Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивно про футбол України/Будь господарем своєму слову. Що не так з культурою українського вболівальника

Будь господарем своєму слову. Що не так з культурою українського вболівальника

Стадіон – це місце де можна дізнатися останні новини (звісно про футбол), полускати сємкі (а на що туди ще йти) і зірвати голос.

Автор — Мария Патока
3 августа 2015, 18:28
14

Стадіон – це місце де можна дізнатися останні новини (звісно про футбол), полускати сємкі (а на що туди ще йти) і зірвати голос. Останнє в мене особисто правило взяте з основу коли я йду на стадіон.

Головне що треба пам’ятати – на стадіон не йдуть дивитися футбол. Бо це важко коли ти сидиш за воротами наприклад, а десь там внизу бігають маленькі комашки, і відрізнити «своїх» від «чужих» можна тільки за кольором форми.

Починаючи з цього сезону наша Прем’єр-Ліга пришла в певне старе русло. Більше ніхто не співає відому пісеньку про Відомо-Кого, не стрибає весь стадіон під «Хто не скаче той москаль» і гімну перед кожним матчем не вмикають вже. Те, що в минулому сезоні тягнуло на стадіон, в цьому потихеньку щезло. Все вернулося на кругі своя: сємкі, пивко (а то і щось більш міцніше), матюки і і цей фльор легкої дворовості, який шепоче на вушко «Ей, не забувай рівень нашої ліги, а ще рівень нашої футбольної культури».

Вчора, коли я булла на футболі, почула багато знайомих старих кричалок, про суддю, про гравців і т.д. Це після 2014, коли атмосфера була наповнена дружбою а також спорідненістю, братерством і т.д. Зараз вертається те, від чого ми намагалися відійти. Я не знаю чого не вистачає, може виховання. При тому всьому більш старші люди, особливо ті які приводять своїх дітей, ведуть себе нормально. А хлопці мого віку (+-) якраз навпаки.

Я пишу це тому, що хочу донести: давайте вести себе більш культурніше на стадіонах. Нехай це буде ще одним постом в інтернетах, але якщо ми дійшли до того що було в минулому сезоні – давайте це протягнемо і далі. Щоб це стало звичкою, а не виключенням з правил.

Хоча б для цих маленьких янголяток.

І про гру: гра видалася як по синусоїді – були моменти цікаві, були моменти відкрито нудні. «Дніпро» атакував відверто без креативу, тому захист «Ворскли» працював на ура. А от з нападом були проблеми. Бартуловіч не заміна Громову, від Баранніка пора позбавлятися, ну і немає відверто хорошого плейемейкера, але це проблема всіх наших академій і майже всіх клубів.

Ось і все. Дивіться футбол вдома. Вдома чайок і диванчик.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты