Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/«Сухий лист» і його особливості

«Сухий лист» і його особливості

Раніше «сухим листом» називали будь–який кручений удар – по аналогії з закруткою листа. Однак за часів кар’єри гравця Валерія Лобановського це поняття стало позначати фірмовий прийом півзахисника - прямий удар з кутового.

Автор — Роналду
10 октября 2021, 20:26
4
«Сухий лист» і його особливості

Раніше «сухим листом» називали будь–який кручений удар – по аналогії з закруткою листа. Однак за часів кар'єри гравця Валерія Лобановського це поняття стало позначати фірмовий прийом півзахисника - прямий удар з кутового. Прийом назвали «сухим листом» за тонкість і – закрученность

Спочатку м'яч летить по складній дузі — сумі обертальних рухів навколо вертикальної і поперечних осей — і на останній ділянці траєкторії (і це важливо!) падає різко вниз. Надати таку траєкторію м'ячу можна ударом носка, але класичним прийнято вважати удар зовнішньою стороною стопи.

Винахідником «сухого листа» був Валерій Лобановський. Як це відбувалося: Лобановський пускав м'яч по дуже крутій траєкторії — у результаті м'яч опускався за спиною воротаря під поперечину. Цей удар довгий час ніхто не міг повторити.

Завдяки бразильському футболісту Діді (Валдір Перейра) «сухий лист» почали називати «folha seca», що є більш поширеною версією.

Другие посты блога

Все посты