Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/50 крутих футбольних фото, які розкажуть вам історію збірної України

50 крутих футбольних фото, які розкажуть вам історію збірної України

Рівно 26 років тому на стадіоні «Авангард» в Ужгороді на очах 13-тисячної аудиторії збірна України зіграла свій перший матч в історії. На жаль, дебют не вийшов вдалим, ми поступилися збірній Угорщині з рахунком 3:1. Блог «Мої думки про футбол» з цієї нагоди зібрав підбірку шикарних футбольних фото за весь час існування збірної.

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
30 апреля 2018, 23:15
46
50 крутих футбольних фото, які розкажуть вам історію збірної України

Рівно 26 років тому на стадіоні «Авангард» в Ужгороді на очах 13-тисячної аудиторії збірна України зіграла свій перший матч в історії. На жаль, дебют не вийшов вдалим, ми поступилися збірній Угорщині з рахунком 3:1. Блог «Мої думки про футбол» з цієї нагоди зібрав підбірку футбольних фото за весь час існування збірної. 

29 квітня 1992-го. Україна – Угорщина 1:3. Стартовий склад у першому матчі в історії збірної України проти збірної Угорщини. Верхній ряд: Лужний, Погодін, Беженар, Нікіфоров, Щербаков, Кутепов, Шелепницький (К). Нижній ряд: Третяк, Ковалець, Цимбалар, Саленко.

 

Перший гол в історії збірної забив Іван Гецко.  Він відзначився наприкінці зустрічі потужним ударом зі штрафного. 

Перший тренером в історії збірної став Віктор Прокопенко. Під його керівництвом команда провела три зустрічі.

18 травня 1993-го. Першу перемогу збірної довелося чекати понад рік. І тільки у шостій товариській грі за ліком ми, нарешті, перемогли. У Вільнюсі литовці поступилися нашим козакам (1:2). Дмитро Михайленко (нинішній тренер «Дніпра-1») – автор переможного голу (на фото: справа)

 

25 травня 1994-го. Перша домашня перемога. У товариській грі була подолана збірна Білорусі (3:1). Збірна України перед тією грою. Нижній ряд:(зліва направо) Василитчук, Шкапенко, Попов, Леоненко, Ковалець. Верхній ряд: Тяпушкін, Лужний, Беженар, Скаченко, Букель, Михайленко.

7 вересня 1994-го. У першому офіційному матчі в своїй історії українці програли вдома (0:2) збірній Литви – це був відбір до Євро-1996. Сергій Нагорняк вийшов на заміну в тому матчі, але команді не допоміг. 

Тімерлан Гусейнов – найрезультативніший гравець збірної (4 голи) в іграх кваліфікації до Євро-1996. На фото він у домашній грі проти хорватів. (1995 рік. Україна перемогла 1:0 гол, щоправда, забив Юрій Калитвинцев).

11 листопада 1995-го. Відбір на Євро-1996 матч на виїзді проти італійців був програний з рахунком 1:3. Лужний не втримав Дель П’єро.

 

31 серпня 1996-го. Відбір на ЧС-1998 року. Північна Ірландія – Україна 0:1. Віктор Леоненко востаннє зіграв за синьо-жовтих. Всього він провів 14 матчів і забив шість голів (всі в товариських матчах).

7 червня 1997-го. Україна – Німеччина (0:0). Майбутній володар «Золотого м’яча» Андрій Шевченко переграв найкращого гравця 1996 року Маттіаса Заммера.

15 листопада 1997-го. Україна – Хорватія (1:1). У стикових зустрічах ми програли на виїзді хорватам 2:0, у матчі відповіді Шевченко на 4-й хвилині відкрив рахунок. На 12-й Косовський подвоїв, але норвезький арбітр Руне Педерсен не зарахував гол. На фото він у центрі, зліва Юрій Калитвинцев, а справа Андрій Шевченко.

1999 рік. У груповому турнірі до Євро-2000 ми двічі зіграли у нічию (0:0) з чинними чемпіонами світу французами. Ось декілька цікавих фото з цього протистояння.

Найкраща пара форвардів в історії збірної до протистояння з чемпіонами світу готова. На жаль, вони не забили французам. Найкращу нагоду не використав Шевченко у виїзному матчі, вийшовши на побачення з Бартезом.

Юрій Максимов у підкаті відбирає м’яч у Зідана.

 

Анелька в оточенні Ващука та Головка.

Крістіан Карамбе, тільки тримаючи за майку, зміг зупинити реактивного Віталія Косовського.

Збірну того часу тренував Йожеф Сабо. Це був другий його прихід у збірну на пост керманича, а взагалі під його орудою національна збірна провела 34 поєдинки. 

 

9 жовтня 1999-го. Росія – Україна 1:1. Останній тур відбіркових матчів до Євро-2000. Господарі перемагали, до 87 хвилини були вже на Євро, але удар Шеви та помилка Філімонова перевернули все з ніг на голову. А у кожній українській хаті у той час творилося щось неймовірне. Подібне до шаленства Андрія Шевченка після голу.

Розпач Філімонова.

17 листопада 1999-го. Україна – Словенія 1:1 (перша гра 1:2). Ми знову вилетіли у стикових матчах. Олександр Шовковський на останніх хвилинах хотів виправити свою помилку, яку зробив у першій грі.

 

2 вересня 2000-го. Невдалий старт у відбірковому матчі до ЧС-2002. Вдома програли збірній Польщі 1:3. Олег Лужний та Олександр Головко не змогли зупинити Олісадебе, натуралізованого поляка нігерійського походження, який відзначився дублем у тій грі.

2001 рік. У той період метр українського тренерського цеху Валерій Лобановський поєднував дві посади – тренував збірну та «Динамо». Після поразки у плей-оф від Німеччини покинув пост збірної.

14 листопада 2001-го. Ми знову програли у стикових матчах. На цей раз збірній Німеччині, яка у себе вдома розтрощила нас 1:4 (у першій грі була зафіксована нічия 1:1). Сумне фото: Максим Левицький сидить на газоні, а м’яч знову в сітці воріт.

29 березня 2003-го. Україна – Іспанія 2:2. Відбір до ЧЄ-2004 року. Сергій Федоров тримає легенду іспанців Рауля. У тому відбірковому циклі ми посіли в групі третє місце, пропустивши вперед іспанців та майбутніх чемпіонів греків.

Осінь 2005-го. Ми достроково посіли перше місце у групі та вийшли на ЧС.  

ЧС-2006 

14 червня. Іспанія – Україна 4:0. Невдалий старт. Давід Вілья (на передньому плані) відзначився дублем у воротах нашої збірної. Тимощук, Гусєв та Русол з сумом споглядають, як м’яч потрапив у наші ворота.

19 червня. Саудівська Аравія – Україна 0:4. Перший гол збірної у фінальній стадії ЧС забив Андрій Русол. Пробив по воротах коліном поміж ніг воротаря суперника.

 

Емоція автора першого голу на ЧС.

23 червня. Україна – Туніс 1:0. Шевченко реалізує пенальті і виводить збірну в 1/8 фіналу.

 

26 червня. 1/8 фіналу Швейцарія – Україна 0:0 (п.0:3).

Головний тренер збірної Олег Блохін перед серією післяматчевих пенальті йде у підтрибунне приміщення зі словами: «Я не можу на це дивитися». (Олег Володимирович – найуспішніший тренер в історії збірної ( чвертьфінал ЧС). Він також провів найбільше матчів на посаді керманича збірної (64 гри)).

Герой серії післяматчевих пенальті Олександр Шовковський (єдиний воротар, що не пропустив на ЧС у серії післяматчевих пенальті жодного голу) парирує пенальті. 

  

Олег Гусєв реалізовує пенальті, і ми – чвертьфіналісти ЧС.

Без коментарів.

30 червня. 1/4 фіналу. Італія – Україна 3:0. Ми програли майбутнім чемпіонам світу. Автор дублю Лука Тоні випереджає Андрія Гусіна.

13 жовтня 2007-го. Відбірковий матч до Євро-2008 Шотландія – Україна 3:1. Команда під керівництво Блохіна за чотири тури втратила всі шанси на вихід у фінальну стадію Євро-2008. Капітан команди Андрій Шевченко після гри у поганому настрої. 

10 жовтня 2009-го. Відбірковий матч до ЧС-2010, Україна – Англія 1:0. Перемога дозволила нам потрапити у стикові матчі за вихід на мундіаль. Автор переможного голу Сергій Назаренко проти легенди збірної Англії Вейна Руні.

18 листопада 2009-го. Україна – Греція 0:1 (перша гра 0:0). Ракицький проти автора переможного голу Салпінгідіса. Ми знову програли у плей-офф і не потрапили на ЧС.

11 жовтня 2010-го. Бразилія – Україна 2:0 (товариська гра). Вперше в історії ми зіграли з «пентакампеонами». Автор другого голу Пато залишив у дурнях Федецького та Мандзюка.

11 листопада 2011-го. Матч відкриття оновленого (до матчів Євро-2012) після реконструкції «Олімпійського» . У товариській грі ми зіграли у нічию (3:3) із 3-разовими чемпіонами світу німцями і показали одну з найкращих ігор в історії збірної. 

 

Євро-2012

11 червня. Україна – Швеція 2:1. Андрій Шевченко забиває переможний гол. По ходу зустрічі ми програвали, але завдяки дублю найкращому бомбардиру в історії збірної здобули вольову перемогу.

15 червня. Україна – Франція 0:2. Гра запам’яталася зливою голландський арбітр Бйорн Куйперс зупинив гру на 5-ій хвилині, а потім поновив через годину. Перерва пішла на користь французам. Ярмоленко сумний покидає поле відчуває, що цей дощ не піде нам на користь.

19 червня. Англія – Україна 1:0. На 63 хвилині гри після удару Марко Девіча захисник англійців Джон Террі вибив м’яч, але, як показав відеоповтор, вже після того, як той перетнув лінії воріт. Угорський арбітр Віктор Кашшаї гол не зарахував. 

Артем Мілевський радить угорському арбітру Віктору Кашшаї та його асистентам відвідати окуліста. Після матчу УЕФА визнав помилку арбітра, і він більше не судив матчі того Євро. .

15 листопада 2013-го. Україна – Франція 2:0. Перший стиковий матч за вихід на ЧС-2014, ми вдома ефектно розібралися з французами. Роман Зозуля за мить відкриє рахунок.

19 листопада 2013-го. Франція – Україна 3:0. Матч-відповідь розвіяв всі наші надії на другий мундіаль в історії збірної. Щастя тривало чотири дні.

«Я завжди добре відгукувався про наших уболівальників. 

Вони приїжджають до Франції, підтримують і вболівають за нас, а ми, вибачте, обкакалися», – сказав Коноплянка.

 

17 листопада 2015-го. Словенія – Україна 1:1. Нарешті, ми тільки із шостої спроби подолами стадію плей-оф і вийшли на Євро-2016. У домашній грі переграли Словенців з рахунком 2:0. На виїзді програвали 1:0 і на 90+7 хвилині Ярмоленко забив найпізніший гол в історії збірної. Ярмоленко та Федецький радіють голу і виходу на Євро.

Євро-2016

12 червня. Німеччина – Україна 2:0. У першому таймі ми виглядали чудово і мали декілька можливостей відзначитися та не пощастило. Перший тайм – найкраще, що було у збірної на тому турнірі. Боатенг виносить м’яч з лінії воріт, а Коноплянка та Зозуля розчаровані цим фактом.

16 червня. Україна – Північна Ірландія 0:2. Град зупинив матч на деякий час – це все, що можна згадати про це матч. Гра збірної була жахливою. 

21 червня. Україна – Польща 0:1. Третя поразка. І чудова заміна від Фоменка на 90+2 хвилині форварда Зозулі на опорного півзахисника Тимощука. Після гри поляк Блащіковські проводжає на пенсію рекордсмена збірної Тимощука (144 гри).

 

І все ж таки були й приємні миттєвості на тому турнірі. Багатьом вболівальникам дуже сподобалася українська фанатка Влада Щеглова. 20-тирічна українка на думку багатьох була – найкрасивішою фанаткою Євро-2016.

9 жовтня 2017-го. Україна – Хорватія 0:2. Питання, чи їхати на ЧС до Росії, ми вирішили практично. Просто не потрапивши на мундіаль. В останньому турі нам була потрібна перемога над хорватами, щоб потрапити у плей-ооф, але ми програли. Битву капітанів виграв Лука Модріч втримавшись на ногах, а наш Руслан Ротань опинився на газоні – це фото характеризує весь матч.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты