Tribuna/Футбол/Блоги/Думки від себе/ЗаМУРовані. «Арсенал» 2012/13 (ЄвроНезалежність)

ЗаМУРовані. «Арсенал» 2012/13 (ЄвроНезалежність)

ЄвроНезалежність повертається. На жаль .цього разу ми згадуєм моменти, які практично кожен з нас пам’ята. Але це не привід не плюсувати :)

6 августа 2014, 13:21
8

у 2001 році було вирішено змінити план розвитку столичної команди.

У грудні 2001 року київська міська адміністрація та Міністерство оборони прийняли рішення створити спільну команду «Арсенал» (Київ), яку сформували на базі першої команди клубу. Друга команда (ЦСКА-2) була перейменована в ЦСКА Київ.

Аж через 10 років, у розіграші сезону 2011/12 років київський (уже) «Арсенал» зумів здобути 5-ту сходинку, яка гарантувала матчі у Лізі Європи. Жереб був більш ніж сприятливим – словенська «Мура-05» виглядала незначною перешкодою перед європейськими планами Кучука і компанії.

02.08.2012. 19:00. Київ. Стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського. 3 200 глядачів. +25°C.

«Арсенал»: Боровик, Мазілу, Максимов, Матуку, Шацкіх,Гітченко, Кобахідзе (Миколюнас, 77), Адійя (Ковпак, 57),Польовий, Леандро, Шахов (Старгородський, 67).

«Мура-05»: Драковіч,  Ципот,Срьош (Арпад, 84), Майер, Бохар (Грушковняк, 90+1), Крамар, Янжа, Коутер (Бузеті, 62), Еліч, Етеровіч, Марушко.

Київський «Арсенал» у першому матчі Ліги Європи більш ніж упевнено переграв словенський клуб «Мура-05». При підтримці більш ніж 3-тисяч фанатів «канонірів» підопічні Кучука каменя на камені не залишили від словенського клубу.

Судячи з післяматчевої статистики, можна зробити висновок, що гра проходила лише біля одних, словенських, воріт – гравцями українського клубу було завдано 26 ударів.

Останній матч у єврокубках «Арсенал» грав ще у далекому 2001 році (якщо брати до уваги історію київського ЦСКА). Тому, передматчеве хвилювання виглядало аксіомою.

Та на щастя, перший гол не змусив себе чекати - вже на шостій хвилині румун Іонуц Мазілу відгукнувся на передачу з правого флангу і, не зустрічаючи опору з боку словенських захисників, головою переправив м'яч у сітку воріт Драковіча.

 

Знімати всі питання не тільки в цьому матчі, але й в усьому двораундовому протистоянні, кияни могли ще до перерви. Забігаючи вперед, один грузин Кобахідзе запросто міг записати на свій рахунок хет-трик, але в підсумку пішов з поля без забитого м'яча, хоча своєю активністю і вніс вагомий внесок у перемогу «Арсеналу».

Самовіддано виглядав на полі і капітан господарів – досвідчений Максим Шацкіх, якому в одному з моментів в запалі боротьби розірвали ігрову футболку, проте, незважаючи на це, Максим продовжував загрожувати воротам словенців.

 

На трибунах стадіону імені Лобановського перебували не лише фанати українського чи словенського клубу – даний поєдинок відвідали і ультраси «Феєнорда», які два дні перед цим яскраво підтримували своїх улюбленців у матчі проти київського «Динамо». Щоправда, хлопці з «країни тюльпанів» були вражені грою не з найкращого боку. Українські фани виглядали куди краще.

 

 

Добивали суперника кияни вже у другому таймі. Незважаючи на досить впевнену гру Драковіча на лінії воріт, господарі зуміли на 61 хвилині подвоїти гандикап – відзначився Олександр Ковпак.

 

 А під завісу матчу камерунський новобранець «Арсеналу» Ерік Матуку встановив остаточний рахунок – 3:0.

 

Щоправда, Ерік Матуку виявився «злим генієм» київського клубу. Його вихід на смарагдовий газон стадіону імені Лобановського став каталізатором розгляду справи в КДК УЄФА.

 

Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА зарахував киянам технічну поразку. Причиною стало те, що «каноніри» порушили регламент, випустивши у київському матчі на поле темношкірого легіонера, який ще не «відсидів» двоматчеву дискваліфікацію, на яку «напрацював» граючи за  бельгійський «Гент».

09.08.2012. 21:00. Марібор. Стадіон "Людскі врт". 4 525 глядачів. +18°C.

"Мура-05": Драковіч, Ципот,Майер, Бохар (Срьош, 71), Хорват, Крамар, Файіч, Янжа, Еліч (Коутер, 90), Етеровіч (Арпад, 66), Марушко.

"Арсенал": Паньків, Симоненко, Мазілу (Гоменюк,61),  Максимов, Миколюнас, Шацкіх, Гітченко, Кобахідзе (Ковпак, 81), Адійя (Сімович, 35), Польовий, Шахов.

Після вердикту УЄФА, який постановив присудити «Арсеналу» технічну поразку в першому матчі проти «Мури», «канонірам» на виїзді необхідно було перемагати з різницею не менш ніж у три м'ячі – завдання непросте, але здійсненне. Грузинський легіонер «Арсенала» Кобахідзе заявляв перед матчем, що:

«Я згоден з тим, що це завдання можна виконати, але не забувайте, що ми граємо на виїзді, а словенці там можуть постати абсолютно іншою командою. Але ми, звичайно, докладемо всіх зусиль, щоб пройти далі. Прикро буде через таку дурницю попрощатися з Лігою Європи, та ще й у дебютному сезоні»

З перших хвилин Леонід Кучук випустив Юрія Паньківа, який замінив у воротах Боровика, а також Симоненка і Міколюнаса. Перший підміняв в центрі оборони Матуку, якого УЄФА повторно дискваліфікувала на дві гри, а другий вийшов на позицію Леандро - на правий фланг оборони.

Вже на 2-ій хвилині зустрічі Сандро Кобахідзе взявся за справу, забивши у ворота Драковіча і тим самим наблизивши гостей до бажаної звитяги у 3 м’ячі.

Проте, ключова подія матчу відбулась на 31-ій хвилині, коли словенці перехопили м'яч біля власного штрафного майданчика, після чого пішла довга передача на хід Бохарі. Той на швидкості втік від Симоненка, якому нічого не залишалося, як за будь-яку ціну зупинити швидкого хавбека. Арбітр побачив у діях захисника порушення правил і вилучив його за фол останньої надії.

Кучук відреагував на нього заміною Адійя на центр бека Сімовича, що вперше з'явився на полі у футболці «Арсеналу». Втративши одного футболіста з групи атаки, «Арсенал» став менше турбувати Драковіча.

На другий тайм гравці «Арсеналу» вийшли більш ніж рішучими. Це проявилося вже на перших хвилинах. Кобахідзе заробив кутовий, Шацьких подав, а Сімович, високо вистрибнувши, головою пробив по воротах «Мури». На жаль, м'яч пролетів трохи вище воріт.

Через дві хвилини хороша можливість для взяття воріт була у Польового. Лівий захисник «Арсеналу» з правого хотів викрутити м'яч в дальній кут воріт «Мури», але також не влучив у ворота. Володіння Паньківа час від часу турбував Файіч, який двічі був близьким, щоб відновити статус-кво у матчі. Проте, вихованець львівського футболу був проти і не дозволив форварду розпечатати свої ворота.

 

Кучуку необхідно було щось змінювати, і він вирішив поміняти форварда. На 62-й хвилині наставник киян випустив на поле Гоменюка, а вже через кілька хвилин нападник відзначився у воротах суперника. Шацьких подав зі штрафного, а Володимир, вигравши верхову боротьбу у свого опікуна, головою переправив м'яч у сітку воріт, 2:0!

Здавалося, після цього кияни точно дотиснуть «Муру». І моментів для цього вистачало. Спочатку Міколюнас, а потім Максимов головою небезпечно пробивав після подачі з кутового.

Свій момент змарнував і Гоменюк. Форвард «Арсеналу» з п'яти метрів запустив м'яч над воротами після шикарної передачі від Шацьких.

На останніх хвилинах «каноніри» зробили спробу штурму воріт «Мури», але серйозних моментів гостям не вдалося створити. У теж час словенці вміло тягнули час, а в одній з контратак домоглися ще одного видалення в складі суперника. Шахов на фланзі не дозволив від себе втекти Срьоша, порушивши на ньому правила. Арбітр пред'явив українцеві справедливу жовту картку, яка стала для нього другою в матчі. А через три хвилини пролунав фінальний свисток ...

Шкода. Шкода. Дуже шкода, що через непрофесійного ставлення якоїсь однієї людини команда, за всіма статтями переграла свого суперника і забила в його ворота п'ять м'ячів, була змушена залишити турнір на такій ранній стадії.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты