Tribuna/Футбол/Блоги/Роман Пухнатий/Почеттіно в «ПСЖ» - всі за і проти союзу

Почеттіно в «ПСЖ» - всі за і проти союзу

Чого очікувати від Маурісіо Почеттіно, який близький до призначення керманичем «ПСЖ», всі за і проти.

Автор — I AM SHAKEN
26 декабря 2020, 09:48
1
Почеттіно в «ПСЖ» - всі за і проти союзу

Томас Тухель покинув «ПСЖ». Німецький коуч виграв все що можна у французькому футболі, однак так і не виконав головне завдання, оступившись за крок до тріумфу. Мова йде про Лігу Чемпіонів, яку там давно мріють виграти шейхи-власники, тоді на перепоні парижанам стала «Баварія», яка й підняли «вухастого».

На заміну німецькому тренеру прийде екс-наставник «Тоттенхема» Маурусіо Почеттіно. Аргентинець чудовий тактик та вміє будувати бойові колективи, але як показує практика, щоб тренувати «ПСЖ» бути хорошим тренером недостатньо. На чолі французького гегемона було багато хороших фахівців, проте робота кожного з них обмежувалась трофеями на внутрішньому рівні.

Однією із найбільших проблем Тухеля була роздягальня. У нього часто були непорозуміння із власними футболістами, найчастіше із Неймаром, адже тренер інколи не підбирав слова по відношенню до бразильця. Німець так і не зумів стати авторитетом. Чи зможе це зробити Почеттіно? Також велике питання. Маурісіо за період роботи у «Тоттенхемі» зарекомендував себе як «хороший чоловік», якого люблять та поважають футболісти, з боку вони виглядали справжніми друзями, єдиним цілим. Варто відзначити, що аргентинець ніколи не працював із настільки зірковими гравцями як Неймар або Мбаппе (можна згадати Кейна чи Сона, але у медійності вони поступаються лідерам парижан), тому пошук комунікації із ними це справжній виклик для коуча. Буде цікаво спостерігати, чи зможе знайти Почеттіно спільну мову із вередливим Неймаром чи тим же Мбаппе. У випадку невдачі атмосфера у команді безпосередньо вплине на результати і навряд чи «ПСЖ» зможе покорити завітну Лігу Чемпіонів.

Не тільки у взаєминах запорука успіху парижан, є ще важливий фактор, який сильно вплине на роботу наставника - виконавці. Для того, щоб домінувати на рівні Франції у парижан вистачає кадрів, але для перемог на світовій арені потрібні зміни. До атаки «ПСЖ» немає жодних запитань, кожен із футболістів може самотужки вирішити долю матчу, це одна із найсильніших передніх ліній у світі. Для перемоги у ЛЧ парижанам слід підсилити оборону, адже ця ланка ну дуже давно оновлювалась в клубі. Можна згадати прихід Флоренці, але навіть так захист французів не виглядає надійним. На флангах оборони часто з’являються молоді та недосвідчені Дагба  і Бекер, після втрати Тьяго Сілви заміну йому не знайшли, тобто все не так добре, як може здатись на перший погляд. Також було би бажано оновити центр поля, адже багато із гравців вже засиділись у клубі, а переманити умовного Камавінгу було б чудовим рішенням. Із цими виконавцями Тухель витиснув максимум і прогресувати надалі було вкрай важко, часто німецькому тренеру не вистачало якісної лави запасних. Якщо шейхи і надалі марять перемогою у євротурнірі, то вони повинні оформити для Почеттіно кілька топ-трансферів, зокрема підсилитись фулбеками, центральним захисником та креативними гравцями для центру поля. Не дарма сер Алекс Фергюсон свого часу сказав: «Атака виграє матчі, але оборона виграє трофеї», - ця приказка наглядно ілюструє ситуацію у нинішньому «ПСЖ».

У випадку небажання виділяти кошти на трансферну кампанію, аргентинський фахівець також обмежиться трофеями на рівні французького футболу і навряд чи затримається надовго. У «ПСЖ» зараз певний період застою, клуб потребує серйозного оновлення складу (якщо не враховувати атакувальну лінію). Буде цікаво подивитись на роботу Почеттіно,у випадку якщо від зможе достукатись до керівництва і отримати бажаних гравців. У протилежному випадку – нічого не зміниться.

Лучшее в блогахБольше интересных постов