Tribuna/Футбол/Блоги/Думки від себе/На чому окрім футболу заробляє «Арена Львів»

На чому окрім футболу заробляє «Арена Львів»

Історія про те, як «Арена Львів» в умовах кризи перетворилась на спортивно-інформаційний центр Західної України

22 июня 2015, 15:00
19
На чому окрім футболу заробляє «Арена Львів»

Баптисти, автоперегони і виставка тракторів – блог «Думки від себе» зібрав все, що проводилось на стадіоні крім матчів УПЛ.

В умовах економічної кризи та загальних фінансових негараздів «Арена Львів» виглядає певним острівцем, де дійсно бурлить спортивне життя України. Проте, не футболом єдиним. Менеджемент «АЛ» навчився заробляти гроші там, де і подумати важко. Отож, представляємо інші варіанти заробітку «Арени Львів» за останні роки.

Бокс

Вперше на львівському стадіоні відбувався боксерський поєдинок. До цього у Львові було кілька боксерських вечорів, які приймали Палац Спорту «Україна» чи львівський цирк. Тепер ж, у зв’язку з наявністю арени європейського класу, подібні заходи відбуваються саме на останній. Для місцевої стадіону перший титульний бій Олександра Усика став безпрецедентною подією. Якщо додати до цього ще й  поєдинок Котельника, то вечір Великого боксу на «Арені Львів» став насправді особливим.

Концерти

«Арена Львів» стала домівкою для кількох фестивалів електронної музики.

Ultrasonic Festival – щорiчний мiжнародний фестиваль електронної музики, який проходить на території Західної України у форматі Open Air. Фестиваль проходив у вересні 2014 року і викликав чимало невдоволення серед містян (останнє було пов’язане недоцільністю проведення заходу в зв’язку з політичними подіями на Сході). Цікаво, що організатори концерту під час останнього змінювали налаштування звуку, збавивши його на 50%, оскільки музика, яка доносилась з стадіону, заважала спати мешканцям Сихівського району :) сам свідок – шибки у вікнах тряслись шалено, незважаючи на те, що стадіон знаходиться в 3-х кілометрах.

The festival Godskitchen and DJ Armin van Buuren (останній з Одеси так і не долетів ;)

На території «Арени Львів» також відбуваються концерти зірок української естради, які дійсно у Львові збирають аншлаги.

Тверезість і Культура (ТіК)

Дзідзьо (DZIDZIO)

Океан Ельзи (два концерти з 100% заповненістю)

Концерт пам’яті Кузьми

Автоперегони

6-7 червня на «Арені Львів» відбувся перший з чотирьох етапів чемпіонату України з дріфтингу – змагань з керування автомобілем у керованому заносі.

Релігійні конгреси

Ну а нижче – яскравий приклад того, що «гроші – не пахнуть». 20 червня у Львові, за підтримки міської ради Львова, відбувся релігійний захід – «Фестиваль надії». Як бачите, на стадіоні аншлаг, ніде яблуку впасти. Зазначу, що і добратись на Арену, і виїхати з неї після даного свята можна було спокійно – хто був на Арені під час футболу, той засумнівається, але дійсно так було.

P.S.: Коли на футбол стільки ходитимуть, а?

Виставки

«Арена Львів» приймає заходи і наступного типу. на фото – виставка аграрної техніки у Львові. Претензій жодних – стадіон та його приміщення і території пропадати не повинні.

Конференції

«Арена Львів» стала інформаційним центром усієї Західної України. На території стадіону відбувались конференції та форуми, присвячені економічним питанням, розвитку IT-технологій, медіаринку та інших насущних питань.

Економічний Форум

Медіа Форум і Зураб Аласанія ;)

IT Аrеna

Завдяки можливості орендувати окремі приміщення, прикріплені до «Арени Львів», відбувались наступні заходи.

Чемпіонат з важкої атлетики серед ветеранів

mercedes-benz fashion days

Арена також заробляє на орендів скайбоксів, ресторану (найбільший зал у Львові на 1000 місць), міні-футбольного поля (30 х 12 метрів) та можливості проведення весільних фотосесій. Не забуваємо і про проведення екскурсій на стадіоні. Гості арени відвідують ігрову зону, конференц-зал, блок футболістів (роздягальні, душові та масажні кімнати), флеш-зону, лави запасних, медіа-трибуни, фан-сектори, ВІП-зону (ресторан і скай-бокси) та зал історії стадіону. Офіційний сайт спортивного комплексу заявляє, що «серед «родзинок» екскурсії є можливість посидіти на місці відомого футболіста Рональдо, приміряти футболку з автографом Андрія Шевченка, подивитись на 3D-макет стадіону чи сфотографуватися з Святославом Вакарчуком».

Банкетний зал

Скайбокси

Міні-футбольне поле

Перше весілля на «Арені-Львів» :)

Екскурсії для школярів

Зовсім недавно «Арена-Львів» відкрила картинг-клуб на власній території. Він став найбільш серед картингових центрів у Львові.

Незважаючи на вищезгадані заходи, львівський стадіон не виходить на самоокупність. Арені потрібно залучати все більше і більше спонсорів та заходів, щоб залучити фінанси для розвитку. Ключовим залишається питання – як довго «Шахтар» гратиме у Львові? На сезон 2015/16 контракт з дирекцією «Арени» підписано, проте ніхто не знає, як складеться ситуація далі – «Карпати» на львівській футбольній перлині грати відмовляються.

Другие посты блога

Все посты