Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивно про футбол України/Прев'ю Суперкубку України та трохи роздумів про новий сезон УПЛ

Прев'ю Суперкубку України та трохи роздумів про новий сезон УПЛ

А ви думали я з вами жарти жартувати буду? Прокидайтеся, мої любі!

Автор — Мария Патока
14 июля 2014, 09:56
4

Вітаю у нормальному житті. Серіаломани знають що таке «хіатус», ну а у нас 2-тижневе очікування відкриття нашого чемпіонату. І «ура»! Суперкубок – це дербі. Як же ми сумували за дербі! Присмак ностальгії на вустах, згризаємо свої нігтики у очікуванні і нервах і подумаємо – що очікувати від цього матчу і сезону в цілому.

 

Отже перше – УПЛ змінює формат. Через кризу тепер у нас буде не 16, а 14 команд. Формат проведення ігор невідомий, але ваш автор, якого ви так любите, прихильник формату від донецького «Шахтаря». І справа не в моїй люб’язності до доннечан, а в тому що 32 гри за 26 кращі. І як нам спекатися «прохідних» ігор, про які кричать «Дніпро» і «Динамо», якщо в нас буде стандартних два кола. Я тільки б одне змінила: не 4-4-6, а 6-4-4. Тому що «віп-клуб» треба розбавити ще 2 середняками, яким трохи краще ніж іншим середнякам.

 

Далі, цікаво буде подивитися на дебютанта УПЛ – донецький «Олімпік», який гратиме в Києві. Команда, зібрана майже з українців, їй всього лише 13 років. Буде етаким ліфтером? Чи закріпиться серед акул українського футболу? Чи прорветься до вершин, не знаю, наприклад у кубку України?

 

Цікаво як будуть виглядати наші команди у такому довгому турнірі. Що буде з «біженцями» з Донбасу, які гратимуть не вдома. Вплине це на звиклий до комфорту своєї супер-арени «Шахтар», що буде з неприступною «Зорею», яка виїзди проводить краще за домашні матчі, якщо, територіально, кожен матч для неї – виїзд. Цікавинки очікують нас на кожному кроці нового сезону чемпіонату.

 

Те сааме стосується і ореолу питань. Від яких голова болить, дякуючи чемпіонату світу хоч про це трохи забулося. Не знаю як ви, а мені важко дивитися інші чемпіонати з такою жгою, як свій. А те що, з ним зараз відбувається, і що діється взагалі, наштовхує на досить негативні гіпотези, що лягай і вмирай. Разом з фантазією «ФФУ вбиває чемпіонат України по футболу».

 

Але потроху повертаємося до того, що відомо – Суперкубок України. Трансляція – телеканал «Інтер», 21:00, 22 липня (який це там день тижня, ящо не помиляюся – вівторок). Месце проведення – Арена «Львів», про яку, нарешті, згадали. Команди – «Динамо»та «Шахтар». І два чудових промо від каналу, без зайвих слів просто.

 

Хочеться сказати про команди. «Шахтар» щось мудрує на зборах, бо взяли багато гравців-українців. Ніхто не знає, розмови про «6 своїх вихованців обов'язково у клубі» так і залишилися розмовами? Купили Марлоса .

 

А «Динамо» взагалі недавно повернулося зміжсезоння і ще взагалі нічого невідомо.

 

Побажаємо: командам успіху, нам – хорошого, свого, рідного футболу, а не заморської самби, чемпіонату України – бути!

 

Другие посты блога

Все посты