Tribuna/Футбол/Блоги/Серия А и не только/Стадіони, які вражають. (Частина 1)

Стадіони, які вражають. (Частина 1)

Стадіони бувають різними, але деякі з них вражають. Чим вражають? Архітектурою, місцезнаходженням, сучасністю...

Автор — kehl
12 октября 2017, 17:59
Стадіони, які вражають. (Частина 1)

                                         

У світі чи у нашій країні є багато цікавих стадіонів, які хочеться відвідати, ми представляємо стадіони на які ви обов'язково повинні звернути увагу. 

                                                              "Стадіон Панатінаїкос"

 

 

Єдиний у світі стадіон, побудований із білого мармуру розташований в Афінах. Саме на ньому в 1896 році були проведені перші в сучасній історії Олімпійські ігри. Стадіон з 50 горизонтальних мармурних рядів вміщує близько 80 тисяч глядачів. В 2014 році стадіон був однією з арен Афінської Олімпіади. Що цікаво, стадіон відкритий з 7:30 до 9:00 ранку для бігунів.

 

                                                         "AT&T Стедіум"

 

 

1Стадіон розташований в Арлінгтоні, штат Техас та був відкритий 27 травня 2009 року. Вміщує  80 тисяч глядачів (Максимальна місткість, якщо врахувати стоячі місця складає 105.000. )  та є третім за місткість в НФЛ (Національна футбольна ліга — професіональна ліга Північної Америки, яка об'єднує команди США з американського футболу). На арені проводить свої домашні матчі команда «Даллас Ковбойс», інколи використовується для університетськими футбольними командами та різноманітними командами для проведення спортивних та культурних заходів. Вартість будівництва спортивного комплекса  склала 1,15 млн доларів, що зробило «АТ&T стедіум» однією з найдорожчих в світі.

 

                                        "Пекінський національний стадіон"

 

 

 

Багатофункціональний спортивний комплекс, створений для проведення Олімпійських ігор 2008 року. Вміщає 90 тисяч глядачів. Вартість будівництва склала близько 423 млн доларів.

На стадіоні проходило 3 матчі Суперкубка Італії, в 2009, 2011 та 2012 роках. Також в 2012 на стадіоні проводився матч «Китайського кубку», де зіграв лондонський «Арсенал» з «Манчестер Сіті».

На стадіоні планував виступати футбольний клуб «Бейцзін Гоань», але згодом відмовився, через надто велику кількість місць на стадіоні (80.00),при відвідуваності близько 10.000.

 

                                                                   "ФНБ Стедіум"

 

 

 

 

 Стадіон, розташований у  Йоганнесбурзі є найбільшим  стадіоном Африки, розрахований на 94 700 місць. Будівництво завершено 1987 року, а 2009 року, напередодні Чемпіонату світу з футболу 2010, арену було реконструйовано. Головним спортивним змаганням на стадіоні є регбі. Тут проводить свої матчі національна збірна ПАР  та команда Лайонз (регбі) — учасник однієї з найсильніших ліг світу — Суперрегбі. Вартість споруди оцінюється в 440 мільнона євро.

 

 

 

                                                              "Камп Ноу"

 

 

Найбільший стадіон не лише Іспанії, а й всієї Європи. Вміщує  99,354 тисячі глядачів.  Є домашньою ареною футбольного клубу «Барселона».

 

 

                                                    «НСК Олімпійський» 

 

 

 

 

 

Національний спортивний комплекс «Олімпійський» — універсальна спортивна споруда у Києві, головна спортивна арена України та один з найбільших стадіонів Європи. Вмістимість стадіону – 70.050.  Вартість споруди оцінюється в 575 млн доларів. На стадіоні проводить свої домашні матчі київське «Динамо». Стадіон відрізняється особливим дизайном - дах будівлі виготовлений з напівпрозорої синтетичної мембрани, яка накриває всі глядацькі місця. В 2018 році на стадіоні пройде фінал Ліги Чемпіонів.

 

                                                                                                                                                                                           

                                                   Стадіон «EIDI»

 

 

 

Розташований всього в кількох метрах  від Атлантичного океану, Стадіон «Eidi» є місцем проведення матчів напівпрофесійної футбольної команди Фарерських островів. Є тільки невелика кількість стоячих місць для вболівальників, а м'ячі дуже часто відлітають прямо в море.

 

                                                Стадіон «Кантрида»

 

 

 

Футбольний стадіон у місті Рієка, Хорватія, домашня арена ФК «Рієка».

Футбольне поле на місці стадіону функціонувало з 1911 року, а сам стадіон відкритий у 1913 році. Стадіон розташований під скелею на узбережжі Адріатичного моря, що робить його особливим з точки зору місця розташування та екстер'єру. На даний момент арена знаходиться на реконструкції, але уже до кінця року планується завершення.

 

                                             " Кроук Парк"

 

 

 

Регбійний та футбольний стадіон у Дубліні, Ірландія. Є найбільшим стадіоном Ірландії та четвертим у Європі. Також є найбільшим стадіоном, який приймає матчі Кубка Шести Націй з регбіі. 82 300 футбольних глядачів одночасно можуть відвідати матч улюбленої команди. Стадіон був побудований в 1884 році.

 

                                                        «Альянц Арена»

 

 

Стадіон у північній частині міста Мюнхен, домашня арена футбольного клуба «Баварія», ведений у 2005 році за проектом архітекторської компанії «Герцог і де Мойрон» (нім. Herzog & de Meuron Architekten). Вартість будівництва склала 340 млн. євро. Форма стадіону за зовнішнім виглядом нагадує надувний човен, стінки якого складаються з прозорих ромбів. Компанія «OSRAM» (підрозділ Siemens AG) та «Siteco Beleuchtungstechnik GmbH» забезпечили споруду унікальною системою освітлення

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Новачки Серії А
18 июня 2018, 21:57
11
Все посты