Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/Атмосферні фото Лобановського: студентські роки, тандем з Базилевичем, стильний плащ

Атмосферні фото Лобановського: студентські роки, тандем з Базилевичем, стильний плащ

Згадує блог «Мої думки про футбол».

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
21 мая 2020, 13:58
27
Атмосферні фото Лобановського: студентські роки, тандем з Базилевичем, стильний плащ

Від редакції: це пост блогу Мої думки про футбол був зроблений для конкурсу «Кубок Карантину», який вже завершився. Але ви все одно підтримайте автора плюсами і коментарями.

***

Юний Валера.

Навчався Лобановський в Київській школі №319. Нині там є музей, а школа має ім’я найвидатнішого учня.

Залікова книжка студента КПІ – Валерія Лобановського. До вузу вступив у 1956 роцi. Пізніше сам Лобановський розповідав, що тут його й помітили представники «Динамо», коли вiн грав за університетську команду. Через футбол з навчанням були проблеми: три рази брав академвідпустки, а на п’ятому курсі покинув ВНЗ. Але диплом отримав, поновивши навчання в Одесі, коли грав за «Чорноморець». 

Лобановський-студент.

1961 рік. Лобановський атакує ворота Яшина.

1965 рік. У складі «Чорноморця».

Валерій закінчив кар’єру футболіста рано – у 29 років. Останнім його клубом був «Шахтар», кольори якого вiн захищав у 1967-68 роках. На фото Лобановський подає кутовий у формі гiрникiв. До речі, в останньому сезоні вiн був капітаном команди.

.

16 жовтня 1968-го. У цей день 29-річний Лобановський офіційно став тренером «Дніпра», який тоді грав у другій лізі.

4 квітня 1972-го. 33-річний Лобановський здобув першу перемогу у вищій лізі СРСР.  «Дніпро» переграло московський ЦСКА (2:1). Гру судив Тофік Бахрамов (перший на фото справа). Той самий, який був асистентом у фіналі ЧС-1966 року, підняв прапорець зарахувавши спірний гол англійця Джеффа Герста.

Валерія Васильовича знайдіть самі, його складно не впізнати.

Тандем тренерів Лобановського та Базилевича – один з найкрутіших в Європі в 70-х роках минулого століття.

6 жовтня 1975-го. Щойно «Динамо» під керівництвом тандему Лобановського та Базилевича переграло у матчі-відповіді мюнхенську «Баварію» 2:0. Ця перемога принесла киянам Суперкубок УЕФА. 36-річний Лобановський виграє другий євротрофей (перший був навесні – Кубок кубків).

Посвята в піонери від легендарного тренерського тандему. Для дітей це було щось неймовірне.

Лобановський та Блохін серед журналістів та вболівальників. Стосунки у них інколи були складні, але факт – велика заслуга Валерія Васильовича у тому, що Блохін отримав «Золотий м’яч» в 1975-му.

Лобановський готується до матчу.

 Злий Лобановський.

Стильний Лобановський.

2 травня 1986-го. «Динамо» під керівництвом Лобановського вдруге виграло Кубок кубків. У фіналі розтрощили мадридський «Атлетіко» 3:0. На фото: Валерій Васильович зліва на задньому плані, бачимо тільки його голову поміж піднятими руками Бєланова. Символізм цього фото у тому, що в кінці року Ігор отримає «Золотий м’яч».

1988 рік. Кролик Берні – талісман чемпіонату Європи 1988-го – вважає Лобановського крутим тренером. Збірна СРСР під керівництвом Метра посіла друге місце на турнірі. 

1988 рік. Валерій Васильович з дружиною Аделаїдою та дочкою Світланою.

У 1990 році Валерій Васильович поїхав до Азії, де спочатку тренував збірну ОАЄ, а потім збірну Кувейту. На фото керує діями команди останніх.

Третій прихід Лобановського до «Динамо» у якості тренера. Хлопці відпочивають під час польоту. 

1997 рік. Шевченко уважно слухає геніального тренера. 

Григорій Михайлович розсмішив Метра. Це не кожному було до снаги.

Інколи говорять, що Михайличенко користується конспектами Лобановського. Символічне фото, де вони дивляться в різні сторони. Напевно, так воно і є.

1999 рік. Лобановський та Ігор Суркіс. 

Лобановського з онуками.

Фото: «Динамо»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты