Tribuna/Футбол/Блоги/Дніпро за справжній футбол/1/16 аматорського Кубка, або чому формат чемпіонату ААФУ слід змінювати

1/16 аматорського Кубка, або чому формат чемпіонату ААФУ слід змінювати

Поки я завершую роботу над одним доволі великим і нагальним записом, хочу поділитися думками про щось менш злободенне. Учора відбулися перші матчі 1/16 фіналу Кубка України. 15 поєдинків принесли декілька неочікуваних результатів, які змушують замислитися: чи все правильно в форматі змагань?

Автор — Roman Ščerbak
13 сентября 2018, 15:34
4
1/16 аматорського Кубка, або чому формат чемпіонату ААФУ слід змінювати

Одразу в п’яти матчах команда, що не виступає в чемпіонаті серед аматорів, здобула перемогу над своїм супротивником, що бере в ньому участь. Ці поєдинки:

1) Севлюш (Вища ліга Закарпатської області) 1:0 Рочин

Цю гру слід також відзначити через те, що на неї прийшло 700 глядачів, що є серйозним показником для такого рівня. На тлі результатів відвідуваності «Миная», що не збирав менше за 1000 глядачів, це стає ще цікавішим. Фактично, Закарпаття може мати дві команди, на які збиратиметься близько до тисячі вболівальників. Таких регіонів в Україні зараз не настільки й багато. На жаль, в аматорах грає ФК «Ужгород», що збирає не більше за 350 людей.

2) Карпати 0:1 Юність (Прем’єр-ліга Львівщини)

Сказати особливо нічого. Жодного інтересу з боку глядачів (120 уболівальників на матчі), поразка господарів поля.

3) Вотранс (Вища ліга Волинської області) 3:1 Покуття

Сільський клуб переграв супротивника з Коломиї, поступившись у першому таймі 0:1.

4) Рубікон-Вишневе 0:2 Фортуна (Вища ліга Чернігівської області)

Клуб із Київської області вже другий сезон не може показати гарної гри. Певні успіхи в чемпіонаті псує поразка від лідера чемпіонату сусідньої області. Можу хіба подякувати «Рубікону-Вишневе» за гарну картинку для статті.

5) «Універ-Динамо» (Чемпіонат Харківщини, група Б) 4:1 «Перемога»

Напевно, найбільш неочікуваний результат. Сказати можу лише те, що є плутанина з відвідуваністю. ААФУ пише про 350 людей, тоді як харківський клуб повідомляє про 500. Не вперше відбувається така ситуація, а я продовжую дивуватися тому, як ці підрахунки проводять.

 

Ще три гри були нічийними. Й усі вони завершилися з однаковим рахунком:

1) ДСО-Поділля (Вища ліга Тернопільщини) 2:2 Факел

Тернопільський клуб урятував нічию на 95-ій хвилині та зібрав 300 глядачів на стадіоні.

2) Авангард 2:2 Світанок-Агросвіт (Вища ліга Вінницької області)

Порятунок на 90-ій хвилині, 200 глядачів. 

3) Сапфір (Вища ліга Донецької області) 2:2 Дніпро

Молоді гравці «Дніпра» змогли по перерві відіграти відставання в два м’ячі, хоча мали всі можливості й виграти розгромно. Не знаю як, але Олександр Поклонський зарядив їх на боротьбу за перемогу під час перерви. 

Для «Сапфіра» цей матч був дуже важливим, про що свідчить ось ця афіша. На грі було 600 людей, що стало другим показником ігрового дня (разом із матчем «Олімпія» : «ВПК-Агро).

 

Що ми маємо: 8/15 матчів завершилися на користь команд із обласних чемпіонатів. То, може, слід запровадити нормальну систему переходу, щоб уникати таких результатів у майбутньому? Бо клуби, що можуть грати в аматорах досить непогано, залишаються в обласних змаганнях, оскільки доводиться проходити пекло атестації, про яку нічого не відомо: ані критерії, ані процес. Нам просто дають у серпні список учасників і ми мусимо це прийняти.

Сітка турніру:

Другие посты блога

Повернення «Метеору»
20 марта 2019, 12:29
10
Рішення для «Карпат»
28 сентября 2018, 22:19
8
Все посты