Tribuna/Хоккей/Блоги/Спадщина Савчука/В умовах, наближених до бойових: перша передсезонна гра та те, що їй передувало

В умовах, наближених до бойових: перша передсезонна гра та те, що їй передувало

Цього разу, любі читачі, спробуємо охопити і різноманітні апдейти стосовно стану Крил, і першу більш-менш серйозну гру із Піттсбург Пінгуінз. Хоча, на мою думку, впродовдж останніх років несерйозних ігор проти Пінгвінів не бувало.

Автор — Mykyta Kornieiev
23 сентября 2014, 22:20

Гарна новина: ДеКайзер не розчарував із контрактом і підписав його. $4,375 млн за два роки - більш, ніж вигідна ціна за цього хлопця. Дені цього сезону разом із Кронваллом має стати основою, фундаментом гри Крил у обороні.

Погана новина: лікарі не пустили Даніеля Альфредсона на передсезоння. Це означає, що шанси побачити його в статусі гравця цього року стрімко падають. Сам Альфі ще, звісно, вагається щодо свого майбутнього. Втім, є інформація, що гравці Червоних крил дуже вже прохають Даніеля пограти. Не маю жодних сумнівів, що й усі вболівальники, в тому числі, і ми з вами, прохають пана Альфредсона не менше. Але спина не має вух...

Гарна новина: молодь Крил зайняла третє місце на турнірі у Траверс-Сіті. Як і в кожному матчі на цьому турнірі, Детройт мав відчутну перевагу за кидками. Втім, як і у дорослих, вона не кожного разу перетворювалася на результат. У грі за третє місце із Керолайною взагалі довелося відігруватися із 2-4. Але відігралися! 5-4 в овертаймі. Серед хлопців найбільше відмічали Фрка та Менту, що фейерив у нижчий лізі минулого сезону і Мента, доречі...

Погана новина: Мента вибув на 6-8 тижнів із травмою голені. От дуже вже не хочеться вірити, що з цього почнеться травматична епідемія. Не хочеться цього ані молодику, ані усім іншим. Схрестимо пальці...

Гарна новина: на тренуваннях і двосторонніх іграх все, тьху-тьху-тьху, пройшло добре. Відмічають прогрес Ебделькейдера, Юрко набрав ваги, Вайс живий-здоровий, тестування фізичної форми завалені усіми, окрім Франзена, тож все відбувається так, як має відбуватися.

Тепер до, певно, найцікавішого.

Отже, Детройт завітав на першу передсезонну гру у Піттсбург, штат Пенсильванія, аби зіграти із місцевими Пінгвінами. Вже вкотре саме у передсезонні, прошу відмітити.

Склад:

  • F: Helm-Datsyuk-Tatar, Jurco-Sheahan-Cleary, Miller-Andersson-Frk, Hoggan-Athanasiou-Campbell
  • D: Kronwall-Ericsson, Oulette-Marchenko, Backman-Sproul
  • G: Howard (1st & 2nd), Mrazek (3rd)

Пропоную переглянути хайлайти гри, перш, ніж перейти до аналітики.

Гра, насправді, видалася достатньо цікавою. Персонально для мене найцікавішим аспектом гри була ланка Татар-Дацюк-Хелм. Я вже про це рішення коуча Бебкока, і, звісно, не хотів пропустити можливість побачити цю цікавинку в дії.

А вийшло в хлопців непогано. З самого початку гри Павло показав, що в нього вдосталь мани для своєї звичної магії, а технічний Томаш Татар прекрасно вписується в дацюківську модель гри. Пан Хелм, звісно, не може похвалитися тим самим, але точно оверкомпенсує це своєю енергією. А техніка, сподіваюся, прийде.

І саме ці хлопці створили першу шайбу. Чудово розіграна комбінація і чудове завершення. Classy. Що цікаво, це ще й гол у більшості. Рідкісне явище! Лишається вірити, що Крила не використають усі запропоновані долею голи у більшості у передсезонці.

Взагалі, хоч гра була за часом, проведеним із шайбою, відносно рівною, в мене скаладалося враження, що детройтівцям впродовж перших двох періодів було більше треба, чи шо. Слід згадати, наприклад, момент Хелма у першому періоді. Не знаю, можливо, звісно, це через відсутність Кросбі і Малкіна, але якщо навіть так, то це зовсім не робить честі команді з Піттсбурга.

От якщо хтось знає, як грати в умовах постійної відсутності когось з топових гравців, то це Червоні крила, пані та панове.

Наприкінці першого Пінгвіни шайбу відіграли. Автором став пан Бенет.

Дозволю собі невеличку репризу. При всій повазі до вболівальників Пінгвінів, що раптово читають мій блог, саме Піттсбурзька команда є найбільш нелюбою мені. Як на мене, це такий собі хокейний "Інтернаціонале" - нечемна, іноді нечесна, даруйте, підла гра, некоректна поведінка лідерів команди - це все кидається мені в око. Це все я вів до того, що деякі речі не міняються - пан Бертуццо (не плутати із Бертуцці!) дозволив собі силовий прийом зі спини на адресу пана Спроула:

Такі речі в принципі не мають траплятися, а тим паче, у передсезонних іграх.

В третьому періоді у воротах Крил з’явився Петр Мразек. А Павло Дацюк закинув другу шайбу для Крил (Кронвалл, Хелм), і - о диво! - зробив це, коли команда знову була у більшості.

Серйозно, мені подобається ця тенденція.

Але не може ж траплятися тільки хороше. Павло отримав хіт від пана Скудері і покинув ковзанку. Пізніше з’явилася офіційна інфа щодо пошкодження - воно невелике, орієнтовано покращення станеться десь за тиждень. Втім, від MRI Дацюк не відкрутиться.

А от решта команди вдало відстояла свою невелику гольову перевагу. У кінці гри, коли Пінгвіни були в більшості, Петр Мразек видав цілу порцію класних сейвів, а завдяки вдалим діям команди у меншості більшого й не було потрібно. Томаш Татар на останніх секундах гри міг закинути третю шайбу у порожні ворота, але влучив чи то в стійку, чи то в сітку із зовнішнього боку поруч із нею.

Отже, Крила 2, Пінгвіни 1.

Окрім тих, хто записав своє ім’я у протокол гри, я хотів би відмітити пана Марченка і пана Хогана (не Халка). Перший показав, що йому вже саме час пробувати свої сили в НХЛ на постійній основі, продемонструвавши доволі впевнену та "дорослу" гру, а другий у силовому аспекті гри відіграв за себе і за того хлопця, одного разу навіть скинувши мотлох для бійки із пінгвіном. Тільки от судді не дали.

З’ясувалося, що Даррен Хелм зламав собі носа. Нічого серйозного, має бути боєздатним зовсім скоро.

Тож, молодці хлопці. Сьогодні вночі буде друга передсезонна гра проти колишнів сусідів за дивізіоном - Чикаго Блекхоукс, у якій можна буде побачити Зетерберга, Абделькейдера, Уайса, Найквіста, ДеКайзера та, прости Господи, Кайла Куінсі.

Будьмо!

Титульне фото: AP Photo/Gene J. Puskar