Tribuna/Футбол/Блоги/«Карпати» назавжди/10 років матчу «Карпати» - «Боруссія»

10 років матчу «Карпати» - «Боруссія»

Поразка, яку не хочеться забути

Автор — Leopolis
16 сентября 2020, 14:47
4
10 років матчу «Карпати» - «Боруссія»

Якщо вболівальників мого покоління спитати про фінали Ліги Чемпіонів, які запам’яталися найбільше, то вони обов'язково пригадають два найдраматичніші – 2005-го (Мілан-Ліверпуль) і 1999-го (Баварія-МанЮнайтед). Учасник останнього – легендарний німецький голкіпер Олівер Кан на запитання про ту гру відповів так: «Для мене цей матч є виграним, я просто видалив останні 2 хвилин зі своєї пам'яті».

 Я не знаю, як поскладали в голові власні спогади «карпатівці», що грали в 2010-му році проти «Боруссії», але я би порадив їм зробити так, як Кан – просто забути про останні 5 хвилин, та й по всьому. Рівно 10 років тому, 16 вересня 2010 року, «Карпати» зіграли матч, який з-поміж наших поразок приніс мені найбільшу сатисфакцію, найбільше задоволення. 3:4 проти «Боруссії» (Дортмунд).

 Щодо суперника, то БД зразка 2010/11 була справжнім монстром. Наприклад «Боруссія» в тому сезоні виграла бундеслігу. «Баварію» дортмундці обіграли двічі – 2:0 і 3:1, а за весь чемпіонат пропустили 22 голи. У Львові, нагадаю, три. Тренував «Боруссію» талановитий і спраглий титулів 43-річний Юрген Клоп. Захистом керував майбутній чемпіон світу Хуммельс, голи «Карпатам» забивали Гьотце, який згодом у фіналі ЧС позбавить Мессі шансу виграти бодай якийсь титул зі збірною, Нурі Шахін, на якого ще чекають «Реал» і «Ліверпуль», найкращий бомбардир команди Барріос. На заміну вийшов Лєвандовскі – той самий, пограбований цьогоріч редакцією одного французького журналу.

 Горіти такій команді 0:2 і вийти на 3:2 – це те, про що можна розповідати внукам. Кожанов і Кополовець забили головні голи в своїй кар’єрі, а наприклад Петрівський точно зіграв найважливіший матч у житті. Просто потрібно забути про останні 5 хвилин. Або не забувати, яка різниця? Я пам'ятаю, що 10 років тому, переживши неймовірні емоції і повертаючись зі стадіону, ми точно не сумували….

Лучшее в блогах
Больше интересных постов