Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/50 найкрутіших фото в історії футболу

50 найкрутіших фото в історії футболу

Версія блогу «Мої думки про футбол».

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
24 апреля 2017, 18:57
54
50 найкрутіших фото в історії футболу

Гол Шевченко, лисина Бартеза та інші кадри – в блозі «Мої думки про футбол» для конкурсу «Кращий блогер України».

50. Джон Террі підковзнувся у серії післяматчевих пенальті у фіналі ЛЧ  

Фінал ЛЧ – 2008 року проходив у Москві. Це був перший і поки що останній англійський фінал – «МЮ» проти «Челсі». Основний та додатковий час закінчився з рахунком 1:1. В серії післяматчевих пенальті капітан «синіх» Джон Террі мав принести перемогу команді, але під час удару підковзнувся і влучив у штангу. В підсумку «МЮ» переміг і виграв Лігу чемпіонів. Пізніше Террі згадував, що цей промах снився йому декілька місяців підряд.

49. Найвеличніше протистояння у сучасному футболі  

Мессі проти Роналду, чи Роналду проти Мессі – це найвеличніше протистояння у сучасному футболі.

48. Ейзельська трагедія 

29 травня 1985 року перед фінальним матчем Кубка європейських чемпіонів між «Ліверпулем» та «Ювентусом» внаслідок дій англійських фанів було створено тисняву і впала частина конструкції стадіону «Ейзель» (Брюсель, Бельгія). Загинуло 39 фанів і багато отримали поранення, з них З2 померлих фанати були італійцями. Дивний той факт, що матч не було перенесено – «Ювентус» переміг (1:0). Після цього інциденту англійські команди на 5 років дискваліфікували з єврокубків, а «Ліверпуль» – на шість років.   

47. Легендарний гол ван Бастена у фіналі Євро-1988

Гол, який бачив, напевно, кожен вболівальник футболу. А голкіпер СРСР Рінат Дасаєв тільки проводжав м’яч поглядом. На жаль, збірна СРСР під керівництвом Валерія Лобановського програла у тому фіналі чудовій збірній Нідерландів.

46. Обійми без рук

У 1978 році збірна Аргентини на домашньому мундіалі стала чемпіоном світу. У фіналі у додатковий час з рахунком (3:1) було переможено збірну Нідерландів. Після гри аргентинці почали святкувати і обійматися. В той момент фотограф зафіксував, як до двох гравців підбіг фанат без рук. 

45. Іньєста присвятив переможний гол на ЧС-2010 загиблому Дані Харке 

Андрес Іньєста у фіналі ЧС-2010 у додатковий час приніс перемогу збірній Іспанії над збірною Нідерландів (1:0). Святкуючи гол, Андрес зняв футболку, під якою була майка з написом «Дані Харке завжди з нами». 

Після гри Іньєста пояснив, що присвятив гол померлому гравцю «Єспаньйола» Дані Харке, який помер у 26 років за рік до Мундіалю. 

44. Карате у виконанні де Йонга

В тому фіналі був ще один досить дивний епізод. Під час гри Найджелл де Йонг трохи не зламав грудну клітину півзахиснику іспанців Хабі Алонсо. Дивним є і той факт, що арбітр матчу Говард Вебб не вилучив півзахисника збірної Нідерландів. 

43. Автогол Андреса Ескобара, який коштував йому життя

ЧС-1994 року, у грі групового етапу збірна США перемогла Колумбію (2:1). Один з голів у власні ворота забив захисник колумбійців Андрес Ескобар (на фото). Збірна США пройшла далі, а Колумбія вилетіла. У провалі більшість звинувачували Ескобара за автогол. Після повернення додому в одному з нічних клубів його застрілили бандити з вигуками «Автогол!».   

42. Міланське дербі

2005 рік, міланське дербі у чвертьфіналі ЛЧ. По сумі двох зустрічей далі йдуть «россонері». Наш Андрій Шевчекно забив єдиний гол у «виїзній грі», а фани команд влаштували фаєр шоу. Тим часом гравці команд Руї Кошта («Мілан») та Марко Матерацці («Інтер») спостерігають за цим видовищем.

41. Олівер Кан заспокоює Сантьяго Канісареса

У фіналі ЛЧ-2001 року «Барарія» по пенальті переграла «Валенсію». Олівер Кан, який відбив три пенальті із семи, заспокоює переможеного Канісареса. 

40. Збірна Італії чемпіон світу 1982 року повертається додому

Після тріумфу на ЧС-1982 року «Сквадра Адзура» у літаку повертається додому. На столі Кубок світу, а у карти грають:  президент італії Пертіні (справа на фото в чорному костюмі) і Енцо Беарзот (тренер-тріумфатор), зліва двоє гравців (Дзофф і Каузіо). 

39. Кун-фу у виконанні Еріка Кантони

25 січня 1995 року у грі «Крістал Пелас» – «Манчестер Юнайтед» був вилучений легендарний гравець «червоних дияволів» Ерік Кантона. Після вилучення гравець покидав поле і відгукнувся на провокацію вболівальника господарів – він використав техніку кун-фу, вдаривши вболівальника у груди. Звісно, Еріка дискваліфікували на 10 місяців і дали 120 годин виправних робіт, а також штраф 10 000 фунтів.   

38. Вінні Джонс схопив Пола Гаскойна за дітородний огран 

У 1988 році в матчі чемпіонату Англії «Вімблдон» – «Ньюкасл» півзахисник господарів Вінні Джонс схопив молодого Гаскойна за дітородний орган. Після гри Пол був задоволений тим фактом, що його чоловічі приладдя залишилися на місці, зважаючи на репутацію Вінні Джонса і його прізвисько «Сокира».  

37. Террі Бутчер з розбитою головою  

Відбірковий матч до ЧС-1990, збірна Швеції приймала збірну Англії. В одному з епізодів капітан гостей Террі Бутчер отримав травму голови. Йому наклали декілька швів і він продовжив грати попри заборону медперсоналу. 

36. Франц Беккенбауер  в ліжку з Гердом Мюллером 

Дві легенди 70-их років збірної Німеччини та «Баварії» відпочивають після гри. Обоє були володарями «Золотого м’яча», вигравали Кубок світу та Кубок європейських чемпіонів.

35. Нацистське вітання збірних Німечинни та Англії   

14 травня 1938 року у товариській грі Німеччина – Англія обидві команди під час виконання німецького гімну використовували нацистське вітання. Через рік почалася друга світова війна.

34. Кокаїнова доріжка 

У 1999 році в «Мерсісайдскому дербі» нападник «Ліверпуля» Роббі Фаулер забив гол і відсвяткував його нібито нюхає кокаїн. Цей інцидент викликав великий резонанс у суспільстві і Роббі заплатив великий штраф. 

33. Пристрасний поцілунок Марадони та Каніджи  

Фото, яке викликало багато розмов у футбольному середовищі. Ходили навіть чутки, що Дієго та Клаудіо – коханці. У 1996 році вони, будучи гравцями «Бока Хуніорс», так відсвяткували гол у ворота «Рівер Плейта».  

32. Хосеп Гвардіола та Жозе Моурінью в «Барселоні»  

1997 рік. Хосеп Гвардіола – гравець «Барселони», Жозе Моурінью – помічник головного тренера команди. З часом обидва стали тренерами і заклятими ворогами. 

31. Розбитий трофей

В 2011 році «Реал» вперше за 18 років виграв Кубок Короля, здолавши у фіналі «Барселону». Капітан Серхіо Рамос під час святкування впустив трофей під клубний автобус.

30. Голий торс Маріо Балотеллі  

Півфінал Євро-2012. Збірна Італії завдяки дублю Маріо Балотеллі вибила з турніру збірну Німеччини. Маріо святкуючи один з голів зняв з себе футболку і закаменів на місці. Фото стало дуже популярним серед вболівальників всього світу. 

29. СелфіТотті  

Автором цього фото є сам футболіст, який так оригінально відсвяткував взяття воріт принципового суперника «Лаціо». Капітан  і легенда «Роми» зробив селфі разом з фанами команди після власного голу у римському дербі.

28. Найромантичніше святкування голу у фіналі ЛЧ 

Півзахисник «Атлетіко» Яннік Феррейра-Карраско відразу після голу у минулорічному фіналі ЛЧ підбіг до трибун і поцілував свою кохану Ноемі Хеппарт.

27. «Крісло стоматолога»  

Перед початком Євро–1996 ходили чутки нібито Пол Гаскойн, святкуючи своє день народження разом з гравцями збірної Англії, на славу відпочили. Партнери по команді десь знайшли стоматологічне крісло посадили туди Пола і заливали йому віскі. У ЗМІ розгорівся скандал і шквал критики на гравців національної збірної Англії. Відповідь футболістів була дуже оригінальна – коли Гаскойн забив красивий гол у ворота шотландців на Евро, він впав на газон, розкинув руки, а його партнери по команді Реднапп, Шірер та Макманаман сміялися і заливали воду в Гаскойна. 

26. Нетиповий гол Мессі у фіналі ЛЧ 

Мессі рідко забиває голи головою, але у фіналі ЛЧ–2009 він забив гол головою у ворота Ван дер Сара. Це був другий гол у грі – «Барселона» пермогла «МЮ» (2:0).

25. Рятівний гол Серіхо Рамоса 

Фінал ЛЧ-2014, йде 93-тя хвилина і Серхіо Рамос зрівнює рахунок у грі «Реал» – «Атлетіко» ударом головою. Пізніше Серхіо і ще декілька разів буде рятувати «вершкових» в кінцівках матчу, але цей гол був найважливішим порятунком команди для капітана «Реалу».   

24. Вампір на ЧС-2014

Уругвайський «вампір» зробив свою справу і вкусив італійця Джорджо К’єлліні. Жертва тримається за ушкоджене плече, «вампір» за зуби – занадто вже тверда шкіра в італійського захисника. Звісно, Луїс Суарес і до цього моменту кусав людей, але на ЧС зробив це вперше. 

23. Пеле забиває 1000-й гол у кар’єрі 

16 листопада 1969 року, «Король футболу» на стадіоні «Маракана» в Ріо-де Женейро забиває 1000-й гол у кар’єрі. Легендарний бразилець не стримує сліз радості.

22. Гол Харистеаса у фіналі Євро-2004 

Ангелос Харистеас забиває переможний гол у ворота господарів турніру португальців. Цей гол приніс першу і єдину перемогу збірній Греції на великому турнірі.

21. Єжи Дудек відбиває пенальті Шевченка 

Всі пам’ятають великий камбек «Ліверпуля» у 2005 році у фіналі ЛЧ. Але перемогу команді приніс сейв Єжи Дудека у серії післяматчевих пенальті. На жаль, удар цей виконував наш Андрій Шевченко.

20. Вирішальна гра ЧС-1950 року

У 1950 році на стадіоні «Маракана» на вирішальну гру, де Уругвай обіграв Бразилію, прийшло 199 850 чоловік.

19. Поцілунок, що приносить успіх

Перед початком кожної гри збірної Франції на ЧС-1998 року Лоран Блан цілував лисину Фаб’єна Бартеза – це приносило успіх команді. На тому Мундіалі збірна Франція здобула Кубок світу.

18. Зламаний ніс Луїса Енріке

У чвертьфіналі ЧС-1994 року, Італія – Іспанія (2-1) угорський арбітр Шандор Пуль не побачив епізод, коли захисник італійців Мауро Тасотті ліктем зламав ніс Луїсу Енріке. Звісно, півзахисник іспанців із носовою кровотечею підбіг до рефері шукати справедливості. Але арбітр прийняв досить дивне рішення, і вирішив вилучити постраждалого Енріке за суперечку. Залишившись у меншості іспанці програли гру. Пізніше ФІФА розглянула інцидент і дискваліфікувала Мауро Тасотті на 8 матчів чемпіонатів світу (рекорд).

17. Презентація Роналду 

75 тисяч прихильників у 2009 році прийшли на презентацію новачка команди Кріштіану Роналду. З часом португалець виправдав всі надії прихильників «вершкових».

16. Перший володар «Золотого м’яча» 

Стенлі Метьюз отримує «Золотий м’яч» (1956). На той час – це історична подія. Перший лауреат нагороди, який отримав її в досить поважному віці як для футболіста віці (41 рік). Хоча, треба відмітити той факт, що Стенлі тільки у 42 роки перестав грати за національну збірну Англії, а на різних рівнях грав до 50 років.  

15. Плювок Райкарда у Руді Феллера 

На ЧС-1990 у чвертьфіналі Німеччина – Нідерланди (2:1) стався курйозний випадок, який запам’ятався багатьом вболівальникам. Півзахисник голандців Франк Райкард двічі плював у нападника німецької збірної Руді Феллера. Виникла сутичка між ними, та обох було вилучено з поля.  

14. Збірна Аргентини з останнім виграним трофеєм  

1993 рік, національна збірна Аргентини святкує перемогу на Кубку Америки. Після цього аргентиці 5 разів були у фіналах великих турнірів і завжди програвали.

13. ЧС-1974. Збірні НДР та ФНР виходять на поле

На ЧС-1974 на груповому етапі зустрілися дві німецькі збірні. Одні представники соціалістичного табору (НДР), а інші капіталістичного (ФРН). В особистій зустрічі перемогли представники соціалістичного табору, але капіталісти в підсумку стали чемпіонами. Через 15 років після цієї гри впав Берлінський мур і утворилася єдина Німеччина.   

12. Перша «Паненка» 

У наш час багато футболістів виконують пенальті у стилі Паненка. Але його винахідником є півзахисник збірної Чехословакії Антонін Паненка, який забив у серії післяматчевих пенальті у фіналі Євро-1976 року у ворота легендарного німецького кіпера Зеппа Маєра. Цей удар Антоніна приніс чехословакам перемогу. 

11. Торрес розпочинає іспанську гегемонію у футболі

Фінал Євро-2008, Фернандо Торрес забиває переможний гол і розпочинає епоху домінування «Фурії Рохи». Після цього турніру ще були перемоги на ЧС-2010 та Євро-2012.  

10. Йохан Кройф сховався від вболівальників після фінал КЕЧ-1972 

У фіналі  КЕЧ-1972 «Аякс» переміг міланський «Інтер» (2:0), дублем відзначився Кройф. Після гри він присів на лаву запасних і нібито заховався від щасливих вболівальників і партнерів по команді. 

9. Франц Бекенбауер отримав вивих руки і продовжив гру  

У півфіналі 1970 року зустрілися Німеччина – Італія (3:4), гра закінчилася в додатковий час, її назвали «матч століття». Легендарний Бекенбауер отримав вивих руки, отримавши медичну допомогу продовжив гру до кінця. 

8. Переможний удар Шевченка у серії післяматчевих пенальті у фіналі ЛЧ-2003

Шевченко спокійно розвів по різних кутах м’яч і легендарного Буффона і тим самим приніс «Мілану» шостий Кубок чемпіонів. 

7. Переможний гол Сульшера у фіналі ЛЧ-1999  

Гол Сульшера на 93-й хвилині приносить перемогу «МЮ» над «Баварією» у фіналі ЛЧ-1999 року. Але ще три хвилини до цього епізоду «Баварія» була попереду.

6. Роберто Баджо після епічного промаху в серії післяматчевих пенальті проти збірної Бразилії

В 1994 році ЧС проходив у США. До фіналу дійшли збірні Італії та Бразилії. «Сквадру Адзуру» до фіналу вивів легендарний Роберто Баджо, який забив у матчах плей-оф 5 із 6 голів команди. Та про цей факт мало хто згадує. Більшість пам’ятають його промах у серії післяматчевих пенальті, після якого Бразилія стала чотириразовим чемпіоном світу.  

5. Удар Зідана головою в груди Марко Матераці

Фінал ЧС-2006 рік, додатковий час Зідан наносить удар головою у груди Марко Матераці. Ось так завершив кар’єру легендарний французький футболіст. А Кубок світу відправився до Італії.

4. Роналду допомагає головному тренеру Фернанду Сантушу

У фіналі Євро-2016 (Франція – Португалія 0:1) Кріштіану отримав травму, але світ облетіли фото, де Роналду на лаві запасних емоціно підказує партнерам по команді. Інколи навіть не звертаючи увагу на головного тренера команди Фернанду Сантоша.  

3. Ліонель Мессі і втрачений трофей

Тільки погляньте, яким поглядом проводжає Мессі Кубок світу після фіналу ЧС-2014 року під час нагородження команд. Аргентина програла у додатковий час Німеччині (0:1).  

2. Рука Бога 

22 червня 1986 року у чвертьфінальній грі чемпіонату світу Аргентина – Англія Дієго Марадона забив гол рукою. Після гри легендарний аргентинець заявив: «Я не торкнувся м’яча, це була рука Бога».

1. Пеле втретє став чемпіоном світу

21 червня 1970 року, стадіон «Ацтека» у Мехіко (Мексика). Король футболу після переможного фіналу чемпіонату світу над Італією (4:1). Пеле, до речі, – єдиний футболіст, який тричі вигравав Кубок світу.

Другие посты блога

Все посты