Tribuna/Бобслей/сани/скелетон/Блоги/Skeleton 24/Владислав Гераскевич: «Сподіваюсь, що на Кубку світу приємно всіх здивує один спортсмен з України!»

Владислав Гераскевич: «Сподіваюсь, що на Кубку світу приємно всіх здивує один спортсмен з України!»

Через місяць розпочнеться новий сезон Кубка світу зі скелетону. Представник України Владислав Гераскевич зараз на повну тренується до стартів у латвійській Сігулді — саме там відбудуться перші два етапи КС. У напруженому графіку Влад виділив пару хвилин, щоб поспілкуватись і відповісти на деякі питання.

Блог — Skeleton 24
25 октября 2020, 20:43
9
Владислав Гераскевич: «Сподіваюсь, що на Кубку світу приємно всіх здивує один спортсмен з України!»

Через місяць розпочнеться новий сезон Кубка світу зі скелетону. Представник України Владислав Гераскевич зараз на повну тренується до стартів у латвійській Сігулді — саме там відбудуться перші два етапи КС. У напруженому графіку Влад виділив пару хвилин, щоб поспілкуватись і відповісти на деякі питання.

- Привіт, Владе. Як проходить підготовка до нового сезону?

- Активно, набираємо форму, багато тренуємось. Цей сезон буде важкий, але ми будемо готові.

-У вас кожен день десяток заїздів. Серед них і тестування скелетону? Чи міняли ви на цей сезон його характеристики?

- Так, багато тестуємо скелетон і ковзани. Цього сезону ми почали робити деякі деталі скелетону в Україні. Ми знайшли людей з різних університетів, із заводу Антонова, і почали разом працювати над покращенням скелетону.

- Ви багато часу проводите в Сігулді. Встигли побувати на всіх місцевих пам'ятках чи віддається перевагу відпочинку після важких тренувань?

- Так, вже багато місць тут побачили та відвідали. Місто не дуже велике, та й ми тут уже четвертий рік. Я більше полюбляю активний відпочинок. Тому гуляємо по гарних місцях, коли хороша погода.

- Як відреагував на скасування американських етапів у цьому сезоні?

- Прикро, адже дуже подобається Лейк-Плесід та Парк-Сіті. На жаль, нічого з цим зробити не можемо. Граємо за тими правилами, які встановлює ситуація у світі.

- На думку багатьох скелетоністів олімпійська траса у Вістлері найскладніша і найнебезпечніша. Чи погоджуєшся з ними?

- Кожна траса по-своєму тяжка і небезпечна, але Вістлер особливий. Швидкість та перенавантаження скажені, треба мати дуже сильну витримку, щоб подолати цю трасу.

- Минулого сезону китаєць неочікувано для всіх опинився на п'єдесталі пошани. Як думаєш, хто на цей раз зі спортсменів приємно усіх здивує на Кубку світу?

- Сподіваюсь, що приємно всіх здивує один спортсмен з України!

- Санкарям допомогли відновили естакаду для розгону на території Львівського фахового коледжу спорту. Є вірогідність, що найближчим часом нарешті й скелетоністам допоможуть?

- Було багато обіцянок, але поки її немає. Зараз йдуть розмови про естакаду у Києві, в легкоатлетичному манежі на Березняках.

- Ви шукаєте новачків у збірну чи поки працюватиме таким складом найближчий час?

- У зв’язку з карантином поки новачків не шукаємо, однак після покращання ситуації подумаємо про розширення команди.

- Чи пам'ятаєш першу гонку, яку ти подивився?

- Чесно кажучи тяжко згадати, напевно Олімпійські Ігри у Ванкувері.

- Слідкуєш за жіночим скелетоном? За кого вболіваєш?

- Звичайно слідкую, адже тренуємось разом. Ми будемо працювати цей сезон в кооперації з Анною Фернштадт, за нею і буду вболівати. Також дуже переживаю і вболіваю за нашу юніорку Катерину Куць.

- Нещодавно ваша команда презентувала власний мерч. Над дизайном працювали самі?

- Так, розробляли зі своїми друзями. Але це тільки початок, у майбутньому буде багато цікавого. Тому слідкуйте за нашими соцмережами.

- Перед стартом минулого сезону ти оголосив конкурс малюнку на шолом, однак досі виступаєш без нього. Вирішив пошукати інші варіанти?

- Новий шолом є, але покатавшись в ньому кілька заїздів зрозумів, що він мені не зручний. Тому скоріше першу половину сезону буду ще в старому, а потім вже розмалюю. Макет малюнку вже є — це буде гаряче!

- Ти закінчив університет. Розкажи, будь ласка, про що була твоя дипломна робота?

- Ще не закінчив повністю, зараз навчаюсь на магістратурі. Тема дипломної була: «Магнітоопір у вуглецевих нанотрубках при низьких температурах»

- Плануєш у майбутньому займатись наукою?

- Мені пощастило з моїм видом спорту, адже в ньому я можу застосовувати свої знання з фізики. Тому можна сказати, що вже займаюсь наукою.

- У тебе є блог на Трибуні. Чи буде найближчий час новий контент?

- Зараз не зовсім вистачає часу на все, тому більшість контенту буде в Instagram (@iceformulaone). Але щось цікаве буде і на Трибуні.

- Дякую тобі за інтерв'ю. Бажаю успіхів у новому сезоні!

Другие посты блога

Все посты