Tribuna/Футбол/Блоги/Умовно кажучи/Рух по колу. Чому «Металіст» уже однією ногою у групі ЛЄ

Рух по колу. Чому «Металіст» уже однією ногою у групі ЛЄ

Вадим Скічко пояснює чому «Металіст» має легко долати польський бар’єр у вигляді хожувського «Руха»

Автор — Вадим Скічко
8 августа 2014, 19:09
16

З усіма кадровими негараздами та непевністю з місцем проведення домашнього матчу «Металіст» отримав собі суперника якого мусить «брати тепленьким». Так, харків’яни були сіяними і їм не міг випасти умовний «Інтер» чи «Реал Сосьєдад», але у гіпотетичних суперниках команди Рахаєва був, скажімо, солігорський Шахтар, який у Бельгії каменя на камені не лишив від міцного Зульте Варегема.

Тодішній тренер харків’ян Мирон Маркевич назвав польські команди майстерними, але це було не більше ніж компліментом майбутньому супернику який не зовсім збігається з реальністю.

Майже рік тому у товариській грі «Металіст» впевнено переграв ґданську «Лехію», яка зараз є однією з лідерів польської «Екстракласи», тоді ж як «Рух» знаходиться на іншому полюсі турнірки. Тодішній тренер харків’ян Мирон Маркевич назвав польські команди майстерними, але це було не більше ніж компліментом майбутньому супернику який не зовсім збігається з реальністю.

Уявіть собі команду яка протягом гри поступається та грає унічию з ліхтенштейнським Вадуцом? А команду яка у трьох стартових іграх чемпіонату тричі програла забивши лише раз? Усе це майбутній суперник «Металіста» хожувський «Рух».

«Небесні» (прізвисько пов’язано із блакитними кольорами форми) не вперше так провально починають сезон. Їхні виступи у локальному чемпіонаті можна порівняти з хвилями на морі: у сезоні 2012/13 «Рух» теж почав з трьох поразок, посівши зрештою 15 місце. Тоді від вильоту їх врятувала лише нефутбольна історія з втратою варшавською «Полонією» ліцензії на виступи у Екстракласі. Врахуйте, що за рік до катастрофи хожувці здобули срібло. Минулоріч «Рух» фінішував третім, а зараз знову потрапив у піке вже на старті першості. Аналогії очевидні.

Жахливий старт хожувців у Польщі викликає у оглядачів і експертів більше питань ніж відповідей. Пішов основний голкіпер Міхал Бухалік (Вісла Краків), з іншого боку найкращі бомбардири минулого сезону Гжегож Кусвік (12) і Філіп Стажинський (10 голів і 10 асистів) лишилися у команді.

 «Для нас приорітетом має стати Екстракласа, де нам необхідно набирати очки, а не єврокубки».

Марек Зінчук, півзахисник «Руха», після поразки 0:3 від «Підбескиддя», поставив під сумнів єврокубкові перспективи своєї команди: «Колись виступи у Лізі Європи для нас припиняться, а до того часу у чемпіонаті ми можемо втратити надто багато. Ситуація стає нервовою, ми посідаємо останнє місце. Для нас приорітетом має стати Екстракласа, де нам необхідно набирати очки, а не єврокубки». Відчуваєте налаштованість польської команди? Додайте сюди ще й «чудесне спасіння» на 90+5 хвилині у грі 3 раунду кваліфікації з «Есб’єргом». Очевидно що ЛЄ «небесним» потрібна так само як Чорноморцю після першої гри зі «Сплітом».

«Нам необхідний спокій», - так прокоментував ситуацію з невдалим стартом команди президент клубу Даріуш Смагорович. Але ж який тут спокій? Попереду надпринципові ігри з Віслою та Пястом у чемпіонаті, а на десерт вирішальний двобій у ЛЄ з «Металістом».

Очевидно що ЛЄ «небесним» потрібна так само як «Чорноморцю» після першої гри зі «Сплітом».

«Рух», як і частина українських учасників єврокубків, теж не грає домашні ігри на рідному стадіоні. У поляків причина відмінна від нашої – міський стадіон у Хожуві активно реконструюється, а отже «домашки» «Рух» грає у Глівіце за якихось 30 кілометрів від рідного міста.

Проте недооцінка суперника неприпустима. До чого вона призводить можна пригадати хоча б на прикладі «Дніпра» та «Леха». До речі, «Лех» цьогоріч вже вибув з єврозмагань і саме через недооцінку скромного ісландського Стьярнана.

Майбутнього суперника варто поважати, хоча слід погодитися що з часів «Омонії» саме «Рух» є найслабшим суперником «Металіста» на цій стадії змагань. А тепер згадайте скільки крові зіпсували кіпріоти харків’янам.

У сухому залишку маємо команду у ігровій кризі, не мотивовану на участь у єврокубках і просто апріорі слабшу від українського клубу. Таким подарунком жеребу «Металіст» не має права знехтувати. Враховуючи сумний минулорічний безєврокубковий досвід, поразка від поляків для «Металіста» буде  рухом по колу.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Прощавай, Болейн!
5 января 2016, 18:40
4
Все посты