Tribuna/Футбол/Блоги/Думки від себе/Затребувані. ТОП-5 для «Манчестер Юнайтед»

Затребувані. ТОП-5 для «Манчестер Юнайтед»

Спробуєм помріяти про те, ким саме МЮ ще може підсилитись. В наступній частині - ТОП-5 людей, яких треба спекатись

15 января 2015, 12:57
16

1. Кевін Стротман.

За нідерландським гравцем «Роми» вже давно тягнеться шлейф інтересу збоку «Манчестер Юнайтед». Нинішній тренер «Сосьєдаду» Моєс не приховував, що Кевін підходить під стиль гри «дияволів». А оскільки на чолі «манкуніанців» зараз перебуває хитрий ван Гал – то інтерес до Стротмана зростає в геометричній прогресії.

Зважаючи на те, що номінальних центрхавів та гравців, які можуть зіграти в центрі поля є достатньо (Феллаїні, Блінд, Каррік, Флетчер, Еррера, Руні та навіть Джонс з списаним нині Андерсоном), здавалось, що ця ланка не потребує підсилення. Та недавнє римське дербі знівелювало всі сумніви – Кевін саме той хавбек, якого потребує Манчестер. Вихід Кевіна замість інертного Наінголлана у другому таймі дав змогу перевернути на 180 градусів столичне дербі.

За своїм стилем та манерою гри представник «країни тюльпанів» нагадує Майкла Карріка кращих часів – саме того Карріка, якого великий Фергюсон назвав кращим хавбеком британського футболу. На сьогодні, цю роль перебрав Руні, про роль якого ми поговоримо згодом.

2. Гонсало Іґуаін

Пора аргентинцю перебиратись на британський півострів. На початку цього сезону усі критикували, що у Юнайтед шалена атака і «голий захист». Судячи з ігор МЮ, напад теж напівоголений.

Незважаючи на те, що останнім часом Гонсало не вражає якістю своєї гри, вважаю, що на сучасному етапі розвитку «Манчестера» він б неодмінно допоміг «червоним дияволам». Звісно, що тут є залежність від ряду факторів. Перш за все, середній вік нападників МЮ є відносно високим – ван Персі влітку стукне 32 роки і невідомо чи погодиться він підписати новий контракт терміном на 1 рік; Руні поступово відходить від ролі нападника; з Фалькао все зрозуміло – треба позбутись колумбійця. Саме тому Ігуаін має стати панацеєю для МЮ – ба більше, він буде мати певну впевненість та зіграність у діях з Анхелем ді Марією, який скоріш за все забере на себе роль плаваючого форварда.

3-4. Матс Хуммельс та Хачеріді/Драговіч

Підійшли до ахіллесової п’яти «манкуніанців» – центр оборони.  Без реанімаційних дій тут не обійтись і тому слід придбати одразу ж двох гравців захисної ланки.

Вважаю, що про інтерес практично усіх топ-клубів до Матса Хуммельса говорити й не слід – чемпіон світу, головна зірка захисної ланки «бундестіму». Окрім того, на днях з’явилась інформація, що дортмундці подали документи на ліцензування в другу Бундеслігу – зрозуміло, що вилітати «джмелі» не збираються, але кризові явища нікуди не зникають. На фоні цього «Манчестер» повинен забрати капітана жовто-чорних. Єдиний мінус – це часті травми Матса, до яких в Англії він може бути не готовим.

Ну а на рахунок дуету з київського «Динамо» – а чому б і ні? За Драговічем полює (принаймні на рівні чуток) пів-Європи, а Євген поступово подолав свої «припадки» і показує досить зрілий футбол. Думаю, що Хачеріді Юнайтеду зараз б точно не зашкодив.

5. Віктор Ваньяма

Мій основний висновок – МЮ не вистачає жорстокості та брутальності в центрі поля. І вирішення цієї проблеми я вбачаю у придбанні гравця «Саутгемптона» Віктора Ваньями. Кенійський гренадер в парі з Шнейдерліном показує фантастичний футбол, діючи «box-to-box» на 5+. Звичайно, що одразу ж Віктор не стане гравцем основи, проте у випадку постійної ротації він був б досить якісною допомогою.

При умові, що нідерландський коуч «червоних дияволів» не відмовиться від схеми з 3 центральними захисниками можемо побачити щось на подобу наступної схеми:

P.S.: маю надію, що усім очевидно, що вищезазначені трансфери слід робити при умові, що ван Гал повиганяє з клубу людей, які не вписуються в його розуміння тактичних побудов. Але про це поговоримо у наступній частині.

Оригінал на http://bfootball.com.ua/

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты