Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/«Ось таке кіно» підсумки 11-го туру

«Ось таке кіно» підсумки 11-го туру

Зустріч, яка мала стати окрасою туру. Останні матчі між цими командами були багаті на боротьбу. Напруга зростала кожної хвилини, чого не скажеш про цей матч.

Автор — Роналду
18 октября 2021, 22:23
«Ось таке кіно» підсумки 11-го туру

Шахтар – Зоря 6-1

Зустріч, яка мала стати окрасою туру. Останні матчі між цими командами були багаті на боротьбу. Напруга зростала кожної хвилини, чого не скажеш про цей матч.

Для початку варто відзначити зміни у стартових складах обох команд. Де Дзербі повернув до основи Анатолія Трубіна, який нарешті повернувся після травми. Також тренер вніс зміни і до центру захисту, де вийшов Валерій Бондар. Микола Матвієнко був переміщений на позицію лівого захисника.

Віктор Скрипник теж зміг здивувати стартовим складом команди. У команди вийшли відразу чотири гравці, яких тренер використовував на позиції форварда в тому чи іншому поєдинку, але ніколи не виходили одночасно: Гладкий, Громов, Аллах’яр і Шахаб. Також варто зауважити про відсутність у стартовому складі, лідера команди Владислава Кочергіна.

Гравці Зорі високо накривають "гірників" – Трубін помилився з передачею. Аллахьяр підібрав м'яч, обігрався з Гладким і пробив з-за меж штрафного майданчика. М'яч полетів на трибуни.

Трубін вибив м'яч вперед, захисник Зорі, здавалося, виграв верхову боротьбу у Фернандо, але скинув м'яч головою собі за спину. У вільну зону кинувся Фернандо, бразилець вже в третій раз вийшов один на один з Мацапурою і нарешті переграв голкіпера Зорі, пустивши м'яч між ніг. Таким чином, уже на 11-тій хвилині зустрічі рахунок стає 1-0.

Педріньо подвоює перевагу Шахтаря на 28-мій хвилині! Все розпочалося з того, що Фернандо в черговий раз розірвав Козакова. Бразилець перевів діагональ на Марлоса, а той вже підключив Додо. Правий захисник класно прострілив уздовж воріт, а там Педріньо заштовхав м'яч у ворота.

Після цього голу команда Зорі надломилась морально і психологічно, що стало причиною третього пропущеного голу. Шахтар відібрав м'яч на чужій половині поля і в кілька передач вивели лівого півзахисника один на один з голкіпером. Фернандо пробив без шансів для Мацапури.

На 64-тій хвилині з’явилась певна надія у вболівальників гостей на боротьбу і позитивний результат. Гол вдалось забити Гладкому, який перехопив передачу від Бондаря і реалізував вихід на побачення із Трубіним. Таким чином рахунок у матчі стає 3-1.

Втім, не довго були сподівання на боротьбу у вболівальників, адже через 7 хвилин Тете повертає перевагу у три м’ячі. Марлос обігрує Мацапуру і виконує «черпачок» на дальню штангу, де головою вдало грає бразилець.

Це виявилось не кінцем. Уже на 80-тій хвилині гол забиває Сікан, який вийшов на заміну. Крапку у матчі ставить все той же Тете, який у додатковий час забиває шостий гол у ворота Зорі. Підсумковий рахунок у матчі 6-1, який свідчить про певну кризу між тренерським штабом і керівництвом команди. Одні не хочуть працювати і продовжувати контракти, а інші не можуть звільнити.

Господарі продовжують погоню за лідером чемпіонату, а Зоря втрачає чудову нагоду вийти на 4-те місце і опускається на 5-те місце у турнірній таблиці.

Маріуполь – Металіст 1925 1-2

Не встигли вболівальники зайняти свої місця, як уже на 3-тій хвилині Топалов втік по лівому флангу у швидку атаку, після чого прострілив на ближню для Кулакова, який і відзначився черговим забитим голом! Рахунок у матчі стає 1-0.

На 25-тій хвилині: шанс подвоїте перевагу отримує Очеретько, який отримує передачу від Кащука і у ситуації один на один із голкіпером пробиває у стійку воріт.

Знову шанс отримують господарі поля на 36-тій хвилині: Кащук не зміг пробити голкіпера суперника під час чергового виходу на побачення. Сидоренко продемонстрував клас і врятував команду.

Всі ці нереалізовані моменти зіграють злий жарт із підопічними Остапа Маркевича. Уже на 72-гій хвилині: Ременюк віддає пас на Марлісона, який вирішує пробити із-за меж штрафного і забиває прекрасний гол під праву стійку. Таким чином рахунок у матчі 1-1 і психологічну перевагу отримують саме гості, які збільшують темп гри.

На 90-тій хвилині: відбувається чи не головна розв’язка матчу, адже Ременюк навішує до штрафного майданчика, де чудесно користується моментом Зубков, який головою забиває гол і приносить перемогу своїй команді. Таким чином рахунок стає 1-2 на користь Металіста 1925.

Металіст 1925 продовжує укріплюватись на 8-мій сходинці чемпіонату із 16-ма балами, а Маріуполь продовжує знаходитись на 16-тому місці із 4-ма балами. Для господарів це уже 4 поразка поспіль. Хоча за статистикою матч був рівним, що свідчить загальна кількість ударів 8-9 на користь гостей, з яких у площину 4-5.

Остапу Маркевичу потрібно, щось робити із психологією у команді, адже гравці досить симпатично грають і створюють ряд гольових моментів, але реалізація бажає бути кращою. Психологічно гравці під кінець матчу сідають в оборону боячись пропустити і в чергове зазнати поразки, що і відбувається.

Львів – Динамо 1-4

Мірча Луческу, як справжній стратег розуміє виснаженість гравців, які між клубною паузою виступали за національні збірні, тому використовує ротацію, адже на тижні має відбутись відповідальний матч проти Барселони в рамках Ліги Чемпіонів.

Тимчик вийшов на правому фланзі захисту, Кендзьора у центрі захисту, як і Сирота. Повернувся після ушкодження Миколенко та Буяльський. Шепелєв, Андрієвський і на вістрі атаки Супряга.

Катерина Монзуль скористалась допомогою VAR і на 35-тій хвилині: призначила пенальті у ворота Динамо. У штрафному майданчику рукою зіграв Миколенко. Пенальті реалізував Чиряк 1-0.

Майже відразу на 37-мій хвилині матчу:  Миколенко виправляється перед партнерами за пенальті і віддає шедевральний пас у штрафний майданчик, де Буяльський другим дотиком відправив круглого у сітку воріт чим зрівняв рахунок 1-1.

Уже в компенсований час першого тайму, Шепелєв пасом вивдить на ударну позицію Циганкова, який правою ногою забиває гол і виводить команду вперед 1-2.

58-ма хвилина матчу стає початком бенефісу Дениса Гармаша, який на 41-шій хвилині вийшов на поле замість Супряги. Циганков прострілив до штрафного, де після рикошету круглий потрапляє до Гармаша, який забиває гол і робить рахунок 1-3.

Звісно, що це не кінець і уже на 83-тій хвилині: «Кум» робить дубль ударом з дальньої дистанції. Таким чином ставить крапку у матчі 1-4.

Впевнена і дуже логічна перемога гостей, які і за статистикою переграли суперника, адже команди завдали 4-11 ударів за матч, де  у площину було 3-5. За кутовими ситуація ще страшніша 0-8 на користь гостей.

СК Дніпро -1 – Колос 2-0

Господарі розпочинають матч із контролю м’яча. Досить активний на футбольному полі Владислав Дубінчак. Уже на 23-тій хвилині зустрічі Ігнатенко перший на підборі м’яча з-за меж штрафного наносить удар, який відкриває рахунок у матчі 1-0.

38-ма хвилина: штрафний у виконанні Артема Довбика. Стійка суперника вирішина не підстрибувати чим скористався на повну Артем і забиває шедевральний гол. Таким чином рахунок матчу 2-0 і матч можна було завершувати.

Статистика матчу демонструє повну перевагу господарів. За матч було нанесено 16 ударів по воротах Колоса, коли суперник зміг завдати лише 2 удари, де 8 ударів у площину від Дніпра, а від Ковалівців 0.

Гості створювали моменти, але все несло хаотичний характер. Відчувається, що у Колосі не все гаразд і команда потребує радикальних змін. Таке відчуття, що гравці чекають на зимову перерву і призначення нового тренера.

Перемога для СК Дніпро -1 дає можливість продовжувати перегони за бронзою, коли Колос може втратити будь які шанси на боротьбу за зону єврокубків.

Минай – Десна 0-0

Це перший матч для Ігоря Леонова, який не так давно очолив Минай. Ніхто, мабуть, не очікував, що команда Леонова буде намагатись грати першим номером.

Матч завершився нульовою нічиєю. Моментів більше було у господарів, але реалізація не дозволила відкрити рахунок жодній із команд. Цього разу близьким до забитого голу був Селезньов, який з’явився на футбольному полі на заміну. Розчарувала Десна своєю грою і тим, що були сконцентровані на обороні.

За матч було нанесено 12 у виконанні господарів і 9 ударів у гостей, з яких 2-3 у площину. Володіння м’ячем становить 58-42% на користь ФК Минай. За кутовими перевага теж на боці господарів і становить 7-2. Фолили частіше гості 11-19.

Уже 10 матчів не може виграти ФК Минай. Також команда перериває 5-ти матчеві забивну серію і 8-ми матчеву серію, коли команда пропускала.

Олександрія – Ворскла 1-2

Юрій Максимов зазнав колосальних втрат, адже деякі гравці за даними журналістів отримали позитивні тестові результати на COVID-19. Тому заявка Ворскли була не повна і тренер мав на заміні лише 5 гравців.

Тренер гостей вирішив грати у три центральні захисники: Тамм, Пердута, Яворський. Півзахист: Кане, Тілль, Скляр і Челядін і у нападі: Степанюк, Рангел, Пешич.

Уже на 13-тій хвилині гол забивають гості. Автором голу забиває Рангел, який замикає навіс у виконанні Івана Пешича.

39-та хвилина і уже дубль у активі Рангела. Цього разу  Тілль підключає на фланзі Степанюка, який прострілює у центр де Рангел розстрілює Білика.

Уже на 41-шій хвилині Різник рятує свої ворота. Голкіпер перевів удар у стійку воріт. На 47-мій хвилині Мірошніченко перевірив каркас воріт.

Господарі повернули інтригу до матчу на 53-тій хвилині: це Калюжний пробив між ніг Різника після передачі Кірюханцева.

На 76-тій хвилині стається ціла потасовка, де рефері винагороджує ряд гравців і тренерів карточками: Кожушко отримує другу жовту карточку і покидає поле, Мірошніченко – жовта, Рангел – жовта, Максимов – вилучений.

Гості змогли довести матч до логічної перемоги. За статистикою 9 ударів нанесли господарі, а гості лише 5. У площину теж більше ударів у виконанні Олександрії 7 проти 3. Хоча м’ячем володіли більше гості 55-45%. Кутові 8 проти 2 на користь підопічних Юрія Гури.

Дана перемога допомагає підопічним Юрія Максимова в активі якої 24-ри бали і третє місце у турнірній таблиці. Господарі займають 6-те місце із 18-ма балами.

Чорноморець - Верес

Господарі володіють м'ячем на початку поєдинку і розпочинають побудови позиційних атак. Суперник намагається швидко виходити у контратаки.

17 хвилина брати Пасічі створюють гол на двох. Спочатку Шестаков віддає на Генадія Пасіча, той прострілює до штрафного і після рикошету від захисника м'яч потрапляє до ніг Євгена Пасіча, який успішно реалізовує свій момент. Таким чином рахунок стає 0-1.

Без роздумів рефері Денис Шурман вилучає гравця Вереса Кучерова, який сфолив на Кадірі, от так у нас завершується 20-та хвилина матчу. Знову варто наголосити, що VAR не присутній на всіх матчах чемпіонату тому рішення рефері є остаточним, хоча епізод дуже спірний.

Після вилучення м'ячем більше володіють господарі. Під кінець першого тайму команда Мороза все активніше і агресивніше грають в атаці, що вилилось у декілька гострих моментів. Реалізація у Чорноморця бажає бути кращою.

На 64-тій хвилині зустрічі Авагімян заробляє пенальті для своєї команди. До точки підходить Путря, який не зміг переграти Когута. Рахунок залишаєть незмінним 0-1.

Гості ще більше сконцентрувались на власній обороні. Перебудувалась на схему гри 5-3-1. Майже всі верхові дуелі виграють гравці Вереса. У певних ігрових ситуаціях граюить максимально просто. Якомога далі, від власних воріт, намагаються виносити м'яч. Один із героїв матчу є Богдан Когут - голкіпер гостей, який дуже часто рятує команду від пропущеного голу.

Дивлячись на статистику матчу не розумієш, як можна не забити хоча б один гол?

Матч Інгулець – Рух було перенесено через позитивні результати COVID-19 у складі Руху.

Футбольний клуб "Інгулець" з Кіровоградської області опублікував заяву наступного характеру:

"За інформацією, наданою ФК "Рух" станом на 13.10.2021, за результатами проведення тестування методом полімеразної ланцюгової реакції у 6 футболістів головної команди "Рух" Львів виявлено позитивні результати захворювання на COVID-19. Для запобігання маніпуляціям та дотримання правил Fair Play повідомляємо, що згідно з інсайдерською інформацією станом на 13.10.2021 заявлені на сезон воротарі ФК "Рух" відсутні в інформаційній системі Центру Громадського Здоров’я МОЗ, як особи, що хворіють на COVID-19. У зв’язку з цим, футбольний клуб "Інгулець" звернувся до дирекції УПЛ з проханням провести детальне розслідування даного факту. Ми чекаємо на швидку реакцію УПЛ та публічний розгляд цієї ситуації", – сказано в заяві клубу.

 Також коментар дав і Президент ФК Інгулець:

"Якщо вони дають чесні результати, то будь-яка лабораторія після того, як виявлено позитивний тест на ковід, автоматично вносить його в базу МОЗ. За моєю інформацією, в цій базі немає не тільки жодного воротаря "Руху", про що повідомляв львівський клуб, але і взагалі жодного прізвища гравця цієї команди. Тому тепер подивимося, як з цим розбереться УПЛ І КДК УАФ. У понеділок будуть передані всі наші офіційні запити по цій темі. Якщо зараз "Рух" заднім числом внесе хворих в базу, будемо розбиратися. Стовідсотково заявляю, що станом на позавчора (13 жовтня) їх там не було. Нехай далі розбирається КДК УАФ. Ми маємо намір в цьому питанні досягти правди", – сказав Поворознюк.

Таким чином ми маємо можливість спостерігати за досить гучними звинуваченнями, які мають бути розслідувані і компетентні органи зобов’язані пролити світло на дану ситуаці.

До речі це уже другий перенесений матч, який ще не зіграно. Перший це Минай – Колос матч 3-го туру, який перенесли через участь Колоса у кваліфікації Ліги Конференції. Перенести перенесли, але забули призначити нову дату матчу.

В середньому на матчі було присутньо

Підсумки 11 туру:

У 7-ми зіграних матчах було забито 21 гол - це у середньому 3 голи.

Турнірна таблиця:

Розклад 12 туру:

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты