Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольный маг/Зухвалий новачок або чому «Десна» гратиме в єврокубках

Зухвалий новачок або чому «Десна» гратиме в єврокубках

Чернігівська «Десна» перетворюється на солідну силу в українському футболі.

12 июля 2018, 16:48
7
Зухвалий новачок або чому «Десна» гратиме в єврокубках

Чернігівська «Десна» вперше у своїй історії виборола путівку до української Прем’єр-ліги. Для клуба із периферії – подія надзвичайна. Однак вихід до еліти вітчизняного футболу – це лише півсправи. Куди складніше там закріпитися і стати, якщо не лідером, то принаймні міцним середняком.

Це чудово розуміє й менеджмент чернігівського колективу, відтак у літнє трансферне вікно клуб плідно попрацював на трансферному ринку. Склад «сіверян» підсилився відразу 9 –ма новачками! І якщо молодого півзахисника атакувального плану Євгена Белича брали на перспективу, то решту новачків можна розглядати, як гравців основи.

Так, то й же Євген Паст минулого сезону був беззаперечним гравцем стартового складу кропивницької «Зірки», у складі якої відіграв у 33 матчах УПЛ. Тож якщо він навіть і не стане основним, то точно складе серйозну конкуренцію Костянтину Махновському та Ігорю Литовці.

Солідно попрацювали чернігівці й над зміцненням захисної ланки, де була проведена якісна селекція. Прийшли Андрій Гітченко, Сергій Люлька та Антон Братков. Гітченко минулий сезон в «Олександрії» провів на дуже високому рівні: зіграв у Лізі Європи та увійшов до символічної збірної УПЛ. Люлька був справжнім лідером і капітаном одеського «Чорноморця», а Братков міцним гравцем стартового складу «Зірки». Власне, до переходу в кропивницький клуб Антон якраз виступав за «Десну», у складі якої в Першій лізі провів 40 матчів і запам’ятався, як непоступливий та чіпкий гравець.

Таким чином, захист «Десна» повністю укомлектований: два правих захисника – Денис Фаворов та Сергій Люлька, два лівих– Слінкін та Мостовий, а також чотири центральні захисники – Єрмаков, Гітченко, Головко та Братков.

У півзахист, який у «Десні» і так вважався найсильнішою ланкою, був придбаний лідер все тієї ж «Олександрії» Сергій Старенький ( у 25-ти матчах УПЛ забив 7 голів) та атакувальний хавбек із донецького «Олімпіка» Руслан Кисіль.

Та найбільш зіркові новачки «сіверян» прийшли в напад. 24-річного форварда київського «Динамо» Дмитра Хльобаса у своєму складі хотіли бачити чимало клубів, однак талановитий футболіст зупинив свій вибір саме на «Десні», уклавши 3-річну угоду. Ще одним підсиленням став Олександр Ковпак, бомбардирський талант якого добре відомий український уболівальникам. За його плечима й матчі за національну збірну Україну, виступи в єврокубках та значний досвід в УПЛ. Відтак на потрапляння в стартову одинадцятку претендуватимуть відразу чотири форварди: Хльобас, Ковпак, Безбородько та Філіппов.

Загалом, якщо порівнювати траснферну діяльність «Десни» з рештою клубів УПЛ, то за своєю якістю вона поступається хіба-що донецькому «Шахтарю», який цього літа витратив на новачків близько 10 мільйонів євро. Звісно, тягатися із найпотужнішим клубом України на сьогоднішній день практично нереально, аде гідно виглядати на фоні інших конкурентів «вишки» з огляду на проведену селекційну роботу – «сіверянам» цілком до снаги. Тим паче, що крім «Шахтаря» та «Динамо», решта колективів Прем’єр-ліги приблизно одного рівня, тож чернігівці вже в дебютному сезоні УПЛ можуть реально претендувати на єврокубки.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов