Tribuna/Хоккей на траве/Блоги/Дніпро за справжній футбол/Європейська Хокейна Ліга

Європейська Хокейна Ліга

Цими вихідними відбувся ще один фінал, який видався не менш цікавим

Автор — Roman Ščerbak
29 мая 2018, 23:53

Фінал чотирьох Європейської Ліги з хокею на траві видався надміру цікавим

Спочатку трохи про регламент

Грають 11 гравців. Кожен матч триває 60 хвилин, тобто 4 чверті по 15 хвилин. Кожне закидання з ігрової ситуації дає два очки, з будь-якого типу пенальті (їх два: звичне для всіх уболівальників футболу та так зване "кутове", коли один гравець кидає з-за меж поля, а двоє інших розіграють його на межах карного майданчика, що завершується кидком по воротах) — одне.

Фінал чотирьох

Якщо півфінали виявилися не настільки сильними, оскільки майбутні фіналісти спокійно виграли (Кампонґ 6:2 Гераклес, Блюмендаль 6:0 Ротердам), то бронзовий поєдинок між бельгійським Гераклесом та нідерландським Ротердамом тримав напругу до останнього.

Розпочалося все з точного кидка Сміта вже на четвертій хвилині першої чверті. Такий результат тримався аж до 13-ої хвилини третьої чверті, коли Гудемакерс зрівняв рахунок, неймовірно діставши м’яч.

На самому початку четвертої чверті Гертцберґер виві нідерландців уперед 2:3, закинувши після пенальті з кута.

За чотири хвилини Санц Дель Кампо вивів уперед Гераклес, який тоді грав у більшості після вилучення Гертцберґера, зробивши рахунок 4:3.

До останньої хвилини рахунок тримався саме таким, аж доки на 59-ій після кидка ван Дама (на світлині внизу) захисник зрізав м’яч у свої ворота, зробивши рахунок 4:5, який і став остаточним.

У фіналі ж між собою грали двоє нідерландців: Кампонґ та Блюмендаль, який також був господарем турніру.

 Перший гол забив на останній хвилині другої чверті Костянтин Йонкер.

У третій чверті двічі відзначились гравці Блюмендаля. На 40-ій хвилині забив Ксав’єр (Хаві) Леонарт, а на 43-ій відзначився Роель Бовендерт (на світлині внизу), тим самим зробивши рахунок 2:4 і за три хвилини змінивши хід гри.

Під кінцівку поєдинку, коли Кампонґ зняв воротаря, випустивши одинадцятого гравця в поле, Блюмендаль зробив іще дві результативні дії, зусиллями Т’єрі Брінкмана та Джеймі Дваєра. Підсумковий рахунок 2:8, однак гра виявилась доволі цікавою.

Наступний сезон

У наступному сезоні відбудуться деякі серйозні зміни в складі учасників: перемога в Європейському Трофеї, що є другим рівнем в ієрархії, шотландського Ґренджа (переміг, до речі, українську Олімпію-Колос-Секвою (Вінниця)) дозволила цій країні зайняти восьме місце в загальноєвропейському рейтингу, що дає два місця на наступний сезон, тоді як Ірландія, що впала з шостого на дев’яте місце, матиме лише один клуб у сезоні 2018/19. 

Білорусь, зусиллями ХК Мінськ та Будівника з Берестя, зуміла піднятися на дванадцяте місце, потіснивши звідти Вельс, і вперше з сезону 2013/14 отримавши місце в найпрестижнішому турнірі.

Франція, обійшовши Англію, досягнула свого рекорду, піднявшись на п’яте місце. Росія піднялася з восьмого місця на сьоме.

У підсумку, на старт у Барселоні в жовтні цього року вийдуть три клуби від Нідерландів (ними стануть Кампонґ, Амстердам та Оранж-Руд), Німеччини (Рот-Вайс Кельн та ще два клуби, які буде визначено за результатами плей-оф 3—4-го червня), Бельгії (Дреґонс, Ватерлоо та Роял Леопольд) та Іспанії (Реал Поло, Еґара та третій клуб, який буде визначено цими вихідними після плей-оф). Два клуби гратимуть від Франції (ПСЖ та Расинґ), Англії (Вімблдон та Сурбітон), Росії (Динамо Казань і Динамо Електросталь) та Шотландії (Ґроув і Ґрендж). По одному від Ірландії (Три Камені Роверз), Австрії, Польщі та Білорусі.

Україна

За нашу державу тричі виступала Олімпія-Колос-Секвоя (у сезонах 2008/09, 2010/11 та 2011/12), не вигравши жодного групового матчу за три спроби. Нині Україна перебуває поза сімнадцяткою найкращих, тож найближчим часом на її четвертий вихід розраховувати не слід (клуб лише за результатами минулого року повернувся до другого дивізіону).

Також від України учасником є Старт із Бердичева, який цього сезону в Європейському Виклику 3 (п’ятий рівень) зайняв у своїй групі (їх усього дві) друге місце, поступившись через більшу кількість пропущених м’ячів турецькому Ґазіантепові, однак перегравши його в очній зустрічі 5:4. У півфіналі бердичівці програли литовській Зуведрі, через що поділили третє місце зі шведською Нацкою. Серед більш-менш позитивного: Дем’ян Мазуркевич, забивши 6 разів став другим найкращим бомбардиром після турка Магмута Дженґіза.

P.S. Якщо хочете дізнатися про стан нашого чемпіонату, дивіться тут майже в найнижчій частині сторінки. 

Другие посты блога

Повернення «Метеору»
20 марта 2019, 12:29
10
Рішення для «Карпат»
28 сентября 2018, 22:19
8
Все посты