Tribuna/Прочие/Блоги/Широка кістка/Про користь шоколаду

Про користь шоколаду

Сьогодні радість для любителів шоколаду, бо цей пост буде виправдовувати його вживання

Автор — RedMigueL
8 апреля 2020, 20:12
10
Про користь шоколаду

Сьогодні радість для любителів шоколаду, бо цей пост буде виправдовувати його вживання.

По суті, всім корисним, що є в його складі, шоколад завдячує екстракту какао: флавоноїди , проціаніди та епікатехін , який належить до групи флавоноїдів і є потужним антиоксидантом. Ці з’єднання не є унікальними для нього і містяться також в інших продуктах. Але саме в екстракті какао епікатехін знаходиться в досить великих кількостях і з ним найбільше пов’язують корисні властивості цього продукту.

Вживання низьких доз епікатехіну пов’язують із покращенням кровотоку та чутливості до інсуліну. Також, припускається гарний вплив на довголіття якраз за рахунок збільшення кровотоку та оксигенації в мозку. Цей ефект не пов’язують з покращенням пам’яті та когнітивних здібностей, але він може зіграти захисну роль під час старіння.

 

Як це працює?

Про покращення кровотоку. Епікатехін стимулює фермент, який відповідає за вироблення оксиду азоту – NO розширює судини – покращується кровоток – може навіть знизитись артеріальний тиск.

Про покращення чутливості до інсуліну (до речі, про глюкозу та інсулін можна почитати отут). Коли епікатехін засвоюється організмом, він активує сигнальний шлях інсуліну, який викликає помірне збільшення поглинання глюкози. Це означає, що організм може поглинати цукор крові більш ефективно. Дослідження на тваринах показують, що це може збільшити фізичну працездатність і сприяти більш ефективному використанню енергії в м’язах.

Дози?

25-40 гр чорного шоколаду (краще не менше 70% какао) містять стандартну дозу епікатехіну, тому додатково приймати його в добавках немає змісту. Чим більший відсоток какао, тим менша кількість його потрібна, щоб набрати дозу епікатехіну. Молочний і білий шоколад, на жаль, не підійдуть: надто мало катехінів.

Це не означає, що треба починати об’їдатися шоколадом.Запам’ятайте: користь принесе тільки помірне вживання (як і з усім). Будете переїдати – наберете зайву вагу.

Цей допис може служити гарною відмазкою, коли хтось буде докоряти вам тим, що їсте багато шоколаду.

 

Ну і традиційно. Тисніть «плюси» чи «мінуси», задавайте питання та підписуйтесь.

До зустрічі!

Другие посты блога

Ваші ваги брешуть!
11 мая 2020, 16:47
4
Про користь шоколаду
8 апреля 2020, 20:12
10
Про профілактику COVID-19
17 марта 2020, 17:41
12
Коли пити?
17 сентября 2019, 15:13
12
Я на кефірчику
20 декабря 2018, 18:15
71
Все посты