Tribuna/Футбол/Блоги/Думки від себе/Легіонерська Dream Team чемпіонату України. Лівий півзахисник

Легіонерська Dream Team чемпіонату України. Лівий півзахисник

Блог «Думки від себе» продовжує складати збірну найкращих легіонерів в історії нашого чемпіонату

8 июля 2015, 18:09
20
Легіонерська Dream Team чемпіонату України. Лівий півзахисник

Блог «Думки від себе» продовжує складати збірну найкращих легіонерів в історії нашого чемпіонату.

Вілліан («Шахтар» Донецьк, Бразилія)

Першим професійним клубом Вілліана був «Корінтіанс» з міста Сан-Паулу. У чемпіонаті Бразилії зіграв в 16 матчах і забив 2 голи. Влітку 2007 року перейшов в донецький «Шахтар». Клуб заплатив за перехід 14 000 000 євро. У чемпіонаті України Вілліан зіграв у 140 матчах і забив 20 голів, в Кубку України в 24 матчах, в яких забив 6 м’ячів, також зіграв в 1 грі молодіжного чемпіонату України. 1 лютого 2013 [року перейшов в махачкалінський «Анжи» за 35 млн євро. Також цей трансфер став третім за вартістю в російському футболі, після переходів Халка і 25 серпня, на офіційному сайті англійського футбольного клубу «Челсі» було оголошено, що клуб досяг домовленості з клубом з Махачкали щодо трансферу бразильського півзахисника Вілліана. 28 серпня бразилець став гравцем «Челсі», взявши 22-й номер. 

Чотириразовий чемпіон України, володар 3-х Кубків України. Переможець Кубку УЄФА. Гравець збірної Бразилії.

Мілош Нінковіч («Динамо» Київ, Сербія)

Розпочав футбольну кар’єру у футбольній школі клубу «Чукарічки». У шістнадцять років Нінкович відмовився від можливості переїзду до туринського «Ювентуса», вважаючи для себе неможливим згодом заграти в основному складі «зебр». У 17 років він дебютував за «Чукарічки» в чемпіонаті Сербії і Чорногорії проти «Црвени Звєзди», а в дев’ятнадцять років отримав пропозицію від «Динамо», до якого і приєднався 1 червня 2004 року. Дебютував у складі киян 11 листопада 2004 року, коли Йожеф Сабо випустив Милоша на заміну в розгромній перемозі динамівців над «Оболонню». Проте довгий час не міг закріпитись у складі основної команди і перші два сезони переважно грав за дублюючу команду. Основним гравцем команди зміг стати лише коли в кінці 2007 року головним тренером команди став Юрій Сьомін і з того часу став стабільним гравцем «Динамо». 20 грудня 2012 року президент київського «Динамо» Ігор Суркіс повідомив, що Мілош Нінкович став повноправним гравцем французького «Евіана», підписавши контракт з цим клубом. Влітку 2013 року Нинкович перейшов до «Црвени Звезди» з Белграда. 

У складі київського клубу зіграв 109 матчів і забив 14 голів. Дворазовий чемпіон України, володар 3-х Кубків України.

Тайсон («Металіст» Харків, «Шахтар» Донецьк, Бразилія)

В 13 років Тайсон став гравцем футбольної школи «Греміо Бразил» в Пелотасі. Незабаром його знайшли скаути «Інтернасьйонала» і він продовжив навчання вже в школі бразильського гранда. У 2006-2007 роках виступав за молодіжний склад «Інтера». В основу «колорадос» потрапив у 2008 році. У розіграші чемпіонату штату Ріу-Гранді-ду-Сул 2009 вже став міцним гравцем основи, склавши забійну зв’язку нападу з Нілмаром і Александро, при цьому Тайсон, відходячи в півзахист, сам досить часто відзначався забитими голами. Цей період у першій половині 2009 року видався по-справжньому зоряним для гравця — він став найкращим бомбардиром Ліги Гаушу (15 голів), а потім і найкращим бомбардиром Кубка Бразилії (7 голів), де допоміг своїй команді дійти до фіналу.

У 2010 році перейшов до «Металісту», в складі якого зарекомендував себе одним з лідерів комнади. За харків’ян зіграв 57 матчів в розіграші ЧУ і забив 13 м’ячів. У 2013 році перебрався до донецького «Шахтаря», за який виступає і досі (51 матч і 6 голів).

Джеремейн Ленс («Динамо» Київ, Нідерланди)

З юного віку займається в футбольній школі клубу «Спартаан» і вже незабаром продовжив навчання в амстердамському «Аяксі». Однак у 14 років Джермейна було відраховано з академії амстердамського клубу, тренери якого вирішили, що Ленс не дуже старанно відноситься до методів їх навчання.  Після цього Ленс намагався влаштуватися в академії «Феєнорда», але ця спроба успіхом не увінчалася. Так само не принесло результатів і короткочасне перебування в школі «Вітесса» з Арнема. Зрештою, Джермейну знайшлося місце лише в юнацькій команді «Омніворлд». Через два роки хлопця забрали в академію АЗ з Алкмара, з яким він в 2005 році він підписав свій перший професійний контракт. 21 травня 2010 року Ленс підписав чотирирічний контракт з ПСВ. У стані голландського гранда зміцнілий нападник вже в перший сезон проявив себе як різносторонній атакуючий гравець. 18 червня 2013 року уклав чотирирічний контракт з «Динамо» (Київ). Сума трансферу склала близько 9 мільйонів євро. За «Динамо» дебютував 3 липня в матчі з пітерським «Зенітом» в рамках Об’єднаного турніру, 7 липня Джермейн забив перший гол за «біло-синіх», вразивши ворота московського «Спартака». В офіційних матчах дебютував 14 липня 2013 року в матчі 1 туру чемпіонату України проти «Волині», в якому відіграв перший тайм, після чого був змінений на Дуду. В подальших матчах став основним лівим півзахисником команди. За «Динамо» зіграв 49 матчів та забив 10 м’ячів.

Чемпіон України та володар 2 Кубків України. Гравець збірної Нідерландів.

Осмар Феррейра («Дніпро» Дніпропетровськ, Аргентина)

Почав займатися футболом у своєму рідному містечку Басавільбасо у віці 7 років. 1994 року його команда футбольної школи «Хімнасія Есгріма» проводила товариський матч, де Осмар був помічений скаутами «Рівер Плейта». В «Рівер Плейті» розпочав свою професійну кар’єру і допоміг команді виграти національний чемпіонат. В січні 2004 року опинився в складі московського ЦСКА, разом з яким став володарем Кубку УЄФА 2005 року, чемпіоном Росії 2005 року та переможцем Кубку Росії з футболу 2005 року. Влітку того ж року на правах оренди перейшов в нідерландський ПСВ. В січні 2006 року повернувся на батьківщину, уклавши контракт з «Сан-Лоренсо». 9 січня 2008 року було оголошено про перехід аргентинця в «Дніпро». У складі «Дніпра» дебютував 9 березня 2008 року у грі проти «Нафтовика-Укрнафта» В До літа 2011 року він зіграв 62 матчі в українській Прем’єр-лізі, в яких забив 5 голів. В липні 2011 року на правах вільного агента перейшов в «Індепендьєнте», де провів два сезони, після чого повернувся в рідний «Рівер Плейт». Не маючи достатньої ігрової практики в команді, Феррейра за обопільною згодою розірвав свій контракт і 24 березня 2015 року став гравцем «Атлетіко Рафаела».

Франк Джа-ДжеДже («Чорноморець» Одеса, Франція)

Вже у 12 років Джа Джедже почав виступати за юнацький склад «Парі Сен-Жермен». У структурі клубу Франк пройшов шлях від академії до основного складу команди. У професійному футболі Франк дебютував 28 березня 2004 року під час матчу між ПСЖ та футбольним клубом «Ланс». Згодом футболіст опинився у «Бресті», чиї кольори захищав протягом сезону 2004–2005 років. Влітку 2006 року Джа Джедже перейшов на правах оренди в «Гренобль». У січні 2009 року підписав контракт з «Страсбургом», але не зміг потрапити до основного складу і вже влітку того ж року був відданий в оренду на сезон у друголіговий «Ванн». Після завершення оренди перейшов до новачка Ліги 1 «Арль-Авіньйон». 26 серпня 2011 року перейшов у «Ніццу».  У складі «орлят» Франк виходив у стартовому складі. 31 серпня 2012 року Франк Джа Джедже приєднався до складу «Чорноморця». На початку 2014 року через надзвичайно важку суспільно-політичну ситуацію у країні футболіст розірвав контракт за обопільною згодою. Після розірвання контракту з українським клубом Франк підписав контракт з норвезьким футбольним клубом «Сарпсборг 08». На даний момент – гравець «Хайберніану».

Младен Бартуловіч («Дніпро» Дніпропетровськ, «Кривбас» Кривий Ріг, «Карпати» Львів, «Ворскла» Полтава, Хорватія)

Професійні виступи розпочав у сезоні 2004–2005 року за команду «Хайдук» (Спліт). Вже наприкінці наступного сезону влітку 2006 року перейшов до  «Дніпра». В сезоні 2006–2007 відіграв у Чемпіонаті України за «Дніпро» 20 матчів, у 12 з них виходив у стартовому складі команди. Протягом першої половини сезону сезоні 2007–2008 фактично втратив місце в основі команди і під час зимового міжсезоння був відданий в оренду до криворізького «Кривбаса». У криворізькому клубі відіграв увесь 2008 рік. По завершенню терміну оренди на початку 2009 повернувся до «Дніпра», однак знов таки не зміг закріпитися в основі дніпропетровської команди. З початку чемпіонату України 2009–2010 був знову орендований «Кривбасом». Перед початком сезону 2010—11 повернувся з оренди до «Дніпра», однак учергове не зацікавив тренерський штаб свого клубу та був відданий в оренду до київського «Арсенала». Заграти у столичному клубі не зміг і після завершення сроку оренди  повернувся до «Дніпра». На початку 2011 року він приєднався на орендних умовах до вже добре знайомого собі «Кривбаса». 12 липня 2013 року на правах оренди до кінця року перейшов в львівські «Карпати». У липні 2015 року було оголошено, що після закінчення контракту з Дніпром, Младен стане офіційно гравцем полтавської Ворскли.

У складі українських клубів зіграв 183 матчі і забив 28 м’ячів.

Елано Блумер («Шахтар» Донецьк, Бразилія)

Вихованець бразильських клубів «Гуарані» та «Інтернасіональ». З 2001 до 2004 років виступає за бразильський гранд «Сантос», звідки у 2004 році переходить у лави донецького «Шахтаря». Вартість трансферу склала 10 млн доларів. У складі гірників відіграв 49 матчів і забив 12 м’ячів. Став першим в історії гравцем чемпіонату України у складі збірної Бразилії. 2007 року бразилець попрощався з «Шахтарем», перебравшись за 12 мільйонів доларів до англійського «Манчестер Сіті». 

Дворазовий чемпіон України.

Сергій Зеньов («Карпати» Львів, Естонія)

Почав займатися футболом з шести років. В 2006 році грав за естонський «Пярну». У сезоні 2007 18-річний нападник провів 22 гри чемпіонату Естонії і забив 14 голів. Перейшов до «Карпат» з естонського «ТВМК» у лютому 2008. Дебют у вищій лізі відбувся 1 березня 2008 в матчі проти «Харкова». Перший вищоліговий гол за «Карпати» забив 27 липня 2008 р. у ворота чемпіона України донецького «Шахтаря». Після цього на юнака звернули увагу тренери національної збірної Естонії – 20 серпня 2008 року нападник провів дебютну гру за збірну проти Мальти і відзначився двома гольовими пасами. У складі львів’ян зіграв 139 матчів, в яких забив 23 гола. 3 липня 2014 року підписав з англійським клубом «Блекпул» контракт за схемою 1+1. 

Мішель Бабатунде («Кривбас» Кривий Ріг, «Волинь» Луцьк)

Грав за один з найсильніших клубів Нігерії — «Хартленд».Протягом зимового міжсезоння сезону 2010-11 пройшов тренувальні збори з представником української Прем’єр-ліги криворізьким «Кривбасом». На початку 2011 року уклав з клубом трирічний контракт.У складі нової команди дебютував у першому ж матчі весняної частини сезону 2010-11, вийшовши на заміну на останній хвилині матчу проти київської «Оболоні». Загалом навесні 2011 року взяв участь у 10 з 11 матчів команди у чемпіонаті, кожного разу виходячи на поле на заміну.З 2013 року грає за луцьку «Волинь». Всього в УПЛ зіграв 67 матчів та забив 3 м’ячі

Другие посты блога

Все посты