Tribuna/Футбол/Блоги/Serie A │Серия А │Серія А/Дякую, Лука Тоні

Дякую, Лука Тоні

Прощальний матч Луки Тоні в матчі з Ювентусом і боротьба за друге місце між Наполі та Ромою

Автор — Ivan Vovkogon
9 мая 2016, 05:27

Боротьба за срібло між Наполі та Ромою досі триває – лише два пункти розділяли команд за два тури до кінця Серії А. На думку багатьох, «адзуррі» з двох останніх матчів могли поступитися лише Торіно – всі ми пам’ятаємо, як «бики» практично здобули перемогу над Ромою – лише дубль Тотті тоді врятував столичний клуб. Що стосується Наполі – не дуже добре вони грають у виїзних зустрічах останнім часом – в шести останніх іграх на чужих полях неаполітанці виграли лише один раз.

РОМА

У неділю о 13:30 за київським часом розпочався матч між Ромою та К’єво. Одразу хочеться відмітити майже повний Олімпіко – 60 000 людей прийшли подивитися на можливо останній матч Франческо Тотті. До того ж, для Легенди Роми це був би шестисотий матч в рамках Серії А. За цим показником його випереджають лише Дзанетті та Мальдіні – 615 та 647 матчів відповідно.

З перших хвилин Рома, як і очікувалося, понеслася вперед. Вже на 18 хвилині Раджа Наінгголан відкрив рахунок у матчі, забивши вже вшосте в сезоні. Цікаво, що всі шість м’ячів були забиті в другій половині сезону, і всі при Спалетті.

Під кінець другого тайму Рома заробила право на штрафний – і маестро П’яніч навісив точно на захисника Тоні Рюдігера, якому залишалося лише головою переправити м’яч в сітку воріт.

На початку другого тайму під оплески Стадіо Олімпіко на поле вийшов Франческо Тотті, замінивши Мохамеда Салаха. В свій шестисотий матч в Серії А Імператор відзначився гольовою на Міралема П‘яніча – на 85 хвилині Ческо вирізав прекрасну передачу на боснійця, вивівши того один-на-один з голкіпером.

3:0 – жодних шансів для К’єво. Рома гідно попрощалася з вболівальниками до наступного сезону, в якому знову битиметься всіма силами за омріяне скудетто!

НАПОЛІ

Рома повернулася на другу сходинку, але лише до вечора, адже о 21:45 відбувся двобій між Торіно та Наполі. Лише перемога влаштовувала команду Мауріціо Саррі, тож «адзуррі» не мали жодного права на помилку.

Вже з перших хвилин господарям довелося відбиватися від нескінченних атак Наполі.

На 12 хвилині Андреа Белотті майже розпакував ворота Пепе Рейни – було зафіксовано положення поза грою. Миттєва контратака – і Марек Гамшик виводить Гонсало Ігуаїна «на побачення» з голкіпером. 0:1!

За п’ять хвилин все той же Гамшик прострілив на Кальєхона, і м’яч залітає в порожні ворота.

Все ж, на 66 хвилині матчу «бикам» вдалося скоротити відставання – Вівес знайшов Бруно Переса, що відкривався на фланзі – і бразилець одним дотиком перекинув м’яч через Рейну.

До кінця зустрічі рахунок так і не змінився, не дивлячись на моменти з обох сторін.

 

Через тиждень Наполі прийматиме на своєму полі Фрозіноне, а Рома відправиться в Мілан, де на неї чекає не найпростіша гра з "россонері". Лучано Спалетті підкреслив, що якщо Наполі і відступиться – це буде повним чудом.

Але всі ми знаємо, що в футболі все можливо, тому давайте не забігати вперед.

ЮВЕНТУС

У поєдинку між Юве та Вероною ми могли спостерігати за грою половини запасного складу «старої синьйори», адже для команди Массіміліано Алегрі в Серії А все вже давно вирішено. Єдиною інтригою для вболівальників «б’янконері» залишається фінал кубку Італії проти Мілана, що відбудеться 21 травня на Олімпійському стадіоні в Римі.

В центрі об’єктивів фотокамер беззаперечно був Лука Тоні, для якого ця гра була останньою. Ще перед матчем Лука зізнався, що хотів би забити переможний м’яч у ворота Ювентуса.

Вже з перших хвилин відчувалося, що Ювентус грає далеко не основним складом. Зебри частенько дозволяли господарям перевіряти реакцію Нето.

Наприкінці першої половини зустрічі футболісти Верони отримали право бити абсолютно заслужений пенальті – ідеальний шанс для Луки Тоні! Італієць холоднокровно виконав «одинадцятиметровий» у стилі Пірло і відкрив рахунок у матчі!

На 55 хвилині зустрічі Артур Іоніце, пройшовши по флангу, навісив на відкритого Федеріко Вівіані, і той шикарним ударом відправляє м’яч у сітку.

Та наприкінці «б’янконері» заробили шанс відіграти один м’яч – тепер арбітр призначив пенальті у ворота Голліні. Пауло Дібала без проблем переправив м’яч у вотора, після чого одразу пролунав фінальний свисток.

 

Браво, Лука Тоні! Браво, Легенда! Чемпіон світу 2006 року, двічі найкращий бомбардир Серії А – для нього це був прощальний матч… Залишається просто подякувати Тоні за таку феноменальну кар’єру!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов