Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/Час підводити підсумки і аналізувати результати 1 туру УПЛ? Частина 2

Час підводити підсумки і аналізувати результати 1 туру УПЛ? Частина 2

Сенсацією першого туру, для деяких, футбольних експертів виявився саме цей матч. Багато експертів ще до початку сезону списали Олександрію.

Автор — Роналду
27 июля 2021, 07:49
7

Зоря – Олександрія 0-1

Сенсацією першого туру, для деяких, футбольних експертів виявився саме цей матч. Багато експертів ще до початку сезону списали Олександрію. Хтось вважав її майбутнім основним аутсайдером турніру і претендентом на пониження у класі. Все це через тренерські, менеджерські зміни у команді, які не минули і самих футболістів.

Втім гра проти Зорі продемонструвала, що команда міцний середняк, який зможе боротися за зону єврокубків. Також хочеться відзначити ребрендинг форми у господарів поля, яка стала більш яскрава, стильна і презентабельніша. Повернемося до подій на полі.

Ініціативу з перших хвилин взяли на себе господарі. Шахаб неодноразово загострював ситацію біля воріт суперника. Булеца також був активним: виконував всі стандарти, велику кількість перехоплень, переміщень із м’ячем і без. Олександрія грала на швидких і цілеспрямованих, чітко спланованих контратаках. У першому таймі, також, варто відзначити гру Вернидуба, який холоднокровно вигризав круглого у своєму штрафному майданчику з ніг суперника і робив це дуже чисто. Затяжна атака Зорі переросла у швидкісну контратаку Олександрії, яка завершилась більярдним ударом Калюжного. Таким чином на 40 хв матчу рахунок стає 0-1 на користь Олександрії.

Другий тайм продовжив розвиток подій, де господарі атакували, а Олександрія ходила у контратаки. Моменти були, як у господарів так і гостей. І одна і інша команда задіювала все більше новачків із лави запасних. Вразив своєю грою із запасних гравців Спінеллі і Крістіан. Шевченко як завжди стіна, саме завдяки голкіперу Зоря не пропустила ще. Нажаль, Зоря демонструє стабільність і розпочинає із поразки. Складно господарям входити у сезон без своїх основних гравців.

Сам матч видався надзвичайно динамічний, цікавий і атакувальний. Варто зауважити, що більшість поєдинків першого туру УПЛ приємно дивитися і серце радується за наш чемпіонат. Тьфу. Тьфу. Тьфу. Щоб не зглазити.

Десна – Чорноморець 3-0

Зізнаюсь чесно матч не дивився, але судячи за текстовою трансляцією і нарізками моментів можу сказати наступне. Молодь Одеси ще сирувата, дається взнаки розбалансованість і різна готовність гравців. Не таємниця, що ряд футболістів проходили тренувальний збір із основною командою Динамо. Хоча у футболістів горіли очі і було бажання грати. Десна використала свої моменти, які з’являтись почали після вилучення гравця гостей. Сподіваюся, що гравці Чорноморця після поразки не опустять руки, навпаки більше будуть працювати і покращуватимуть свою якість гри. Десна перемогла а переможців у даному випадку не хочу судити, адже об’єктивно зараз це зробити не зможу. Для цього будуть наступні матчі.

Ворскла – СК Дніпро – 1 2-2

Перед матчем переконаний був, що футбол буде денамічний на зустрічних курсах. Хоча лякають останні новини із стану Ворскли, де Президента оголосили у розшук. Не зрозуміло яке майбутнє буде у команди,  як емоційно ця інформація вплине на гравців? Для вболівальників, ця гра, мала стати останньою репетицією перед матчем відповіддю із КуПС.

З перших хвилин матчу Ворскла розпочала будувати позиційні атаки, немов той павук, який поволі плете свою павутину. СК Дніпро – 1, навпаки невпевнено виглядав. Якубу - окраса Ворскли. Він чудово рухаться із м’ячем, без нього, пропонує себе і здійснює тиск на суперника, володіє достатнім дриблінгом. Уже на 7 хв матчу, після вкидання із ауту полтавці створили гол. Можна стверджувати, що у взятті воріт дніпрян дуже допомогло сонце, яке засліпило голкіпера, що завадило йому вчасно зреагувати на удар Степанюка.

Після пропущеного голу гості прокинулися і після чудового пасу Кравченка, Довбик мав всі шанси відновлювати паритет, але реалізація підвела. Приємно підкреслити той факт, що футбол був динамічний і приємний для перегляду вболівальників, адже гра була атакувальною на зустрічних курсах. Насичена і добре організована оборона Ворскли не дозволяла атакувальним хвилям дніпрян зрівняти рахунок матчу.

Щоб гості забили гол, варто вилучити у них гравця. Після вилучення СК Дніпро -1, нарешті вдалося зрівняти рахунок матчу. Довбик реалізовує свій момент. У відповідь Сваток дарує гол Ворсклі. При спробі вибити м'яч на кутовий, футболіст, перекидає свого голкіпера і потрапляє у власні ворота, як підсумок автогол. Рахунок 2-1 і Ворскла намагається заспокоїти гру, збити темп, щоб здобути першу перемогу. Втім до України на мить завітав всім відомий рефері Кашаї, який не помітив офсайд у Довбика і тому зарахував гол. Нічия 2-2.

За рівнем пристрасті, емоційності, напруги, кількості моментів, самовіддачі, вилучень і саме головне голів - це найкращий матч першого туру. Варто зазначити, що вилучення отримав і тренер гостей Пан Йовічевіч за занадто емоційність, але йму вдалося ще більше завести своїх гравців і підняти градус гри до надзвичайно небезпечного. Що пізніше призведе до сутички, але як підсумок рахунок на табло і він радує 2-2. Вітаю Довбика із дублем!!! Ворсклі бажаю відновитися і вдало подолати кваліфікаційний раунд Ліги Конференції.

 

Прекрасний перший тур УПЛ. Чекаємо на продовження у тому ж дусі!

Другие посты блога

Все посты