Tribuna/Футбол/Блоги/Божевільний Реджиста/Маліновський, Лукаку, Рібері та ще 7 новачків Серії А, які «запалять» в новому сезоні

Маліновський, Лукаку, Рібері та ще 7 новачків Серії А, які «запалять» в новому сезоні

У цьому матеріалі – головні новачки ліги, які робитимуть погоду в Серії А уже найближчим часом.

Автор — Roman__
24 августа 2019, 13:35
1
Маліновський, Лукаку, Рібері та ще 7 новачків Серії А, які «запалять» в новому сезоні

Цього літа італійські клуби дуже плідно попрацювали на трансферному ринку. Команди Серії А поповнило безліч легіонерів різного статусу, віку та трансферної вартості. Завдяки телевізійному контракту, який гарантує клубам Серії А щонайменше 30 мільйонів євро на рік, а також новому податковому закону, який дозволяє клубам серйозно скоротити витрати, усі без винятку представники італійської еліти тепер можуть дозволити собі набагато більше фантазувати при формуванні складу команди. У цьому матеріалі – головні новачки ліги, які робитимуть погоду в Серії А уже найближчим часом.

Матейс  Де Лігт

Ще на початку літа здавалося, що після дуже успішного минулого сезону капітан "Аякса" піде слідом за своїм другом Френкі де Йонгом в "Барсу". Але після фіналу Ліги Націй, в якому Де Лігт разом зі збірною Нідерландів поступився Португалії, Кріштіану Роналду нібито жартома запропонував 19-річному захиснику перейти в "Ювентус". Важко оцінити, яке значення мали ці слова для Матейса, але саме після цього епізоду він та його знаменитий агент Міно Райола почали дивитися в бік Турина. Далі були тижні переговорів, торгів та чуток. В списку претендентів на талановитого центрбека побували "МЮ", "ПСЖ", та "Баварія".

"Було дуже багато вигадок щодо мого майбутнього. Кожен день було щось нове. Дехто навіть говорив, що "Манчестер Юнайтед" не хоче мене купувати, тому що мій батько дуже жирний", - згадує Де Лігт період трансферних чуток.

"Аякс" та "Юве" зійшлися на 75 мільйонах євро, а футболіст отримав контракт до 2024-го року із зарплатою 7,5 мільйонів євро на рік плюс бонуси.

Очікується, що голандець в перспективі замінить лідера оборони "Старої Синьйори" Джорджо К’єлліні. Та беручи до уваги стиль команд Мауріціо Саррі, Де Лігт зі своїми навиками у відборі, досвідом гри у високій лінії оборони та вмінням починати атаки повинен стати основним гравцем захисту "Юве" вже з перших матчів нового сезону.

Ромелу Лукаку

Бельгійський бомбардир так і не показав своїх найкращих якостей в "Манчестер Юнайтед". Форвард ніяк не міг упіймати гольовий ритм при Моурінью, не вписувався в схеми Сульшера і, як наслідок, поринув у затяжну депресію, яка іноді переривалася хорошими матчами за збірну Бельгії. 26-річний футболіст не був затребуваний навіть в передсезонному турне "Юнайтед", що стало прямим сигналом до змін.

Тим часом новий тренер "Інтера" Антоніо Конте своїм однозначним рішенням позбавив місця в команді капітана та головного голеадора останніх сезонів Мауро Ікарді. Постало питання заміни аргентинця. І знову Конте був однозначним: ще за часів роботи в "Челсі" він наполягав на трансфері Лукаку (а не Морати). Алленаторе вважає бельгійця ідеальним форвардом для свого силового вертикального футболу з великою кількістю навісів, дальніх закидань та фізичної боротьби.

"Він, безумовно, стане відмінним трансфером, ми дійсно щасливі. Він показує велике бажання працювати і прогресувати", - сяяв від щастя Конте після оформлення трансферу.

В свою чергу, Лукаку розсипався у компліментах на адресу нового наставника:

"Конте - найкращий тренер у світі, він допомагає гравцям прогресувати, і його кар'єра говорить сама за себе".

Новий чемпіонат – ідеальна можливість для Лукаку перезавантажити кар’єру. В "Інтері" він отримає необмежену довіру тренера, статус головної зірки і підходящий стиль гри команди. Тож не дивуйтеся, якщо в кінці сезону побачите Ромелу на вершині бомбардирського списку ліги.

Франк Рібері

Після грандіозного періоду у "Баварії" 36-річний француз вирішив залишити Мюнхен в пошуках нових викликів. Відмовивши клубам з Близького Сходу, Китаю та Росії, Рібері переїхав у прекрасну Флоренцію. З приходом нового керівництва "Фіорентина" декларує серйозні наміри, підкріплюючи їх діями. Команда зберегла свою головну зірку – Федеріко К’єзу, підсилилася гравцем збірної Чилі Еріком Пульгаром, вихованцем "Барселони" Ліролою та досвідченим Кевіном-Прінсом Боатенгом.

Прихід Рібері – вінець усієї трансферної кампанії. Француз буде корисним не лише на полі, а й допоможе популяризувати бренд "Скуадри Віоли" у всьому світі, сприятиме заповненню трибун "Артеміо Франкі" та відкриє можливість запрошувати в команду інших іменитих новачків.

"Я радий бути тут зі своєю сім’єю. Розмовляв з Лукою Тоні, він сказав мені, що "Фіорентина" - це прекрасний клуб, який знаходиться в красивому місті. Щасливий нарешті розмовляти італійською мовою. Я володію нею не ідеально, але цього достатньо".

Ірвінг Лосано

Сага з переходом мексиканця в "Наполі" тягнулася ще з весни. Агент Міно Райола довгий час гальмував трансфер, вимагаючи у президента "Адзуррі" якихось неймовірних комісійних. Де Лаурентіс, у свою чергу, хотів повного контролю над медійними правами Лосано, який у себе на батьківщині є однією з найпопулярніших персон і має величезну кількість рекламних контрактів. Всім було зрозуміло, що "ПСВ" готовий продати гравця, "Наполі" готовий заплатити необхідну суму, а сам Лосано горить бажанням переїхати в топ-чемпіонат до топ-тренера.

В підсумку, всі добилися свого. "ПСВ" отримає 38 мільйонів євро (20% з яких відправиться мексиканській "Пачуці"), Райола заробить хороші комісійні, Лосано перейде на вищий рівень, а "Наполі" не лише отримає гравця, який додасть різноманітності атакам команди, а й відкриє новий ринок, адже перехід  і кожен крок свого улюбленця обговорюватиме уся 130-мільйонна Мексика.

Лассе Шоне                                                                                                                                     

Серед усіх молодих зірок "Аякса" в минулому сезоні було декілька "дядьків", які своїм досвідом тягнули команду у вирішальні хвилини. Один з таких гравців – Лассе Шоне, автор прекрасного голу на "Сантьяго Бернабеу", який поховав "Реал" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. 33-річний півзахисник перебрався у "Дженоа". Зустріч з тіфозі мотивує досвідченого футболіста:

"Який чудовий прийом! Я думав, разом зі мною прилетів інший футболіст, а виявилося, що всі ці люди прийшли зустріти мене. Я вражений. З перших хвилин почуваюся тут бажаним і щасливим".

"Грифони" змінили тренера, тактичну схему і серйозно потрудилися на ринку, тож сподіваються уникнути вже звичної боротьби за виживання. Шоне покликаний замінити в середині поля Мігеля Велозу, який перейшов у "Верону".

Новачок вже забрав собі усі стандарти команди, керує темпом гри та маневрами партнерів. Зважаючи на те, що Шоне протягом своєї кар’єри уникав серйозних травм, він здатен провести ще декілька сезонів на найвищому рівні і стати важливим фактором прогресу найстарішого клубу Італії.

Руслан Маліновський

Хавбек збірної України міг переїхати в Італію ще взимку. У складі своєї команди його хотів бачити тодішній тренер "Роми" Еусебіо Ді Франческо. Але чемпіонські амбіції "Генка" змусили Руслана залишитися в Бельгії. Як підсумок – завойований титул, звання одного з найкращих гравців бельгійської ліги і чудова індивідуальна статистика: 30 голів і 32 результативні передачі у 135 матчах за "Генк".

В новому сезоні "Аталанта" вперше у своїй історії виступатиме в Лізі чемпіонів. Команда зберегла усіх лідерів, трохи розширила ротацію за рахунок трансферів, тож ігровий час обов’язково отримають усі. Маліновський, скоріш за все, частіше з’являтиметься проти команд, які грають більш закрито, другим номером. І хоч Гасперіні на початку підготовки до сезону розглядав українця як підміну Папу Гомесу, зараз гуру тактики бачить Руслана і в середині поля як альтернативу менш технічним Ремо Фройлеру та Мартену Де Рону.

"Руслан  дуже якісний футболіст. Він володіє характером і впевнено працює з м'ячем. Спочатку ми планували використовувати його ближче до чужих воріт, але після кількох товариських матчів зрозуміли, що він може бути корисним на різних позиціях", – говорив Гасперіні.

Трансфер Маліновського за 13,7 млн євро – серйозний і обдуманий крок для "Аталанти". Клуб із Бергамо затіяв реконструкцію стадіону, модернізацію академії, тож витрачати гроші на абикого не буде. А зважаючи на те, що при Гасперіні в "Аталанті" прогресують усі, від українця можна чекати яскравого сезону і виходу на ще один новий рівень.

Адріен Рабіо

Вередливий нащадок мушкетерів довго не міг визначитися зі своїм майбутнім. То він готовий був перейти у "Барселону", то його манить Англія, то не проти залишитися у Парижі і вже йде на примирення… Але фінансові апетити француза зголосився задовольнити "Ювентус". 10 мільйонів євро одразу, а також 4 мільйони кожного року – і Адріен щасливий.

"На мій погляд, "Ювентус" на рівень вище, ніж "ПСЖ", і саме тому я прийняв рішення перейти в цей клуб", - сказав Рабіо після підписання контракту.

В ігрових якостях француза не варто сумніватися. Він прекрасно працює з м’ячем, володіє ігровим інтелектом і працездатністю необхідними для того, щоб відповідати вимогам Саррі. Рабіо значно краще підходить під інтенсивний футбол тосканського банкіра, ніж, наприклад, Самі Хедіра та Емре Джан. Його універсальність, фізичні дані та досить молодий вік повинні стати запорукою довгих успішних років у Турині.

Рафаел Леау

Чергові зміни в керівництві "Мілана" зумовили серйозну перебудову в головній команді. Додати грі більше осмисленості покликаний Марко Джампаоло зі своєю улюбленою 4-3-1-2, яка повертає тіфозі "Россонері" в золоті часи легендарної ватаги Анчелотті з Пірло, Кака, Шевченком і компанією. Маючи у розпорядженні гольову машину Пйонтека, "Мілан" шукав форварда, який міг би своєю рухливістю та асистентськими навичками доповнити поляка. Вибір Мальдіні та Бобана зупинився на 20-річному португальцю з "Лілля".

Математичний підхід до вибору футболістів використовують початківці, а найкращі скаути і менеджери копають глибше. 8 голів у 24 матчах в Лізі 1 – статистика непогана, але не вражаюча. А от гра португальця нікого не залишає байдужим. Леау володіє прекрасними фізичними даними – 188 см та 82 кг. При цьому він швидкий та пластичний, корисний як у штрафному суперника, так і в глибині поля, сміливо йде у дриблінг та боротьбу. Тож 30 мільйонів євро, які "Мілан" заплатив за цей перехід, обов’язково окупляться.

"При схемі з двома нападниками з'являється більше можливостей забити. Один форвард більш статистичний, другий постійно рухається. Готовий до того, що не буду головним бомбардиром команди, але це не проблема. Я тут, щоб допомогти "Мілану" незалежно від ролі, яку для мене обере тренер", - сказав португалець в одному з перших інтерв’ю в "Мілані".

Найтан Нандес

Продавши "Інтеру" свій головний актив, "Кальярі" витратив зароблені мільйони на кількох дуже солідних футболістів. Один із них – основний гравець збірної Уругваю, який на полі працює за трьох. 23-річний хавбек вирізняється непоступливістю в єдиноборствах та універсальністю: він може зіграти в опорній зоні, ближче до воріт суперника, а також на правому фланзі, де його зазвичай використовує Табарес у збірній.

"Я радий опинитися в такому сильному чемпіонаті. Мене дуже круто прийняли на Сардинії. Пристрасть фанатів дуже надихає, тож я готовий віддавати усього себе за "Кальярі". Клуб будує новий стадіон, підписує сильних гравців, тому, думаю, у нас хороше майбутнє".

Паулу Фонсека

Здається, затяжна революція в "Ромі" завершилася. На зміну монархії на чолі з Імператором Тотті та його намісником Де Россі прийшла демократична республіка, де у всіх рівні права та можливості. Остаточно завершити становлення нових порядків були покликані спортивний директор Джанлука Петракі, який чудово проявив себе в "Торіно", та португалець Паулу Фонсека. 46-річним тренером вже давно цікавилися представники топ-чемпіонатів, відзначаючи стиль гри донецького "Шахтаря". В "Ромі" Фонсека отримає широку обойму молодих футболістів, які не ставитимуть під сумнів його авторитет і заслуги. Також на користь португальцю зіграє те, що від "Роми" ніхто не чекає миттєвих результатів.

"Мета - знову потрапити в Лігу чемпіонів якомога швидше. Але ми також хочемо створити сильну, амбітну, сміливу команду, яка змусить фанатів пишатися собою", - говорив Фонсека після призначення.

І всі передумови для цього є. "Джалороссі" провели раціональну трансферну кампанію, позбувшись високооплачуваних ветеранів, а на їх місце взяли молодих амбіційних виконавців. При цьому, кістяк команди вже сформований і зіграний, залишилося лише відкорегувати деякі налаштування.

 

Трансферне вікно в Італії закривається через тиждень, тож цілком можливо, що Серія А поповниться ще кількома зірковими новачками. Але вже зараз можна сказати, що процес відродження ліги вийшов на фінішну пряму. Зірки різного калібру і віку знову готові їхати в Італію, і не лише в Турин чи Мілан.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов