Tribuna/Футбол/Блоги/Дніпро за справжній футбол/Безлад в Італії

Безлад в Італії

Не лише в українському футболі відбуваються незрозумілі речі

Автор — Roman Ščerbak
25 мая 2018, 00:05
3
Безлад в Італії

Цими вихідними мало розпочатися плей-оф за Підвищення до Серії А серед італійськіх клубів. Однак, за два дні до його початку о 10 ранку було вирішено перенести поєдинки на 3-тє червня. Причина — неймовірна.

Поєдинки малі бути зіграні в неділю: Венеція приймала Перуджу, а Барі — Читаделу. Однак, третій клуб із цього переліку підозрюють у фінансових порушеннях. До того ж, за повідомленням Венеції, про це було відомо два місяці тому, але процес розпочався саме зараз. У цьому повідомленні також сказано, що клуб Местре, який базується в містечку неподалік Венеції та грає в Серії Ц було покарано фактично за два дні. 

А тепер початок найцікавішого: Барі (до речі, клуб, який улітку 2014-го через санкції не зуміли придбаті Ротенберґі) можуть позбавити декількох очок, що ніби має змінити сітуацію. Тут слід розповісти про формат плей-оф в Італії: місця 3 й 4 (цього року: Фрозиноне й Палермо, відповідно) виходять до півфіналу, тоді як місця 5 і 8 (Венеція й Перуджа) та місця 6 і 7 (Барі й Читадела) грають між собою один матч. Потім переможці пар виходять на 2/3 місця, де грають два поєдинки. А вже переможці цих пар визначають у двоматчевій серії третій клуб, що підвищується до Серії А.

Як же закінчилася основна частина? 

Звідсі речі стають зовсім дивними. Таблиця після 42-х турів виглядає таким чином:

5 - Венеція, 67 очок, різниця +14

6 - Барі, 67 очок, різниця +11

7 - Читадела, 66 очок

8 - Перуджа, 60 очок, різниця +9

Тобто, якщо з Барі не знімуть більше за 7 очок, це вплине лише на те, хто гратиме вдома: Читадела чи самі винні в цих подіях. Чи варто воно того, щоб переносити матчі майже на тиждень, цим самим змінюючи весь календар і створюючи зайвих проблем уболівальнкам і клубам? Сумніваюся.

Як чітко сказала Венеція: «La decisione di posticipare i playoff della serie B, annunciata due giorni prima della prima partita dei playoff, è assolutamente assurda e sfortunatamente è un ulteriore autogol commesso da quello che un tempo era il movimento calcistico più importante del mondo. Non esiste alcun scenario che possa giustificare una decisione come questa.» (Рішення про перенесення плей-оф Серії Б, яке було оголошено за два дні до першого поєдинку, є повністю безглуздим і, на жаль, це — черговий гол у власні ворота від колись найголовнішого футбольного руху світу. Не існує жодного випадку, за якого можна було б виправдати таке рішення.)

P.S. Поки шукав світлину для статті, натрапив на дуже цікаву мапу з сайту Footboom, де показано, які регіони Італії представлено в Серії Б цього сезону. (Відзначу, що обидва П’ємонтські клуби (Новара та Про Верчелі) покинули Серію Б, а клуби з Умбрії можуть за один сезон розійтися по різних дивізіонах (Тернана — до Серії Ц, Перуджа — до А).

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Повернення «Метеору»
20 марта 2019, 12:29
10
Рішення для «Карпат»
28 сентября 2018, 22:19
8
Все посты