Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/«Остапа несло». Огляд 12-го туру

«Остапа несло». Огляд 12-го туру

На старті поєдинку команди демонстрували швидкий темп гри, але без загострення. Гості намагаються вийти із оборони за рахунок коротких і середніх передач. Команда Юрія Гури намагається знаходити вільні зони простору на чужій половині поля.

Автор — Роналду
24 октября 2021, 21:43
9
«Остапа несло». Огляд 12-го туру

Десна – Олександрія 1-1

На старті поєдинку команди демонстрували швидкий темп гри, але без загострення. Гості намагаються вийти із оборони за рахунок коротких і середніх передач. Команда Юрія Гури намагається знаходити вільні зони простору на чужій половині поля.

Гол забиває Третяков на 27-мій хвилині матчу: спочатку Мірошніченко подав до штравного майданчика, де Калюжний скинув на Третякова, який розстріляв Литовку. Таким чином рахунок стає 0-1.

Після пропущеного голу господарі розпочали більш активніше йти в атаку, що вилилось у забитий гол на 35-тій хвилині. Безбородько грудьми прийняв подачу Картушова і що є сили пробив повз голкіпера. Тим самим зрівнявши рахунок у матчі 1-1.

 У наступній атаці, гості мали всі шанси виходити вперед, але Спінеллі, який розстрілював Ігоря Литовку не потрапив у ворота. За час, що залишився моменти мали обидві команди, але забити гол нікому не вдалось. Таким чином нічия 1-1.

І за статистикою між командами спостерігалась рівна гра, адже за матч господарі нанесли 9-ть ударів по воротах, де 5 ударів поцілили у площину воріт. У свою чергу гості завдали  8 ударів, з яких у площину лише 3 удари. За кутовими незначною перевагою володіла Олександрія, яка виконала 4 кутових проти 3 у суперника. За фолами теж перевага у гостей 20 проти 15.

Металіст 1925 – Інгулець 4-0

Господарі розпочали матч із утримування м’яча. До 4-тої хвили гості не могли заволодіти круглим. Уже на 6-тій хвилині Лавриненко був змушений проводити заміну – це Мельничук отримав пошкодження і був замінений на Полегенька.

До 44-тої хвили можна було спостерігати більш-менш рівну гру. Криськів протягнув м’яч від центра поля на правий фланг, виконав діагональ на Батюшина, який у свою чергу ударив із середньої дистанції у верхній правий кут, де від перекладини він влітає у ворота і тим самим робть рахунок 1-0.

У другому таймі господарі успішно контролюють м’яч на чужій половині поля і уже на 63-тій хвилині поєдинку Западня на лівому фланзі  обігрується із Салемом після чого пробиває під голкіпером і робить рахунок 2-0.

Через три хвилини Криськів пролітає по лівому флангу своєї половини, після чого відправляє у забіг Марлісона, який обходить Ковальова і пробиває у дальній кут воріт. Рахунок зустрічі стає розгромним 3-0 матч можна завершувати.

Крапку у матчі ставлять господарі на 83-тій хвилині матчу: навіс у виконанні Ременюка, де Криськів грає головою, але потрапляє у захисника після чого підбирає м’яч і розстрілює ворота суперника. Тим самим робить рахунок у матчі 4-0.

Статистика матчу підтверджує перевагу господарів, які змогли нанести 8 ударів по воротах суперника з яких 5 у площину, коли суперник зміг нанести лише 4 удари по воротах із яких лише 2 у площину. У володінні м’яча незначна перевага у господарів 52-48%.

Коли у підопічних Валерія Криченцова все гаразд із ситуацією у турнірній таблиці і команда займає 7-ме місце, то у підопічних Сергія Лавриненка не все гаразд. Маючи гру у запасі із Рухом, команда знаходиться на 12-тому місці і максимально наблизились до зони вильоту. Головному тренеру є над чим поламати голову, як і самим гравцям зрозуміти, що відбувається і як виходити із даної ситуації.

Реакція вболівальників не змусила довго чекати і всі емоції були висловлені під текстом на офіційній сторінці facebook.com ФК "Інгулець":

Як і реакція самого Президента ФК "Інгулець" Олександра Поворознюка:

Верес – Маріуполь 2-0

«Чудово розуміємо, що Маріуполю відступати нікуди. Але ми не підлаштовуватимемося під гру суперника. Головне – грати у свою гру. Якщо проявимо найкращі наші якості – перемога буде за нами» – Юрій Вірт.

На матчі був присутній Мирон Богданович Маркевич, але це не допомогло його сину здобути важливі очки.

Сергій Панасенко продовжує заряджати своїх партнерів позитивом і лякати суперників особливим виконанням гімну України.

Перший тайм рівна гра, де м’ячем володіють більше гості 54-46%. Уже на 64-тій хвилині рахунок відкривають господарі. Михайло Шестаков, який вийшов на заміну між першим та другим таймом і замінив Михайла Сергійчука. Спочатку Микита Полюлях виграв другий поверх, Віталій Дахновський несподівано для суперників пробив, а Михайло Шестаков був першим на добиванні після сейву голкіпера Маріуполя. Рахунок у зустрічі стає 1-0.

На 80-тій хвилині рахунок матчу стає 2-0. Михайло Шестаков ударом головою замикає передачу Генадія Пасіча з лівого флангу. Команда Юрія Вірта зайняла уже 8-ме місце у турнірній таблиці. При цьому суха серія Богдана Когута складає 402 хвилини. Верес продовжує свою серію без поразок до 6-ти матчів, де 3 перемоги і 3 нічиїх. Комадна Остапа Маркевича міцно закріпилась на 16-му місці.

Якщо аналізувати статистику, то Верес мав повну перевагу, адже команда нанесла 8 ударів по воротах з яких 7 у площину, коли суперник зміг пробити 6 разів і лише 1 раз поцілив у площину.

За даними різних ЗМІ стало відомо, що керівництво ФК Маріуполь підтримує тренера команди Остапа Маркевича. Хоча зазвичай після таких заяв тренера звільняють у наступному невдалому матчі. Маріуполь у цьому сезоні сам на себе не схожий. За 12 турів чемпіонату це уже 10 поразка вцілому і 5-та поспіль. При цьому команда є лідером із пропущених голів, адже пропустили уже 29 голів. Тому чекаємо відставки після кубкового матчу із Динамо Київ.

Ворскла – Шахтар 0-2

Господарі понесли колосальні втрати перед матчем із Шахтарем. Перш за все за контрактними домовленостями грати не могли Вакула та Бондаренко. Також ряд гравців отримали позитивні результати тестів на COVID-19 – це Чеснаков, Пуцлін, Нестеренко та Кравчук. Також на своєму місці відсутнію був Юрій Максимов, якого видалили у попередньому турі.

Шахтар мав непросту гру у Лізі Чемпіонів, де програв 0-5 і теж поніс кадрові втрати: Кривцов, Матвієнко, Корнієнко, Маркос Антоніо.

На 7-му хвилину 1-1 за кутовими. Ворскла виглядає дуже впевнено і намагається грати першим номером. Гравці Шахтаря часто програють єдиноборства і мають проблеми при переході з оборони до атаки. Також на полі присутні непорозуміння між гравцями гостей. Ворскла демонструє зрілість, психологічну стійкість, присутня ігрова дисципліна і швидкість у прийнятті рішень.

Господарі дуже спокійно виходять із під пресингу гостей, але залишають простір для контратак гостей, які намагаються відразу ними скористатись, що у свою чергу несе загрозу для потенційних штрафних а також гірчичників.

На 30-тій хвилині Ворскла залишається у меншості. Другу жовту картку отримує Олів'є Тілль за грубу гру проти Анатолія Трубіна. Після вилучення Ворскла сіла у захист і розпочинає роботу над утриманням рахунку.

На 36-тій хвилині матчу відсоток володіння м'ячем складає 56-44 на користь господарів. У першому таймі моментів було не так багато, але напруга матчу була на найвищому рівні, крім того наявність вболівальників на стадіоні, які активно підтримують своїх футболістів дорогого вартує.

По перерві тренер Де Дзербі поговорив із головним арбітром матчу (за що у Європі дають жовту, або червону картку) і зробив потрійну заміну. На поле вийшли: Тете, Сікан і Соломон, які замінили Фернандо, травмованого Педріньо і Патріка. На 55-тій хвилині попросив заміну Тарас Степаненко, який отримав пошкодження.

Цікавий момент стався біля воріт Шахтаря: Пешич прострілює і Рангел ледь не замкнув, Трубін став на заваді. Втім є шанс на отримання пенальті. Рефері задіює VAR втім жодного рішення так і не приймає. Хоча момент дуже схожий на той, що був у грі Львів – Динамо, де на 33-тій хвилині стався подібний епізод, який привів до пенальті у ворота Динамо.

До цього перед початком другого тайму Де Дзербі кричав на рефері, де Сергій Бойко мав давати мінімум жовту карточку у бік тренера Шахтаря, але диво нічого не дав!!!

