Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/Чи зможе Камавінга стати новим Модрічем?

Чи зможе Камавінга стати новим Модрічем?

31 серпня 2021 року сталась визначна подія для вболівальників РМ. Клуб підписав 6-ти річний контракт із Едуарду Камавінгою. Давайте Поглянемо, кого може замінити у складі «вершкових» цей молодий талант.

Автор — Роналду
22 октября 2021, 20:59
2
Чи зможе Камавінга стати новим Модрічем?

31 серпня 2021 року сталась визначна подія для вболівальників РМ. Клуб підписав 6-ти річний контракт із Едуарду Камавінгою. Давайте Поглянемо, кого може замінити у складі «вершкових» цей молодий талант.

Першим і основним гравцем, якого має замінити Камавінга - є Лука Модріч.

Спочатку пропоную ознайомитись, як грає хорват. Які його сильні і слабкі сторони.

Лука Модріч – хорватський футболіст, півзахисник іспанського клубу «Реал Мадрид». Виступав за національну збірну Хорватії. Визнається одним з кращих півзахисників сучасності. Кавалер ордена Князя Бранімір. Рекордсмен збірної Хорватії за кількістю проведених матчів. Дитинство Модріча пройшло в період війни в Хорватії, через що він разом зі своєю сім'єю став біженцем.

За даними сайту https://whoscored.com/ пропоную розглянути сильні і слабкі сторони гравця.

Дійсно зріст гравця не дозволяє йому вигравати верхові дуелі. І  відбір м’яча є слабкою позицією гравця. Втім, Модріч сильний у контролі м’яча, точності передач, як тільки з’являється можливість віддати пас у розріз не хвилюйтесь  - Лука Модріч його уже відравляє туди куди треба. Пахне голом. Складно не погодитись із тим, що у хорвата сильною стороною є бачення поля.

«Мій найважчий суперник - Лука Модріч. Спочатку здається, що його можна переграти за рахунок міці, але він набагато сильніше, ніж здається, при цьому його мозок працює в 20 разів швидше, ніж у звичайної людини», - погоджувався Джонджо Шелві.

Спортивний директор «Тоттенхема» Дам'єн Комоллі під час аналізу команди зробив простий, але дуже зрозумілий висновок: «Різниця була в відсотку успішних передач на чужій третині і відсотку володіння на чужій половині поля - тут ми сильно відставали. Єдиний спосіб скоротити прірву: знайти гравців принципово іншого типу – більш технічних і креативних».

Як не дивно, але саме спортивний директор вирішив цю проблему. Саме Дам’єн Комоллі у Загребі переглядав гру Луки Модріча, коли він побачив гру хорвата, то Дам’єн закохався у цього футболіста і приклав усі зусилля, щоб гравець опинився у «Тоттенхемі».

Модріч зміг стати найважливішим гравцем, як для якості гри, так і для стилю. Він просував м'яч вперед, створював моменти, надавав балансу опорній зоні, створював простір для партнерів, використовував простір, який давали йому, допомагав проходити прессинг суперників. Саме це Лука Модріч робить у Реал Мадриді за, що його цінують усі вболівальники «Вершкових».

Тепер пропоную поглянути на яких позиціях встиг зіграти Лука Модріч у цьому сезоні за Реал Мадрид.

Тепер давайте поглянемо на гру футболіста в обороні:

В атаці:

Гра в пас:

Едуарду Камавінга – колишній біженець анголського походження, приїхав до Франції у віці двох років. У 16 років Едуардо потрапив в "Ренн", погравши в ньому до 18 років. Тепер Камавінга знаходиться в "Реалі" - одному з найбільших клубів світу. Літній трансфер склав суму 27 мільйонів фунтів стерлінгів.

Після прориву в Лізі 1, Едуардо став наймолодшим гравцем збірної Франції з 1914 року, коли у вересні 2020 він дебютував в матчі проти Хорватії в Лізі Націй, і забив свій перший в товариському матчі проти України. Франція виграла з рахунком 7: 1.

Зрозуміло, що гравець відіграв не так багато матчів, для якісного аналізу, але уже зараз можна говорити про схожі стилі і обов’язки гравців на полі.

Тепер пропоную поглянути на яких позиціях встиг зіграти Едуарду Камавінга у цьому сезоні за Реал Мадрид.

Тепер давайте поглянемо на гру футболіста в обороні:

В атаці:

Гра в пас:

Тепер пропоную поглянути на теплові карти цих гравців на полі.

Матч Реал – Сельта

Модріч вийшов в основі. Його теплова карта, з ліва від Вас. За гру гравець здійснив 92 дотики до м’яча.

На 66 хвилині Модріча замінив Камавінга.

За цей час гравець здійснив 34 дотики до м’яча і це дозволило Камавінгі відзначитись забитим голом.

Інтер – Реал

Теплова карта Модріча:

Теплова карта Камавінги, який вийшов на поле на 80-тій хвилині матчу.

Цього часу було достатньо для Едуарда, щоб віддати гольовий пас і вирішити долю поєдинку.

Також, вважаю доцільним розглянути теплову карту Камавінги у матчі Реал – Мальорка, адже гравець вперше з’явився в основі на футбольному полі у складі Реала.

За підсумком, вище наведених даних, можна зробити висновок, що гравець намагається діяти по всій площині лінії півзахисту. Крім того, не забуває відпрацьовувати і на захист. Це при тому, що гравець ще не зігрався повністю із партнерами (до двадцяти років!!!), але уже відзначається результативними діями. Головне, що він не боїться брати на себе відповідальність, діяти нестандартно.

В одному із інтерв’ю Карло Анчелотті дав наступний коментар про Едуарду Камавінгу: «У нього є все, щоб грати за «Реал Мадрид». Камавінга дуже молодий, він не відчуває тиску зараз, такий вже у нього характер. Він показує все, на що здатний. Камавінга дуже веселий хлопець, говорить з товаришами по команді, намагається швидше вивчити іспанську. Він молодий і свіжий. Ми говоримо з Камавінгой про його позиції на полі. Він завжди грав, як опорний півзахисник, він дуже талановитий і дуже швидкий з м'ячем. Камавінга може грати на будь-якій позиції в центрі поля».

«Він привносить свою якість гри – якість сучасного півзахисника. Камавінга – гравець високого рівня, дуже розвинений фізично, дуже сильний. Мати його в команді - значить мати досвідченого півзахисника, високого класу і при цьому молодого. Ми дуже задоволені ним».

Другие посты блога

Все посты