Tribuna/Футбол/Блоги/Дніпро за справжній футбол/Короткий запис. Історія махінацій у Другій Лізі

Короткий запис. Історія махінацій у Другій Лізі

Минулого року «Вересу» закидали нерегламентний вихід до Другої Ліги — без участі в аматорському чемпіонаті. Чутки було підтверджено, але, як виявилось, випадок був не першим і далеко не останнім.

Автор — Roman Ščerbak
21 июня 2018, 00:46
2
Короткий запис. Історія махінацій у Другій Лізі

Лише невеликий список таких самих махінаторів:

1. «Полтава» (створена 2007-го, одразу заявилась на Другу Лігу)

2. «Десна» (розвалилась 2010-го, одразу заявлено новий клуб, який юридично є правонаступником минулого клубу, однак заявився під новою назвою та з новим керівництвом)

3. «Арсенал» (створений 2014-го, брав участь у чемпіонаті міста, але на аматорський не заявлявся, опинившись одразу у Другій лізі)

4. «Олександрія» (2003-го припинила участь у змаганнях ПФЛ, однак із сезону 2004/05 повернулась до Другої Ліги під новою назвою (була ФК «Олександрія», стала ПФК «Олександрія»). Однак, через нестачу даних складно чітко сказати, чи є вона іншим клубом, або ж тим самим, лише перейменованим.)

5. «Авангард» (2010-го став чемпіоном Донецької області, з сезону 11/12 став учасником Другої Ліги, де зайняв друге місце з першої спроби)

6. «Олімпік» (2004-го брав участь в аматорському чемпіонаті, однак знявся до його завершення, оскільки потрапив до Другої ліги. Дивна ситуація, оскільки в регламенті мається на увазі, що сезон має бути повним)

7. «Верес» (створено з нічого 2015-го року. Клуб не був учасником ані аматорського чемпіонату, ані чемпіонату області)

8. «Дніпро-1» (найновіше й націкавіше. Створений із нічого 2017-го року, клуб заявився на Другу Лігу й відразу отримав атестат. Утворення з такою самою назвою грає в Першій Лізі Дніпропетровської області, але займає там останні місця та не доведено, що вони мають хоч якесь відношення одне до одного. Та факт залишається фактом: «Дніпро-1» не був учасником аматорського чемпіонату)

Підсумок

Розглядав лише клуби, що нині діють в будь-якій із перших трьох ліг. Не знаю, чи був такий регламент завжди, однак для цього дослідження виходив саме з такого принципу.

Систематичне порушення заради якихось незрозумілих інтересів зайвий раз підштовхує до думки, що ніхто з керівників ФФУ, нинішніх чи минулих, не здатен змінити себе та наш футбол. Виходом із ситуації є лише один: люстрація. Старі кадри, що вичерпали свій ресурс, не зробивши нічого, не мають знаходитись у кабінетах і вирішувати долю змагань.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Повернення «Метеору»
20 марта 2019, 12:29
10
Рішення для «Карпат»
28 сентября 2018, 22:19
8
Все посты