Сікан зібрав навколо себе трьох гравців суперника і проткнув м’яч на Соломона, який прострілив, але Різник ногою відбиває круглого точно на Тете, який і забиває гол. На святкування голу до середини поля (не зрозуміло чому вибігає сам Де Дзербі!!!) – жовтої, вірно Ви розумієте знову немає!!! До кутового майданчику вибігають асистенти тренера Шахтаря, рефері не наважується видавати всім асистентам гірчичники, а видає лише тренеру з фізпідготовки.

А 70-тій хвилині володіння м’ячем становить 58-42 на користь господарів. Де Дзербі у цей час постійно кричить і незрозуміло себе веде (за цю поведінку він повинен бути покараний, адже покидає свою зону і постійно виходить на поле, але дивина Сергій Бойко цього не бачить!!!)

Гол забиває Соломон, який на 79-тій хвилині обігрався із Марлосом і з лінії штрафного технічно кладе круглого у ближній кут воріт. Емоції у тренера гостей спадає і матч доводиться до перемоги. Свого часу, коли Луческу тренував Шахтар собі не дозволяв такої поведінки, навіть за кинуту шапку був вилучений у цьому матчі дно було вчергове пробито. Потім усі дивуються чому наші гранди програють 0-5 Мадридському Реалу у груповому етапі Ліги Чемпіонів!!!

Хочу відзначити гравців Ворскли, які дуже симпатично виглядали навіть після вилучення гравця. З такою грою можна розраховувати на перемогу із Шахтарем. Не вистачало на тренерському містку Юрія Максимова, який однозначно заспокоїв цього італійського вискочку! Нагадаю, що від Юрія Максимова у попередньому турі тікав один із асистентів Олександрії.

Дивина, але Ворскла фолила 10 разів при цьому отримала 3 жовті карточки і одне вилучення, де суперник фолив 28 разів і отримав лише одну жовту карточку Фернандо. Дві жовті карточки отримали асистенти тренера. Хоча зриви атаки, які робили гравці Шахтаря дуже схожі (майже ідентичні) до першої жовтої Олів’є Тілля, але жовтих не було дано за ці фоли (Шахтар унікальнй клуб і жодним чином не тисне на арбітрів!!!) Чи не так?

Чорноморець – Львів 1-1

Матч можна було розпочинати із 71-шої хвилини, коли гол забили господарі. Спочатку Смирний віддав пас під удар Михайленко, який з 20-ти метрів пробиває низом і уже після рикошету від Леки м’яч влітає у ворота. Рахунок матчу стає 1-0.

Смирний головою пробиває у перекладину з 4 метрів. Майже відразу у атаку виходить Львів: Романчук подає із флангу, Ернест відривається від Біловара і з декількох метрів переграє голкіпера Чорноморця. Таким чином рівновага у матчі відновлена уже на 77-мій хвилині.

Кінцівка поєдинку була вогняною. Спочатку на 90-тій хвилині: Нич в падінні через себе пробиває вище  воріт.  90+1 хвилина: Смирний пробиває у перекладину. 90+2 хвилина: Цітаїшвілі пробивав на силу, але на місці воротар суперників.

Господарі змарнували чудову нагоду здобути три бали у свій актив і має радіти лише одному пункту. Команда продовжує набиратись досвіду і шукати рівновагу між побудовою атакувальної гри і гри у захисті.

Рух – Минай 2-2

Дивно, що господарі грають у цьому матчі, адже у попередньому турі грі Руха і Інгульця було перенесено через хворобу всіх голкіперів команди. За словами Президента Козловського: «За останні два дні додалося п’ять нових випадків. Один із них – основний футболіст, який теоретично мав їхати на гру, а в нього виявили хворобу в суботу ввечері. Зараз у клубі вже точно заражено 15 осіб. Думаю, загалом близько 20 осіб захворіло – це і гравці, і масажист, і помічники, і гравці молодіжної команди, першої команди. Один хворів важко, лежав у лікарні. У нього було більш ніж 30% ураження легень. Але його вже виписали», – зазначив Козловський. Григорій Козловський також зазначив, що наразі не відомо, чи відбудеться наступний матч з «Минаєм» – це вирішуватимуть 19 жовтня.

Якщо проводити паралелі, то варто розглядати ситуацію з перебігом хвороби на прикладі ФК «ЛНЗ», який теж зазнав колосальних втрат у складі команди, який не грає із 15 жовтня і уже було відмінено матч Кубку України із СК Дніпро -1. Тому слова Олександра Поворознюка, які були опубліковані на офіційному сайті «Інгульця» і через, що здійнявся справжній скандал має бути об’єктивно розглянуто і винесено справидливе рішення. Бо виникають певні сумніви…

Тепер повернемось до самої гри. На 12-тій хвилині зустрічі рахунок відкрив Ахмедзаде, який головою відправив м’яч до воріт суперника після передачі із флангу.

