Tribuna/Футбол/Блоги/Думки від себе/Класичне очима Голівуду: 9 сюжетів за мотивами дербі

Класичне очима Голівуду: 9 сюжетів за мотивами дербі

Вчора відгуркотіло українське Класичне дербі, яке не залишило нікого байдужим. Юрій Гусак, Василь Федевич і Богдан Матулкін зауважили в перипетіях матчу кілька феєричних сюжетів, які можуть бути вінцем кар’єри для кожного голівудського режисера

Автор — Lviv1256
14 декабря 2016, 08:33
39
Класичне очима Голівуду: 9 сюжетів за мотивами дербі

Вчора відгуркотіло українське Класичне дербі, яке не залишило нікого байдужим. Юрій Гусак, Василь Федевич і Богдан Матулкін зауважили в перипетіях матчу кілька феєричних сюжетів, які можуть бути вінцем кар’єри для кожного голівудського режисера

«Star Wars III. Помста кротів»

А long time ago in a galaxy far far away... відбувається футбольне протистояння між силами бобрів-джедаїв та кротів-ситхів. Останніми роками джедаї брали гору у війні, проте часто програвали локальні баталії. Одним із факторів колишніх перемог був юний падаван Євгенекін Хачеріді. Він володіє могутньою силою і магістр Сергій Палкпатін не полишає надії переманити його на свій бік.

Чи зуміє молодий джедай бути вірним своїй команді, чи не підніме проти неї свою могутню зброю (двічі протягом одного матчу)? Якщо ні, то розквіту джедайської могутності може настати кінець.

«Великий куш»

Гангстер Сергій «Радіоголова» повинен здобути три очки у важливому матчі для свого боса, Ігоря «На Зеро» (» – Чому його називають «На Зеро», Турок? – Тому що він, курва, ставить всі зарплати своїх гравців на зеро, Томмі!»). Але замість легкої перемоги герой потрапляє в епіцентр серйозних неприємностей. Ігор бачить, що ситуація виходить з-під контролю і вирішує підсилити свої аргументи старим перевіреним способом – завітавши до магазину хутряних виробів. 

Навколо наших героїв розгортаються шалені інтриги за участі багатьох колоритних персонажів УПЛ – Мовчазного Ярика, Скаженого Дениса, Євгена «В свої ворота» і Безробітного Домагоя. Кожен бажає самостійно увірвати Великий Куш.

«Сім»

Детектив Сержіо — ветеран карного розшуку, який мріє успішно закінчити важкий сезон і втекти подалі від депресивного Києва і свого начальника, який щоразу ставить нові і складніші завдання. За кілька днів до початку зимового міжсезоння на Сержіо навалюються дві халепи: амбітний суперник Паулу і завдання від шефа – розмотати заплутаний клубок тактико-технічних злочинів, які в Києві вже давно називають «Класичними». 

Гострий розум досвідченого детектива визначає, що 12 грудня в районі стадіону «Олімпійський» сталось одразу сім подібних порушень, а найдивовижнішим є те, що тінь підозри падає на напарника Сержіо – у двох злочинах підозрюється молодий стажер на прізвисько «Хач».

«Старим тут не місце»

Раніше вони були лідерами своїх банд, справжніми поводирями і авторитетами. На їх рахунку епічні звитяги, сотні виграних дуелей, кілограми чемпіонського золота і валіза з мільйонами доларів. Адже мало до кого в тридцять років звертаються по батькові. Мало хто в свої тридцять сім виглядає як 20-річний атлет. Мало хто в свої сорок пише у фейсбук нісенітниці на рівні десятирічних школярів. 

Але час минає, лідери здають позиції. Тепер вони змушені стежити за розбірками своїх товаришів на відстані. Молодь ще трохи прислухається до порад і старечого бурчання про те, як «я сам десять років тому швейцарців хитав, аж Блохін свідомість втрачав в підтрибунці», але все частіше не звертає на них увагу. В Класичного дербі тепер нові герої. І старим тут не місце.

«Класична історія Х»

Лідер місцевої банди Родич є визнаним авторитетом серед ультрас «Динамо». Будучи впевненим в своїй правоті, він без зайвих зволікань розправляється зі всіма, чия шкіра не має білого кольору. Героїчні подвиги Родича, який гуртом з десятком бритоголових товаришів дав відсіч двом чорним глорам, назавжди вписані в історію перемог білої раси. 

Настає день класичного матчу, і до Києва прибуває декілька бразильських футболістів «Шахтаря». Присягнувши на пошарпаному примірнику «Майн Кампф» в редакції Артема Франкова, Родич обіцяє собі, що буде несамовито ламати і трощити усіх чорних футболістів донецького клубу. Він одягає важкі берці, бере в руки... джойстика і сідає розкатувати «Шахтар» в FIFA17. На «новачку».

«Дарко»

This is a true story. Бізнесмени з Донецька замислюють хитру аферу, щоб висмикнути з-під носа київських опонентів крутий комерційний проект прем’єр-класу. Кожен в цій грі повинен зіграти свою роль. Скромний хорватський менеджер Дарко отримує завдання відволікати увагу ударної групи київських мажорів будь-якою ціною: симуляціями, провокаціями і брудними підкатами.

Але ситуація виходить з-під контролю, і обличчя Дарко стикається з міцним ліктем брокера на прізвисько «Жуніор». На поверхню засніженого бізнес-центру «Олімпійський» проливається юшка кров безталанного хорвата...

«Ярмола вільний»

Ексцентричний мисливець за трофеями Ігор, відомий як «Сурок», промишляє відловом найперспективніших футболістів. Спіймавши зіркового гравця, «Сурок» оформляє його в рабство, змушуючи підписати контракт із непристойно великою зарплатою. Усе це робиться з єдиною метою – нагребти побільше золотих медалей в чемпіонаті України та дістатись єврокубкових вершин. 

Аж ось «Сурок» отримує гучного ляпаса від свого одвічного суперника, іншого рабовласника на прізвисько «Татарин», і розуміє, що цей сезон для нього буде провальним. У найціннішого раба «Сурка» з’являється надія таки вирватись на свободу. «Що цей нігер вінгер собі дозволяє?!»

«Реквієм за мрією»

Кожен з головних героїв фільму прагнув реалізувати свою мрію. Ринат хотів, щоб усі його заводи були оснащені ультразвуковими гудками. Володя мріяв зігнати всі клуби в єдиний пул і казково розбагатіти. Ігор же був одержимий чемпіонською величчю, золоті медалі й кубки були його особистим сортом героїну. 

Події фільму розвиваються стрімко, мрії героїв стають їх нав’язливими ідеями. Володя не може організувати єдиний телевізійний пул і втрачає розум від своїх обіцянок про відставку. Ринат чахне на очах без звуків донецького гудка і пісень Олександра Сєрова. А єдиний шанс Ігоря повернутись в боротьбу за чемпіонство розтанув як сніг на бутсах Хачеріді після двох голів в свої ворота. Мрії залишаються недосяжними, а життя героїв руйнуються безповоротно. «We got a winner! And it’s not you, Igor».

«Бійцівський клуб»

Вдень вони добропорядні і амбітні футболісти, ставлять перед собою високі цілі, прагнуть здобувати перемоги і трофеї. Але наступає вечір понеділка, вони збираються в заздалегідь обумовленому місці і духопелять одне одного так, аж іскри летять. Звичайні глядачі думають, що це футбол, що це боротьба за звання чемпіона України. Але в цих хлопців інші орієнтири – шалений мордобій дарує їм найвище блаженство.

Показуючи приклад своїм партнерам по командах, вони засновують таємний Бійцівський Клуб, в якому є чіткі і прості правила. «Перше правило Бійцівського клубу – ми нікому не говоримо про Бійцівський клуб. Друге правило – ми б’ємось, поки не бачить арбітр або поки не вилучить когось з поля. Третє правило – ми не б’ємо дітей, жінок і Даріо Срну. Четверте правило – після жорсткої бійки ми заявляємо на всю країну, що наша дружба офіційно закінчилась».

Другие посты блога

Все посты