Tribuna/Прочие/Блоги/Широка кістка/Коли пити?

Коли пити?

Як там казали Ярмола і Шварц? Я повернувся. :) І поки я потихеньку готую нові матеріали, ловіть коротенький текст про таймінг при споживанні води (оце загнув)

Автор — RedMigueL
17 сентября 2019, 15:13
12
Коли пити?

Як там казали Ярмола і Шварц? Я повернувся. :) І поки я потихеньку готую нові матеріали, ловіть коротенький текст про таймінг при споживанні води (оце загнув).

Дуже часто мене запитують: можна пити воду безпосередньо перед прийомом їжі, під час їжі та одразу після? Справа в тому, що зараз навкруги літає купа спекуляцій (науково абсолютно необґрунтованих) на цю тему.

Тому, щоб закрити це питання, коротка відповідь – МОЖНА.

Аргументи тих, хто проти, на кшталт, «вода змиває їжу зі шлунку» і «вода розріджує травні ферменти та шлунковий сік і їжа погано перетравлюється» – безпідставні. Насправді, вода дуже швидко покидає шлунок і проходить в кишечник (прямо як швидкісний поїзд повз вас, коли ви стоїте на пероні). Також, розрідити травні ферменти вода не може, вони виділяються ситуативно і в тих кількостях, які потрібні для повного перетравлювання їжі.

Найцікавіше, ті, хто радять не пити воду під час їжі, в той же час нічого не мають проти супів. Давайте подумаємо, чим відрізняється суп від, наприклад, салату, який ви запили водою? Нічим. Виходить логічна нестиковка.

Плюс, в науковій і медичній літературі ви нічого не знайдете про вживання звичайної води під час прийому їжі.

Тому, пийте воду коли хочете і не мордуйте свій організм.

P.S.: все це стосується звичайної води кімнатної температури. А от холодну воду пити під час їжі дійсно не рекомендується. Це треба запам’ятати.

Тисніть «плюси» чи «мінуси», задавайте питання та підписуйтесь.

До зустрічі!

Другие посты блога

Ваші ваги брешуть!
11 мая 2020, 16:47
4
Про користь шоколаду
8 апреля 2020, 20:12
10
Про профілактику COVID-19
17 марта 2020, 17:41
12
Коли пити?
17 сентября 2019, 15:13
12
Я на кефірчику
20 декабря 2018, 18:15
71
Все посты