Який же хитрий удар завдав Альваренга на 48-мій хвилині. М’яч спокійно і не сильно котився, і кіпер Львова мав його брати, але кругли        й зрадливо покотився під голкіпером і залітає у ворота. Яка ж це зрада!!! Тим часом це перший удар гравців Руха у площину і він точний. Паритет на табло і на полі.

Нарешті щаслива 67-ма хвилина для «Бога Футболу» Євгена Селезньова, який віддає гольовий пас на Білонога і той у свою чергу переграє голкіпера. Рахунок матчу 1-2.

Наш триллер продовжується і рахунок зрівняно. На 72-гій хвилині матчу: Климчук змістився з лівого флангу до центру і пробив. Після рикошету від захисника суперника м’яч влітає точно у ворота і рахунок стає 2-2.

Динамо - СК Дніпро -1 2-0

Дубінчак і Кравченко не можуть зіграти у цьому матчі через контрактні умови між клубами. Для Ігоря Йовічевіча це чи не найбільша проблема.

З перших хвилин матчу гості володіють м'ячем і будують позиційні атаки. Динамо намагається грати на швидких контратаках. Гравці шукають вільні зони. Ближче до 10-тої хвилини господарі перехоплюють ініціативу у контролі м'яча, при втраті якого відразу застосовують високий пресинг. На 20-тій хвилині перший гольовий момент створюють господарі поля. Спочатку заблокували удар Раміреса, але на добиванні грає Андрієвський і тут свою майстерність демонструє Кожокару. З кожною наступною хвилиною напруга зростає, як і сам рівень емоцій.

У перерві Мірча Луческу робить потрійну заміну замість: Шепелєва, Вітіньо і Андрієвського на полі з'являються: Шапаренко, Де Пена та Сидорчук.

Циганков забиває шедевральний гол. Сидорчук запускає довгу передачу на фланг, яку приборкує Віктор Циганков і після зміщення з флангу в цент, пробив у дальній верхню дев'ятку. Таким чином на 50-тій хвилині рахунок матчу стає 1-0.

Денис Гармаш стає справжнім бомбардиром. Виходить на заміну і забиває гол після скидки від Циганкова. Логінов декілька разів допустився помилок у цьому епізоді. Рахунок стає 2-0 на 70-тій хвилині. Матч можна завершувати, хоча підопічні Мірчі Луческу продовжують створювати гольові моменти, але реалізація кульгає.

Щодо гостей то варто зазначити, що команда таки залежна від гравців, яких орендує у Динамо. Сьогодні фланги були не такі активні, як завжди. Крім того дуже сподобались дії молодого Ярмолюка, який завжди включений у ігрові епізоди, віддається сповна на полі і більшість атак команда будує через підключення 17-ти річного гравця. Найголовніше, що Динамо зберігає комфортну перевагу над основним конкурентом у 3 бали.

Зоря – Колос 1-0

Продовжується тиск на Владислава Кочергіна у якого завершується контракт, а новий підписувати не спішить.

У матчі відсутня динаміка пересування м'яча є проблеми у господарів з просуванням круглого до останньої третини поля. Йде тягучий і нудний, для вболівальників футбол. Відчувається відсутність Кочергіна, який міг знайти одним пасом момент для атакуючих футболістів Зорі. «Спортивне тицяння м'яча» по-іншому це дійство не назвеш без сліз дивитися не можна. Гості намагаються зіграти від оборони на утримання рахунку: «Захист має грати надійно, а в нараді все одно буде можливість відзначитися» – як говорив свого часу Руслан Костишин.

На 31-шу хвилину матчу всі глядачі спостерігають за змаганням: "хто вище буцне м'яч". Нарешті на 38-мій хвилині гол забивають (дивом він влітає у ворота) Аллах'яр. Хомченовський прокидає між ніг Мілько, віддавши пас Булеці, який прокидає на Шахаба, а той у свою чергу на Аллах'яра і уже він заштовхує круглого у ворота. Таким чином рахунок стає 1-0 і у вболівальників з'являється надія, що цей матч все ж можна врятувати.

Так матч і завершився.

Результати 12-го туру:

Турнірна таблиця після 12-го туру:

Бомбардири після 12-ти турів:

Асистенти після 12-ти турів:

Гол + пас після 12-ти турів:

Анонс 13-го туру:

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты