Tribuna/Футбол/Блоги/ДБС/Ті кого називали «Dream Team»

Ті кого називали «Dream Team»

Блог — ДБС
Автор — Sima Matvienko
9 сентября 2020, 22:40
12
Ті кого називали «Dream Team»

12 травня 1992 рік, легендарний стадіон «Уемблі», 112 хвилина, розіграш штрафного  та потужний удар від захисника Рональда Кумана стає вирішальним у цьому поєдинку і «Барселона» бере свій перший «вухастий» трофей.  Після цього фіналу пройшло вже 28 років, але той склад команди був дуже талановитим та багатим на імена, тому давайте ознайомимся з чемпіонським складом та де вони зараз.

Андоні Субісаррета

Голкіпер. Після «Барселони» у 1994 році перейшов у «Валенсію». Після закінчення кар’єри почав працювати  спортивним директором у «Атлетик Більбао» 2001-2004р. Потім у 2010 році починає працювати спортивним директором у «Барселоні», де було витрачено 442 мільйони євро за 16 футболістів, де були придбані такі футболісти:

Хав’єр Маскерано, Давід Вілья, Луіс Суарес, Іван Ракітич, Неймар, Тер-Штеген та багато іншіх гравців.

 У 2015 році «Барселона» отримує трансферний бан від FIFA та звільняє Субісаррету.  Після тривалої перерви приймає пропозицію від «Марселю» та починає працювати спортивним директором. 14 травня 2020 року покидає пост спортивного директора по згоді обох сторін.

 Альберт Феррер

Захисник. Після «Барселони» у 1998 році переходить у лондонський «Челсі», де стає основним гравцем складу та допомагає взяти супер-кубок УЄФА проти мадридського «Реалу». Протягом п’яти сезонів стає з «Челсі» володарем кубку та супер-кубку Англії. На превеликий жаль з кожним роком іспанця почали переслідувати травми. У 2003 році контракт Феррера з «Челсі» закінчився і гравець прийняв рішення завершити кар'єру.

Після закінчення кар’єри почав працювати коментатором на іспанських каналах та радіостанціях. У 2010 році очолює нідерландський «Вітесс», де займає 15 місце у чемпіонаті і зберігає прописку на наступний сезон, але після закінчення сезону Феррера звільняють з посади головного тренера.

17 лютого 2014 року починає працювати у Сегунді тренером «Кордови», де чіпляється за сьоме місце у чемпіонаті та отримує шанс поборотись у стадії плей-офф за вихід до Ла Ліги. У фіналі команда проходить «Лас-Пальмас» та потрапляє у Ла Лігу, де наступного сезону після 8 матчів у чемпіонаті звільняють за погані результати команди.

У 2015 підписує контракт на один сезон з «Мальоркою», але 4 перемог у 15 матчів не задовольняли керівництво і звільняють Феррера.

Зараз Альберт Феррер з’являється на іспанських каналах та радіостанціях.

 Рональд Куман

Захисник. Після успішних шести сезонів у «Барселоні» поїхав догравати кар’єру у чемпіонат Нідерландів за команду «Феєнорд», де за два сезони наколотив 22 м’яча за 73 поєдинки.

Після закінчення кар’єри почав працювати помічником у збірній Нідерландів, де після Чемпіонату світу 1998 команда зайняла четверте місце.  Рональд Куман повернувся до Барселони у якості помічника.

Протягом 2000-2018 роки був головним тренером – «Вітесс», «Аякс», «Бенфіка», «ПСВ», «Валенсія», «АЗ», «Феєнорд», «Саунтгентон», «Евертон».

У 2018 році стає головним тренером збірної Нідерландів та вже наступного року стає фіналістом Ліги Націй програвши збірній Португалії з рахунком 1:0. Виводить збірну до  фінальної частини Євро-2020.

Зараз є головним тренером «Барселони».

 Муньос Фернандо

Захисник. Після вдалого сезону з «Барселоною» мав продовжувати кар’єру у «Севільї», але в останній момент опинився у складі мадридського «Реалу». За 4 сезони у стані мадридців виграє чемпіонат, кубок та супер-кубок Іспанії. У 1996 році переходить до «Еспаньйолу», де ще зіграє п’ять сезонів, виграє кубок Іспанії та заб’є свої перші два голи у кар’єрі. Через травми вішає бутси на цвях у 33 роки. Після закінчення кар’єри займається інвестуванням.

 Хуан Карлос

 

Захисник. У 1994 переходить у «Валенсію», де після не зовсім вдалого сезону повернувся до рідного «Реал Вальядолід» на чотири сезони. Після закінчення кар’єри у 2002 році тренував команду «Кастілія і Леон» та у 2011 році молодіжну команду «Реал Вальядолід».

 Хосеп Гвардіола

 

Півзахисник. Одинадцять років Хосеп Гвардіола відіграв у стані синьо-гранатових, після чого перейшов у італійську «Брешію», а потім у «Рому». Догравати вже поїхав у «Аль-Ахлі» (Катар) та ще встиг пограти один сезон на іншому материку в Мексиці за «Дорадос де Синалоа».

У 2006 вирішує завершувати кар’єру гравця та вже у 2007 починає свій шлях, як головний тренер у рідному клубі «Барселона Б». Після успішного сезону з другою командою стає тренером першої команди, де за чотири сезони завойовує 14 трофеїв.

В 2012 вирішує покинути клуб та піти у маленьку відпустку від футболу. У 2013 стає головним тренером мюнхенської «Баварії», де за три роки завойовує 7 трофеїв і у останньому сезоні бере «золотий дубль» взявши чемпіонат та кубок Німеччини.

У 2016 підписує контракт з англійським «Манчестер Сіті» та продовжує тренувати по сей день.

 Сакрістан Еусебіо

Півзахисник. Після «Барселони» пограв у «Сельті» та «Реал Вальядолід». У 2002 році закінчує кар’єру гравця та відкриває власну дитячу футбольну школу.

У 2003 приймає пропозицію Франка Райкарда та стає його асистентом у «Барселоні». Після шести років у «Барселоні» стає головним тренером «Сельти» на один сезон, де повертається до структури «Барселони Б» головним тренером і тренує 4 роки другу команду.

Після 2015 року був тренером «Реал Сосьєдад» та «Жирони» у 2018 році, де в обох випадках був звільнений за погані результати команди.

 Мікаел Лаудруп

Півзахисник. Лаудруп ставав двічі найкращим гравцем року в Іспанії і був безперечним одним з лідерів тієї «Барселони», але у 1994 році вирішує перейти до мадридського «Реалу», де одразу в першому своєму сезоні взяв чемпіонство Іспанії.

У 1996 поїхав до Японії, де захищав протягом одного сезону кольори «Віссел» з Кобе. Але наступного сезону вирішує повернутися до Європи, де виступав у складі «Аякс» в чемпіонаті Нідерландів. Зробивши з «Аяксом» «золотий дубль», 34-річний прийняв рішення про завершення ігрової кар'єри.

У 2000 році стає помічником у збірній Данії, де після закінчення чемпіонату світу 2002 року приймає запрошення стати головним тренером датського «Брондбю».

Після «Брондбю» за три роки поміняв три клубні прописки: був головним тренером іспанського «Хетафе», московського «Спартака» та іспанської «Мальорки».

 У 2012 році стає головним тренером англійського «Суонсі» з яким за два роки здобув кубок Англійської ліги.

Після досвіду в Європі тренував у Катарі – Лехвію та Аль-Раян.

Хосе Бакеро

Півзахисник. Після десята років у «Барселони» відправився догравати у мексиканський «Веракрус». У 34 роки Бакеро вирішує завершити кар'єру гравця.

Був головним тренером: мексиканської «Пуебли», іспанської «Малаги» та  «Реал Сосьєдад», польської «Полонії», але в жодному з цих клубів нажаль не протримався і півроку.

В 2010 році стає головним тренером польського «Леху», де тренував протягом двох сезонів, але через був звільнений за погані результати команди.

В 2013 році стає головним тренером перуанського «Хуан Аурич», де також не протримався і півроку.

 Хуліо Салінас

Нападник. Після «Барселони» грав за іспанський «Депортіво» та хіхонський «Спортінг». У 1997 поїхав до Японії, де протягом одного сезону грав за «Йокогама». 1998 року повертається у Іспанію до «Алавесу» і дограє два сезони. Після закінчення кар'єри працює коментатором та працює на телебаченні.

 Христо Стоїчков

Нападник. В 1995 володар «Золотого м’яча» через постійні суперечки с головним тренером Йоханом Кройфом вирішує покинути команду і підписує контракт з італійською «Пармою», але через рік повернувся до «Барселони», коли Йохана Кройфа вже не було у команді.

Вже 1997 року покидає каталонський клуб та грає за саудівский «Аль-Наср», болгарський «ЦСКА Софію» (1998 рік), на один сезон їде до японського чемпіонату захищати кольори «Касива Рейсол» (1999 рік) та встигає пограти у MLS за «Чікаго Файр» та «Ді Сі Юнайтед».

У 2004 стає головним тренером збірної Болгарії та працює до 2007 року, після  чого очолює іспанську «Сельту». Також був тренером ЮАРського «Мамелоді Сандаулз», болгарського «Літексу» та «ЦСКА Софія». У 2011 році був головним радником президента російського клубу «Ростов». Зараз працює аналітиком на телебаченні.