Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/Українська прем'єр ліга нарешті повертається. Прогноз на 1 тур. Чого очікувати від команд? Хто лідер і аутсайдер?

Українська прем'єр ліга нарешті повертається. Прогноз на 1 тур. Чого очікувати від команд? Хто лідер і аутсайдер?

Чемпіонат Європи 2020 року завершився. Всі спостерігали за якісною грою команд, суддів, чудовою атмосферою а також насолоджувалися грою збірної Італії. Час невпинно крокує і ми змушені повертатися до реалії українського футболу.

Автор — Роналду
23 июля 2021, 14:47
13

Чемпіонат Європи 2020 року завершився. Всі спостерігали за якісною грою команд, суддів, чудовою атмосферою а також насолоджувалися грою збірної Італії. Час невпинно крокує і ми змушені повертатися до реалії українського футболу.

В україні футбол, як завжди писав свою історію. Розгорталася драма а також цілілі блокбастери. Чого вартує сага Донецького Олімпіка. Заяви про зняття команди із чемпіонату. Хто замінить Олімпік? Відразу всі почали вивчати Регламент УПЛ і його особливості. Тільки вирішили питання із заміною Олімпіка на Минай, як відразу народився, новий детектив: "РУХ готовий знятися з УПЛ". Боже, що ж це діється? Виявляється, що команда не може домовитися із Львів Ареною про проведення домашніх матчів. Альтернативи, як виявляється не може бути. Дивно, але Рух виявився особливою командою для якої почав діяти Регламент і у футбольного керівництва з'явилися принципи: "Рух, Вам можна грати лише на Львів Арені!!!". Чи шантаж це був, чи взаємна неприязнь Президента ФК Рух і керівництва УПЛ, УАФ та ін. не відомо, але один із альтернативних стадіонів "випадково" втратив ліцензію, яка дозволяла приймати матчі УПЛ. Втім все вирішилося і футбол, сподіваюся, що переміг.

Нарешті до нас завітав 1 тур чемпіонату. Повернулися до гри 16 команд. Не знаю, як у Вас, але я за цим форматом дуже скучив. У мене чудові спогади про турнір, саме із участю 16 команд. Тим паче, що нас чекає реальна заруба за 13-16 місця, адже тепер 15 і 16 команди вилітають напряму, а 13 і 14 змагається за життя із 3 і 4 командами Першої ліги. Особисто для мене, цей Чемпіонат має бути цікавим.

Матч відкриття 1 туру ФК Львів - Маріуполь.

Це дві команди, які у інформаційному просторі не сильно були на слуху, але однозначно не спали. Остап Маркевич (Тренер ФК Маріуполь), був позбавлений ряду гравців, які отримали шанс заявити про себе перед новим тренером Шахтаря Де Дзербі. Більшість повернулася, але як на мене тренувальний процес видався дещо скомканим. До речі це другий сезон для Маркевича молодшого у ролі тренера Маріуполь, коли попередній сезон можна було назвати притиркою до команди, гравців і самої УПЛ то зараз від тренера вимагатимуть результат.

Львів чудово завершив попередній чемпіонат. Команда отримала тренера-мотиватора, який використовував найкращі сторони кожного із футболістів. Вдалося зазнати мінімум втрат, навіть вийшло підсилитися.

Прогноз: Кожна команда мріє стартувати із перемоги. Гру очікую обережною від Маріуполя і більш атакувальну від ФК Львів. Все ж ФК Львів зазнав менше кадрових втрат тому команда має показати кращий футбол. Рахунок матчу прогнозую 2-1

P.S. У Львова нава емблема напишіть свої враження від неї у коментарях. Буду дуже радий почитати Ваші думки щодо сприйняття емблеми.

Верес - Колос. Новачок проти команди, яка грає у Єврокубках. Тут має бути все дуже просто (за логікою): новачок має бути битим командою із класом. Хоча це Україна і тут все може бути навпаки. Перш за все Верес підсилився якісними гравцями. Гра Вереса для команд УПЛ у перших турах може бути невідомою, тому варто очікувати сюрпризів. Чудова трансферна робота Ковалівців має дати перші плоди. Чого вартує перехід Анатолія Нурієва, який у минулому сезоні за Минай забив більше 10 голів, футболісти загадка: Дієго Сантос і Олександр Павловець. Хоча втрата Дениса Антюха може бути суттєвою у перших турах чемпіонату.

Прогноз: Очікую, що Верес буде грати від оборони. Колос, як учасник єврокубків має показати м'язи і клас. Очікую на перший гол Нурієва у футболці Колоса. Рахунок матчу прогнозую: 0:2

Матч на який очікує більшість українських футбольних вболівальників це Шахтар Донецьк - Інгулець. Перш за все Шахтар змінив тренера. Замість Луіша Каштру прийшов Де Дзербі. Вперше за довгий період часу команда активно працювала на трансферному ринку, при цьому не шкодуючи грошей. Прийшов Педріньо, Марлон, Траоре. Великі фінансові витрати, як на УПЛ. Тому у вболівальників багато запитань:

1. Якою схемою гратиме Де Дзерді?

2. Як поєднуватиме новачків із іншими легіонерами?

3. Хто із молоді Шахтаря зміг зарекомендувати?

4. Чи вийде у Де Дзербі дотримуватися лімту на легіонерів?

Запитань дуже багато.

Інгулець, як завжди обіцяє відкрити свій стадіон, робить неоднозначні натяки на продажних суддів. Як і обіцяв Президент Інгульця у команді відбулися кардинальні зміни (багато футболістів пішло і ряд нових гравців прийшло)

Прогноз: Очікую розгромної перемоги від Шахтаря. Інгулець звісно може продемонструвати зуби, але не зараз. У команд різний ігровий тонус. Шахтар готується під кваліфікацію ЛЧ тому футболісти у кращому тонусі. Мають вийти новачки: Марлон, Педріньо, Траоре і показати свій рівень. Якщо не у матчі із Інгульцем то коли????? Інгулець буде грати від оборони. Рахунок матчу прогнозую: 6-0 (більше 3 м'ячів)

Металіст 1925 - Рух Має бути цікавим перш за все для аналізу і розуміння:

1. Що собою являє Металіст 1925 у ігровому плану?

2. Чи готовий до УПЛ Металіст 1925?

3. Як на команду впливає тиск з боку вболівальників і ФК Металіст?

4. Чи вплинула на Рух сага про зняття із чемпіонату?

5. Хто буде забивати за Рух?

Знову багато запитань.

Прогноз: Чесно зізнаюсь, що складно аналізувати ці команди і їх можливу гру. Особисто мені здається, що грати від оборони буде Металіст 1925, але у Руха небуде кому забивати. Рахунок матчу прогнозую: 0-0

Зоря проти Олександрії. Чи не центральна гра цього туру могла бути, якби не але... Зоря втратила ряд гравців основи (безкоштовно, що на Зорю не схоже)... Олександрія змінила вектор розвитку. Суттєво оновила склад команди. Цікаво чи випустить Скрипник відразу у основі орендованих у Динамо гравців? Як буде виглядати Олександрія, адже за оцінкою експертів Олександрія чи не головний аутсайдер чемпіонату. Хоча я з цим категорично не згоден!!! Вважаю, що зміни у команді мають бути. Дуже добре, що вони відбуваються на всіх рівнях: менеджмент (омолодження керівництва - змушує очікувати новинок у роботі із вболівальниками, ЗМІ та на трансферному ринку).

Цікаво поглянути на ряд новачків у Олександрії: Фоурама Фомба і Клаудіо Спінеллі. За іменами команда має ставити амбітні цілі і бороти за зону єврокубків.

Прогноз: Очікую на запеклу боротьбу на зустрічних курсах. Рахунок матчу прогнозую: 1-2

Десна - Чорноморець Ще дві команди загадки. Десна урізала фінансування, радикально змінила склад. Чорноморець взяв чортову дюжину футболістів і тренерів Динамо. Чого очікувати не знаю, але цікаво поглянути на роботу тренерського штабу Чорноморця, адже не так давно Юрія Мороза сватали на посаду Головного тренера Динамо Київ. Також цікаво поглянути на ігрову модель побудови команди Мороза. Чи виде заграти у молоді Динамо? Скільки очків Чорноморець набере? Чи буде конфлікт Ультрас - Чорноморець активним?

Прогноз: Рахунок матчу прогнозую: 1-0

Ворскла - СК Дніпро -1 цікавий матч має бути і чи не центральна гра у 1 турі. Ворскла стартувала у кваліфікації Ліги Конференції. Має певну виснаженість, адже втратили перемогу на останніх секундах матчу. Зараз для Ворскли важливо вдало стартувати на внутрішній арені, щоб отримати впевненість і віру у свої сили. Втрата забивного Кулача дуже б'є по команді, адекватної заміни у команді не бачу.

СК Дніпро -1 потенційний лідер матчу, адже свіжішою має виглядати команда. Крім цього Дніпро провів кращу трансферну політику. Цікаво чи випустить тренер з перших хвилин матчу Назарія Русина. Як адаптується Назарій у Дніпрі.

Прогноз: Думаю, що Ворскла буде грати від оборони, використовуючи контрпресинг. СК Дніпро -1 гратиме з позиції сили. Рахунок матчу прогнозую: 1-2

Матч Минай - Динамо перенесено. Вважаю не доречним розглядати зараз.

Це мій перший текст подібного роду. Буду дуже вдячний за Ваші коментарі. З нетерпінням чекаю на Вашу реакцію. Не судіть суворо це лише моя думка :) Далі буде...

Фото використовував із інтернету (всесвітньої павутини)

Другие посты блога

Все посты