Tribuna/Футбол/Блоги/Дніпро за справжній футбол/Безлад в Італії. Досі

Безлад в Італії. Досі

Десь рік тому я вже робив запис про те, що відбувається в італійському футболі й наскільки там усе вбого. Тепер настав час повторити, бо нічого не змінюється.

Автор — Roman Ščerbak
2 июня 2019, 11:29
Безлад в Італії. Досі

Сам минулорічний запис, можете пригадати це диво, бо попереду ще багато розваг: https://m.ua.tribuna.com/tribuna/blogs/roman1205/1712265.html

Цього року Серію Б розіграло не 22 команди, як зазвичай, а лише 19. Не набралося учасників, бо двоє клубів («Барі» й «Чезена») переформувалися в нижчих дивізіонах через фінансові проблеми й «Авелліно» позбавили права на виступ у Серії Б. Через це чемпіонат переривався на деякий час, оскільки ту трійцю бажали кимось замінити, а останні намагалоия повернутися через апеляцію, яку потім програли. Могла також вилетіти «Фоджа», але тій удалося втриматися, хоч вона й отримала -6 очок та все одно вилетіла.

Планувалося зберегти 20 учасників, але Федерація Футболу Італії заборонила це, бо складно буде перебудувати формат під такі зміни. Повернутися до 22 не вдалося, оскільки спроби додати «Катанію» та «Сієну» з нижчого дивізіону й повернути «Новару», яка вилетіла минулого сезону, наштовхнулася на опір двох інших команд, яких спіткало пониження — «Тернани» та «Про Верчеллі». Цей безлад і призвів до того, що в лізі виступала непарна кількість команд.

Сезон якось завершився, «Брешія» та «Лечче» вийшли до Серії А, «Палермо», «Беневенто», «Пескара», «Верона», «Спеція» та «Читаделла» мали би розіграти плей-оф за підвищення в класі. Унизу ж опинилися «Фоджа», «Падуя» та «Карпі», які понизилися в класі, а також «Салернітана» та «Венеція», яка минулого року ще боролася за вихід до Серії А, опинилися в зоні плей-оф на виліт у Серію С.

Та вмішався представницький орган Серії Б. Який понизив «Палермо» в класі через фінансові махінації. Тим самим пустивши до перехідних плей-оф на підвищення «Перуджу» та зберігши місця «Салернітані» й «Венеції». Це було 13 травня.

А вже 23 Регіональна Адміністративна Трибуна Лаціо (столичного регіону) винесла присуд про те, що треба провести плей-оф, але між «Салернітаною» та «Фоджою». 27 числа Коледж Спортивної Гарантії підтримав це рішення.

Але за два дні Апеляційний Суд Федерації Футболу повернув «Палермо» до Серії Б, призначивши їм штраф у 20 очок, через що клуб став одинадцятим. Також було вирішено повернути плей-оф на пониження між «Салернітаною» та «Венецією». Перший матч призначили на 5 червня — 25 днів після останнього туру. Між цим жодна з команд не грала. Також він випадає на черговий цикл збірних (3—11 червня), коли за регламентом Серії Б матчі проводити не можна. Гравці погрожують бойкотувати гру, а футбольні структури самі плутаються в цій купі рішень із невизначеним підсумком.

Спостерігати за їхнім кабінетним футболом стає ще цікавіше, аніж за нашим рідним українським.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Спортивна абстракція» тепер і в Телеграмі: t.me/sportabstract

Там значно більше коротких записів і того, що на «Трибуні» з різних причин не знайде місця.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Повернення «Метеору»
20 марта 2019, 12:29
10
Рішення для «Карпат»
28 сентября 2018, 22:19
8
Все посты