороша схема гри Динамо – побудова сучасна та популярна, але по помилках футболістів помітно, що тактично навчені вони, якщо не сказати погано, то бездарно. У цьому році у Динамо проблеми із фізичною підготовкою, а це як можна зрозуміти, якщо це у всі часи існування клубу, було козирем Динамо? Великі проблеми у тренері, і про це я обов’язково напишу, але зараз хотілося би написати про проблеми у грі команди через конкретно футболістів, та невдалу, а в деяких випадках дивну селекційну роботу.

Селекція Динамо працює погано вже давно, але з приходом Євгена Краснікова були куплені футболісти, які при Хацкевичу не грали, а чому конфлікт, якісь проблеми футболістів тут складно сказати. Взагалі ходять слухи, що Хацкевичу комфортніше працювати із футболістами, які його розуміють, а не з іноземцями (ну і нахрена тоді гроші витрачати)? Цікаво буде подивитися яка буде ситуація із тим же: Сідклеєм, Де Пеною, Дуелундом при Олексію Михайличенку.

Беручи до уваги захист та позицію воротаря, то найбільше запитань викликає звісно ж гра Томаша Кадара: головний антигерой матчу з Челсі часто допускав смішні помилки із суперниками рангом нижче ніж є Челсі, угорець дуже нестабільний центральний захисник, так у нього є перший пас, але чим гірший Артем Шабанов? Помилки Кадара мають дуже великий вплив на остаточний результат команди в будь-якому матчі, адже він центральний захисник! До Микити Бурди запитань менше, поки він найкращий центральний захисник України, але і він може допускати фатальні помилки як це було у матчі із Брюгге, добре, що на зміну йому підростає Денис Попов, якого я думаю вже можна підпускати до основи Динамо частіше. На флангах захисту справи трохи краще на мою суб’єктивну думку Віталій Миколенко та Томаш Кендзьора є стабільно хорошими футболістами у яких не буває провалів та якихось великих помилок, вони ободва добре грають як на атаку так і на захист, причому Миколенко це майбутнє, да вже і теперішнє збірної України на лівому фланзі оборони він навіть виграє конкуренцію у віце-чемпіона світу Піваріча, а це вже про щось да говорить, є ще Сідклей (от він вдалий приклад селекційної роботи Динамо) який може грати і вінгера і лівого захисника от такий він універсал; Томашом Кендзьорою свого часу цікавилося Фенербахче і це не викликає ніякого подиву, в тому ж Фенербахче свого часу сяяв Олександр Караваєв, який зараз належить Динамо, основний правий захисник збірної України, оххх для Динамо це дуже хороше підсилення; на зміну є молодий та перспективний Микита Кравченко тож про проблеми на краях захисту Динамо немає сенсу говорити. Воротарська позиція нууууу Бойко нестабільний, це не той Бойко зразка фіналіста ЛЄ, але поки він точно краще Бущана та Маханькова, та іноді все таки робить фантастичні сейви!

Півзахист: тут запитання? Для чого був куплений Кадірі, один із найкращих футболістів минулого сезону у Тульському Арсеналі, в Динамо абсолютно не грає, може проходить адаптацію, але він начебто куплявся одразу під основу як опорний півзахисник, і поки сказати про нього щось складно той же Сидорчук футболіст подібного типу із Кадірі зовсім не вражає після травми із ним щось не так; дуже нестабільний Сергій Сидорчук і у нього немає якоїсь билої впевнаності в собі, його рівень суттєво знизився. Шепелєв і Буяльський футболісти, хороші і до них найменше запитань, хоча СТОП по молодості Шепелєв іноді може начудити. Гармаш, може грати тільки якщо у нього є настрій (такий футболіст не потрібний Динамо) є ж Андрієський хоча і він поки мало чим вражає; начебто гравці у яких має бути роль десятки, віддати останній, ключовий, хороший пас вони не можуть - надія тільки на молодого Шапаренка, але у нього проблеми з дисципліною і він якось не так стрімко прогресує, а у Дуелунда травма (вічно травмований футболіст) взагалі у півзахисті Динамо хаос, футболісти у кожному матчі виконують різні ролі, змінюють постійно позиції, немає тієї стабільності яка має бути, це дуже велика проблема, яка має вплив на всю гру Динамо. Легше кажучи у півзахисті Динамо, бійці від яких немає креативу, мають бути креативні футболісти з хорошим пасом. Гра кожної команди будується через півзахист, у Динамо толкового півзахисту немає Флангові півзахисники, вінгери, хави називате як хочете: Циганков, Вербич, Де Пена, Сідклей, Караваєв Цитаішвілі просто море футболістів на дві позиції тут запитань менше, Циганков сама яскрава пляма у всій грі Динамо, йому варто тільки набрати форму після травми на зборах, Вербич не розчаровує поки, да і Сідклей (хоча він формально лівий захисник) та Де Пена по тим матчам що я бачив, не були на полі білими воронами, Караваєв вже у тих матчах, що він провів у футболці Динамо виглядав добре, а ще ж є молодий Цитаішвілі якому просто треба давати більше шансів.

От переходимо до форвардів і тут нас глобальні проблеми? в першу чергу проблема це гра Артема Бесєдіна; так він багато працює на команду, таранний та постійно пресингуючий форвард є таким собі Олів'є Жиру для бідних, але він не забиває, Артем Бесєдін такий собі живий приклад всієї гри, яку поставив для команди Олександр Хацкевич, боротьба, перемога на жилах на емоціях от і все. Є ще Фран Соль, але він дуже мало грав, травматичний тож поки що мало можна про нього сказати, але я вірю в нього, а Желсон Родрігеш нууууу він не зовсім форвард і також поки мало відіграв, звісно виникає вічне запитання… для чого купувати за гроші форварда із чемпіоната Японії, якщо є свої Русин та Супряга, от цю загадку у нас наврядче вийде розгадати. Ще ж бігає молодий Ісаєнко за дубль, який вже може стукати у двері першої команди.

Висновок і підсумок дуже простий!!! Проблемна гра Динамо це наслідок, всієї робити клубу: менеджменту, селекції, тренерського складу, футболістів. Треба робити чистку у всіх сферах та процесах роботи клубу, інакше боюся прогресу та майбутньої вдалої гри на Європейському рівні ми від Динамо (Київ) - не побачимо.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Не гра, а муки
25 августа 2019, 13:05
1
Все посты