Tribuna/Футбол/Блоги/Шахтар-Онлайн/Перший благодійний матч «Шахтаря»: футболки з містами-героями, 176 іграшок на трибунах у пам’ять про загиблих дітей, склад лише з українців

Перший благодійний матч «Шахтаря»: футболки з містами-героями, 176 іграшок на трибунах у пам’ять про загиблих дітей, склад лише з українців

Зустрілися із «Олімпіакосом».

Автор — Oleksandr Bessonov
9 апреля 2022, 23:59
6
Перший благодійний матч «Шахтаря»: футболки з містами-героями, 176 іграшок на трибунах у пам’ять про загиблих дітей, склад лише з українців

Зустрілися із «Олімпіакосом».

Сьогодні «Шахтар» провів перший благодійний матч в рамках Shakhtar Global Tour for Peace. Донецька команда мінімально поступилась з рахунком 0:1 – єдиний гол забив Тікіньо Соарес.

Перед матчем Сергій Палкін розповів, як у клубі ухвалювалося рішення про його проведення: «Хлопці тільки прилетіли, і ми сказали їм, що вже в суботу в нас гра. Запитали, чи зможуть вони її зіграти, і отримали відповідь, яка нас потішила. Вони сказали: «Ми українці, ми все зможемо». Це знакова позиція, тим паче в наш час».

У складі «Шахтаря» були лише українці, до гірників доєдналися представники деякі представники «Маріуполя» (Мишньов, Топалов, Чех) та Андрій Борячук з «Руха». 

На матч гірники вийшли в особливих футболках – із назвами 10 міст-героїв України, які чинили неабиякий опір російському вторгненню. Це Маріуполь, Ірпінь, Буча, Гостомель, Харків, Волноваха, Чернігів, Херсон, Охтирка та Миколаїв. Більше фото тут.

Вже на полі гравці одягли українські прапори.

 

На трибунах вони також були.

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас потис руку українським футболістам та зробив спільне фото.

 

Співачка Оля Полякова виконала гімн України.

 

Перед початком матчу футболісти обох команд вшанували загиблих у війні з РФ хвилиною мовчання 

Зворушливий перформанс на трибунах – виклали 176 іграшок за кількістю загиблих дітей через агресію.

Усі зароблені гроші від матчу гірники передадуть на гуманітарну допомогу жителям України. В рамках турне «Шахтар» також зіграє з «Лехією», «Фенербахче» та «Хайдуком». Наступна зустріч відбудеться 14 квітня. 

Фото: «Шахтар», ютуб-трансляція матчу та «Футбол 1»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты