Tribuna/Футбол/Блоги/Serie A │Серия А │Серія А/Наполі в Лізі чемпіонів та останній шанс для Мілану

Наполі в Лізі чемпіонів та останній шанс для Мілану

Наполі втримали срібло та напряму потрапляють у груповий етап Ліги чемпіонів, в той час як Ромі доведеться боротися за найпрестижніший європейський турнір у стадії плей-оф. Якщо Інтер напряму проходить у Лігу Європи, то Фіорентині доведеться приймати участь у відбіркових матчах. Не варто забувати і про Мілан, якому ще грати у фіналі кубку Італії: перемога над Юве дасть команді Крістіана Броккі можливіть напряму потрапити в Лігу Європи – а за єврокубками «россонері» ой як скучили. Якщо ж фортуна буде на стороні туринців, у плей-оф ліги Європи попаде Сассуоло.

Автор — Ivan Vovkogon
16 мая 2016, 17:38

Ось і підійшов до кінця черговий сезон в італійській Серії А. Ювентус вп’яте поспіль здобувають чемпіонство, Наполі втримали срібло та напряму потрапляють у груповий етап Ліги чемпіонів, в той час як Ромі доведеться боротися за найпрестижніший європейський турнір у стадії плей-оф. Якщо Інтер напряму проходить у Лігу Європи, то Фіорентині доведеться приймати участь у відбіркових матчах. Не варто забувати і про Мілан, якому ще грати у фіналі кубку Італії: перемога над Юве дасть команді Крістіана Броккі можливіть напряму потрапити в Лігу Європи – а за єврокубками «россонері» ой як скучили. Якщо ж фортуна буде на стороні туринців, у плей-оф ліги Європи попаде Сассуоло.

МІЛАН – РОМА

У суботу Мілан в себе на Сан-Сіро приймав Рому. Одразу відмітимо, що для обох команд цей матч був дуже важливий – Рома боролася з Наполі за другу сходинку, коли Мілан намагався догнати Сассуоло в боротьбі за Лігу Європи.

На 16 хвилині після провалу в обороні «россонері» Мохамед Салах мав шанс відкрити рахунок, але м’яч розминувася з воротами. За хвилину Наінгголан міг забивати, але і його точність підвела.

Та на 19 хвилині римляни розірвали оборону Мілана – Салах на своїй швидкості вирвався вперед та вийшов один-на-один з Доннарумою, не залишивши 17-літньому голкіперу жодного шансу.

А на 59 хвилині рахунок подвоїв колишній гравець «дияволів» Ель-Шаараві, якому вдалося реанімувати свою кар’єру в Ромі. Гол італієць не святкував – лише зрадів за П’яніча, який вирізав йому таку точну передачу. Боснієць на ряду з Погба віддав у цьому сезоні 12 гольвих передач - найбільше в Серії А.

І, звісно, дебютний гол Емерсона – на 82 хвилині молодий бразилець зіграв на добиванні. В цьому сезоні за Рому відзначилося 20 різних футболістів – і це найкращий показник в Італії.

Та все ж, під кінець матчу Карлос Бакка заштовхав м’яч у ворота Щесного, і хоч трішки скоротив відставання.

Хороший сезон для Роми, та, навпроти, жахливий для Мілана. Зрозуміло, що «россонері» кинуться всіма силами на Ювентус у фіналі кубку, але якщо «зебри» виявляться сильнішими, не бачити команді Крістіана Броккі євркубків, як своїх вух. Рома, в свою чергу, вперше в історії прийме участь у плей-оф Ліги чемпіонів.

А ще Крістіан Абб’ятті оголосив про завершення кар’єри. Приймаючи той факт, що Броккі та Абб’ятті давні друзі, «алленаторе» Мілана хотів випустити голкіпера по ходу зустрічі, але той відмовився на користь сильніших замін. Тепер Крістіан працюватиме у тренерському штабі «россонері».

НАПОЛІ – ФРОЗІНОНЕ

Одночасно з протистоянням на Сан-Сіро розпочався поєдинок за участі Наполі й Фрозіноне. Лише у випадку нічиї або перемоги аутсайдерів Рома могла б розраховувати на стовідсоткову кваліфікацію в Лігу чемпіонів. Все б нічого, але «жовто-синім» протистояв Наполі на чолі з Гонсало Ігуаїном.

Вже на 13 хвилині зустрічі Фрозіноне залишились у меншості – червону отримав Мірко Горі. Практично весь матч Фрозіноне довелося відбивали атаки неаполітанців вдесятьох. Ворота Дзаппіно залишалися недоторканими майже весь перший тайм. Але на 44 хвилині Марек Гамшик заколотив м’яч і відкрив рахунок.

На початку другого тайму Аллан вдало пройшов через захист «канарок» та прострілив на Ігуаїна, і той подвоїв перевагу.

Через 10 хвилин Ігуаїн забиває дубль після навісу Хюсая. А на 71 хвилині Гонсало організовує хет-трик, забивши шикарний гол.

25 ударів по воротам, з них 13 – у каркас. Так, своє зіграла і червона картка на початку матча, але Наполі дійсно були на висоті. "Адзуррі" втримали друге місце і напряму попадають у Лігу чепіонів, де, переконаний, зможуть показати зубки будь-кому.

І, звісно, Ігуаїн став найкращим бомбардиром італійської першості за всю історію – 36 м’ячів на рахунку аргентинця! Попередній рекорд належав Нордалю, і тримався він 66 років. Браво!