Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/«Краще синиця в руках, ніж журавель у небі» 10 тур завершився час підводити підсумки

«Краще синиця в руках, ніж журавель у небі» 10 тур завершився час підводити підсумки

Господарі на початку зустрічі більше володіють м’ячем, а гості діють у контратаках. Ближче до середини першого тайму Рух перехоплює ініціативу.

Автор — Роналду
4 октября 2021, 00:57
2
«Краще синиця в руках, ніж журавель у небі» 10 тур завершився час підводити підсумки

Маріуполь – Рух 0-2

Господарі на початку зустрічі більше володіють м'ячем, а гості діють у контратаках. Ближче до середини першого тайму Рух перехоплює ініціативу.

Климчук завдає удару за меж штрафного майданчика невдало грає голкіпер і на добиванні вдало орієнтується Таллес. Саме він виводить Рух вперед на 26-тій хвилині матчу. 37 хвилина Климчук проходить із м'ячем пів поля, де переграє голкіпера суперників. Рахунок матчу стає 0-2. Після цього моменти мали кожна із команд, але результативних дій у матчі більше не було.

Якщо аналізувати загальну статистику зустрічі, то стає зрозуміло, хто мав перевагу на полі і більше можливостей забити гол. Господарі поля нанесли 3 удари з яких 1 у площину воріт, коли гості завдали 10 ударів по воротах, з яких 4 у площину.

Рух зумів перервати 7 матчів без перемог на виїзді. Леонід Кучук у свою чергу здобуває першу перемогу над Остапом Маркевичем. До речі після приходу Кучука до керма ФК «Руху» команда здобула 11 балів. «Маріуполь» уже встиг пропустити 23 голи.

Колос – Чорноморець 2-1

Варто зауважити, що в основі господарів виходить Нурієв, якого давненько небуло, також повертається Денис Костишин. Після сумбуру, у штрафному майданчику, м'яч відлітає від Кадірі до Лисенка, який переграє голкіпера і відкриває рахунок матчу на 15-тій хвилині. На 23-тю хвилину матчу статистика свідчить про рівну боротьбу на полі, адже становить: 3:3 за ударами, хоча Чорноморець б'є точніше у площину 2:1

Євген Смирний забиває красивий гол п'яткою в протихід Фесюна. Гольову передачу віддав Вантух. Таким чином рахунок стає 1-1 на 29-тій хвилині зустрічі. Гостям вдається досить швидко відновити рівновагу.

На 59-тій хвилині тренерський штаб Кузнецова робить подвійну заміну: замість Лисенка і Чурка на полі з'являються Сітчінава і Ренан, які першими дотиками роблять результат. Спочатку Сітчінава віддає пас на Ренана, який забиває гол і робить рахунок матчу 2-1.

Чорноморець пропускає уже у 10-му поспіль виїзному матчі. Хоча, якщо поглянути на статистику, то більше ударів нанесли саме Одесити, а саме 15 ударів, з яких 11 у площину, коли гравці Колоса 13 ударів і 10 у площину воріт.

Львів – СК Дніпро -1 0-1

Варто зауважити про повернення до основного складу гостей Назаренка, який пропустив попередній матч через ушкодження. Господарі вирішують зіграти сьогодні у три центральні захисника.

Поєдинок розпочинається із шикарного удару «на удачу» від Довбика, який залітає чітко у ворота і гості святкують гол. Нажаль цей гол, який відбувся на 2-гій хвилині зустрічі і став вирішальним. Хоча моменти активно створювали обидві команди, але реалізація була на досить низькому рівні.

У матчі варто відзначити героїзм, самовіддачу івойовничість голкіпера ПФК Львів, який після жорстокого удару коліном у голову, від Назаренка був відправлений нокаут, але знайшов мужність і силу, щоб продовжити грати.

Якщо поглянути на статистику, то господарі нанесли 10 ударів по воротах, з яких 4 у площину, а гості у свою чергу 9 по воротах із яких 4 у площину. Навіть за кількість розданих гірчичників можна говорити про присутню, досить високу, напругу у матчі. Було роздано 10 гірчичників з яких Львів отримав 6 і 4 СК Дніпро -1.

Після матчу на поле вибігли вболівальники і почали фотосесію із своїми кумирами. От наприклад спробуйте віднайти футболіста на цьому фото.

Ворскла – Інгулець 3-0

До 66-тої хвилини вболівальники на стадіоні і телеглядачі мали за щастя спостерігати за надзвичайно цікавим і інтригуючим футболом. Де атакувала Ворскла, контратакував Інгулець. Це був досить динамічний футбол. Втім на 66-тій хвилині гол вдалось забити господарям, відзначився дебютним голом Лукас Ранжел, якому гольовою передачею допоміг Руслан Степанюк. Втім це стало початком погрому гостей. Цже на 77-мій хвилині гол забиває Олів’є Тілль, якому асистує Пердута. Таким чином рахунок стає 2-0. Крапку у матчі ставить Олів’є Тілль, який забиває другий гол у матчі. Пас віддав Лукас Ранжел.

Полтавці завдали 14 ударів з яких 5 припало у площину воріт, але Інгулець наніс 13 ударів по воротах, з яких 8  у площину. Нажаль результативність у гостей дуже низька. Клас гравців господарів на порядок вища і якісніша. Про що після матчу заявив тренер Лавриненко: «Після того, як ми пропустили перший гол, нам уже нічого було втрачати, тому наша активність в атаці стала трохи вищою. Рахунок 3:0, вважаю, дуже великий для цієї гри, але більш високий клас футболістів Ворскли сьогодні позначився. У Тілля було три удари, і він забив два голи».

На нас чекає запекла боротьба за бронзу між Ворсклою, Олександрією, СК Дніпро -1 і Зорею. На даний момент часу Ворскла закріпилась на третьому місці із 21 балом. Інгулець продовжує залишатись на 12 сходинці турнірної таблиці.

Верес – Олександрія 0-0

Нічийна нічия підсумок цього матчу. Хоча моменти були. Навіть перекладина була, яка врятувала господарів від пропущеного м’яча. За статистикою матчу гості створили більше моментів. Коли підопічні Юрія Гури нанесли 7 ударів по воротах, з яких лише 2 у площину воріт. Більшість ударів було заблоковано футболістами захисту, або навіси не мали адресатів. Господарі теж мали свої моменти із 3 ударів по воротах лише 1 був нанесено у площину воріт.

Варто зазначити, що  третя очна зустріч команд, де всі три матчі завершилось у нічию. Велика втрата для гостей зіграла травма кращого бомбардиру команди Максима Третякова, який покинув поле на 28-мій хвилині.

У володінні м’ячем перевагу мала Олександрія 55% на 45%. Так само і за кутовими перевага була на їх стороні 5 проти 3. До речі 3 кутових Верес подав на останніх хвилинах.

Сергій Панасенко продовжує заряджати команду своїм виконанням гімну і подає чудесний приклад для своїх партнерів по команді.

Зоря – Десна 2-0

Матч розпочався із пенальті на 6-тій хвилині. Спочатку Ковтун невдало скидає м’яч у центр штрафного майданчика, де перехоплює Громов і Литовка збиває, чим привозить пенальті. До точки підходить Булеца і не переграє голкіпера.

Аллах’яр Саядманеш досить довго знаходиться у штрафній із круглим, гравці суперника почали пресенгувати і Саядманешу нічого не залишалось, як скинути на Булецу, який забиває прекрасний гол. Чим виправляє свою помилку із незабитим пенальті. Таким чином на 19-тій хвилині рахунок у матчі стає 1-0.

Кочергін віддає точний пас на Громова, який прибирає суперника і забиває гол. Таким чином на 69-тій хвилині рахунок стає 2-0 і на цьому можна було ставити крапку.

Варто відзначити, що на 76-тій хвилині замість Арвеладзе вийшов Владлен Юрченко, який лише днями підписав контракт із Десною. Попередньою командою гравця була Зоря Віктора Скрипника.

Десна після цього туру знаходиться на 7-мій сходинці із 16-ма балами, Зоря на 4-му місці із 20-ма балами. Боротьба за бронзу загострюється.

Металіст 1925 – Минай 1-0

У Миная чергова зміна тренера. Цього  разу знову звільнили Василя Кобіна, якого замінив Микола Цимбал. На 8-мій хвилині матчу стався курйозний момент, адже воротар Минаю у повітрі зіграв руками у м’яч – це відбулось за межами штрафного майданчика. Рефері нічого особливого у цьому не помів, та і ВАРу, як завжи небуло тому можна грати далі… Після удару Ченбая голкіпер вдало викинув ногу, якою і спас власні ворота.

Меськів налетів на Романюка у штрафному майданчику. Рефері – це побачив і призначив пенальті. Габелок точно реалізував пенальті на 72-гій хвилині, хоча голкіпер і вгадав кут і напрям удару, але не зміг дотягтись до м’яча. У підсомку рахунок 1-0 надзвичайно важливі +3 бали бо скарбнички забирають господарі поля. Що дозволяє команді зберегти 8 місце і комфортно віддалитись від зони вильоту.

Динамо – Шахтар 0-0

Господарі здивували у стартовому складі присутністю Вітіньо, який виконував роль форварда. До речі із цією роллю він справився досить непогано. Не боявся брати на себе ініціативу, демонстрував непоганий дриблінг, швидкість і намагався приймати нестандартні рішення.

Матч видався на диво спокійним за напругою. Без особливо жорстких підкатів і конфліктів на полі. Шахтар розпочинав гру дуже повільно, що стає звично для команди під керуванням Де Дзербі. Це він робить для того, щоб суперник почав нервувати без м’яча і кидався у пресинг. Потім команда перебудовується і використовує вільні зони і свою швидкість для завдання швидкісних контратак.

Цього разу Динамо було до цього готовим і не кидалось контр пресингом даремно. Уже на 9-тій хвилині Де Пена завдавав удару, після якого м’яч потрапив до каркасу воріт, а Марлон заблокував добивання від Буяльського. На 40-вій хвилині Буяльський подавав з лівого флангу, після рикошету круглий змінив траєкторію, але на місці був П’ятов.

Другий тайм розпочався активними діями гостей. На 52-гій при спробі подати м’яч звалився з ноги Додо і уже Бущано довелось витягувати із під перекладини. Зустріч завершилась мировою нічиєю. Ситуативну перемогу отримали номінальні господарі, адже змогли зберегти відрив від найближчого переслідувача у +3 бали. Хоча були шанси, як збільшити відрив так і його нівелювати.

Пропоную поглянути на результати 10 туру

Цей тур був не дуже результативним, адже було забито всього 11 голів, що у середньому становить 1,375 гола

Турнірна таблиця після 10 туру

Після 1/3 сезону чітко можна говорити, що за чемпіонство будуть змагатись Динамо і Шахтар, що звично для нашого чемпіонату, хоча хочеться вірити, що Ворскла, або Зоря зможуть нав'язати боротьбу за срібло.

За зону єврокубків будуть змагатись: Ворскла - фаворит у боротьбі за бронзу (за складом, зіграностю, стабільністю результатів). Зоря спробує захистити бронзу понереднього сезону, але відчуваються проблеми у захисті, відсутність зіграності і провал селекції команди. СК Дніпро -1 спробує нав'язати боротьбу за бронзові медалі і вперше пробитись до єврокубків. Олександрія і Десна - команди, які будуть боротись до останнього туру за путівку до єврокубків.

Щодо зони вильоту то Маріуполь - це перший претендент на виліт. Після звільнення Василя Кобіна другою командою на виліт є Минай. Боротьба за перехідні матчі розгорнеться між: Чорноморець, Колос, Львів, Інгулець, Рух і Верес. Дещо спокійно може себе почувати Металіст 1925, але особливо розслаблятись протипоказано, адже відрив не такий серйозний. Вцілому щільність турнірної таблиці приємно радує.

На стадіоні, за даними УПЛ було присутньо 44 061 вболівальник

Найменше вболівальників було на матчі Верес - Олександрія 389

Маріуполь - Рух 550

Зоря - Десна 925

Колос - Чорноморець 1843

ПФК Львів - Дніпро 2900

Ворскла - Інгулець 4570

Металіст 1925 - Минай 4811

Динамо - Шахтар 28073

Дуже сумна тенденція, що один матч Динамо - Шахтар збирає набагато більше глядачів, на стадіоні, ніж інші 7 матчів разом взятих.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты